Zaboravnost..iliti izgorece mi kuca jednog dana:))

Gost377586

Veoma poznat
Poruka
11.136
evo ja ne znam koji put po redu mi se desilo da mi cale kaze skuvaj kafu ja ukljcim plin stavim dzezvu i cim pocnem nesto dr da radim zaboravim na radnju br jedan(ispari pola vode:lol:)..i generalno jesam pogubljena pomalo nije to nist novo,desilo mi se cak jednom da udjem u prodavnicu i zaboravim ogrtac pa se vratim po njega pa treca prodavnica posle opet isto:mrgreen:
e sad jesam onaj tip zasenjaka sto kad odluta u mislima ne bi slona primetio da mu stane ispred nosa,al ponekad to malo i brine..:mrgreen:
dakle ovo je vise tralalala tema
pa jel imate vi neke probleme sa koncentracijom,lutanjem misli,zabooravljate li sitnice ili krupne stvari i kako sve to utice na vas?
jel spalio neko kucu,izgubio dete,zgazio macku...?:rotf:jer vec pomalo pocinjem da se brinem za sv buducnost:lol:

Ништа необично за жене, да је другачије, било би јако опасно по околину... :lol:

Исто као што свакој жени покипи млеко. Кад се то недеси, онда је веома забрињавајуће, треба се тада под хитно обратити психијатру... :lol:

Ништа необично за жене, да је другачије, било би јако опасно по околину... :lol:

Исто као што свакој жени покипи млеко. Кад се то недеси, онда је веома забрињавајуће, треба се тада под хитно обратити психијатру... :lol:

khm lhm khm mizoginiistavovi khm khm khm khm khm .

Ladno ovo vreme majku mu, kasljucam nesto.

Poslednja izmena:
evo ja ne znam koji put po redu mi se desilo da mi cale kaze skuvaj kafu ja ukljcim plin stavim dzezvu i cim pocnem nesto dr da radim zaboravim na radnju br jedan(ispari pola vode:lol:)..i generalno jesam pogubljena pomalo nije to nist novo,desilo mi se cak jednom da udjem u prodavnicu i zaboravim ogrtac pa se vratim po njega pa treca prodavnica posle opet isto:mrgreen:
e sad jesam onaj tip zasenjaka sto kad odluta u mislima ne bi slona primetio da mu stane ispred nosa,al ponekad to malo i brine..:mrgreen:
pa jel imate vi neke probleme sa koncentracijom,lutanjem misli,zabooravljate li sitnice ili krupne stvari i kako sve to utice na vas?
jel spalio neko kucu,izgubio dete,zgazio macku...?:rotf:jer vec pomalo pocinjem da se brinem za sv buducnost:lol:

Da nisi zaljubljena mozda?

Gubio sam sve i svasta kao klinac, brat takodje... u stvari bio je malo gori od mene :mrgreen:

Sada mi se nekada desi da mi odlutaju misli. Slusam muziku dok nesto radim, navodno pomaze oko 20% mozgu da bolje radi a meni ne smeta. Klasika nije obavezna, samo da se voli ono sto se slusa.

Ginko biloba type of suplementacija. Magnezijum. Puno ugljenih hidrata tj bezite dalje od tih vasih zenskih dijeta sa izbegavanjem secera, jer mozak onda ne moze lepo da funkcionise, potrebna mu je glukoza i to puno.
secer je moja najveca ljubavXDne citas potpisXD
a ja bi neku snagu uma a ne privremene zamene:lol:al tikvica nece da saradjuje pa to ti je:mrgreen:,mozda bi trebalo da pocenm da pricam onako naglassa sobom al se plasim da ne odem u sizofreniju:rotf:

- - - - - - - - - -

khm lhm khm mizoginiistavovi khm khm khm khm khm .

Ladno ovo vreme majku mu, kasljucam nesto.

ja svakoga dana sve vise napredujem:D,izbegavam da se upustam u nepotrebne rasprave,ili bar da ih nepotrebno produzujem:)

P.s. Citao sam skoro da su istrazivaci neuronaucnici napravili igricu koja koristi pacijentima obolelim od shizofrenije, ubrzava im oporavak, a cak istrazivanja su pokazala da moze blago i vrsiti prevenciju shizofrenije, jer se radi o igrici koja jaca valjda kognitivne funkcije coveka.

A poznato je da je visoka IQ protektini faktor za oboljevanje od shizofrenije.....I da, znam, znam da ima i izuzetaka od ovog pravila, ali po neki izuzetak ne pise pravila.

Nemoj ovo shvatiti da mislis da te uporedjujem sa shizofrenicnim osobama i pridajem ti njihove karakteristike, njih sam pomenuo zbog opisa te igrice, tako je nastala, a naravno da ta igrica moze koristiti svima nama preventivno i da radimo mentalnu higijenu njome, a dobra je i za ljude koji se loze na mentalnu gimnastiku, kao i ljudima koji su zaboravni ili bi zeleli da povecaju svoju paznju, pamcenje, opazanje, zakljucivanje itd.

Ako pronadjem javljam kako se tacno zove i gde se moze nabaviti (ako je vec pustili u promet).

P.s. evo nadjoh jedva gde sam to procitao:
http://www.iflscience.com/health-and-medicine/brain-training-app-could-help-schizophrenia-patients

Takva vrsta zaborava i rasejanosti, odn. pseudoamnezija da li ste zakljucali vrata ili iskljucili ringlu, moze govoriti zapravo o nekim vasim karakteristikama koje se ispituju bas psiho-testovima.
Bas postoji takvo pitanje - Da li proveravate da li ste iskljucili ringlu ili zakljucali vrata? Pokazatelj govori o stopi samopouzdanja, anxioznosti, i niskom misljenu o sebi.

Tako da ono....U svakom slucaju nije bas dobro. Probajte da se koncentrisete zaista kada trebate te radnje da uradite. Ako i posle toga imate neki utisak skepse da mozda jeste uradili, mozda niste, iako ste sigurni da jeste ali vam nesto ne daje da tako mislite nego osecate brigu i sumnju, nepoverenje u svoje reakcije, onda to jeste dijagnosticki pokazatelj.

Moze biti cak i uvod u razvijanje OKP-a.

pij svakodnevno nekoliko sirovih jaja...to je glavna hrana za mozak, puna su lecitina...a i kosa će već samo poslije nekoliko dana da zablista, i poprimi onaj zdrav sjaj, ne postoji bolja kozmetika za kosu od te...
izvor:lično iskustvo :cool:

pij svakodnevno nekoliko sirovih jaja...to je glavna hrana za mozak, puna su lecitina...a i kosa će već samo poslije nekoliko dana da zablista, i poprimi onaj zdrav sjaj, ne postoji bolja kozmetika za kosu od te...
izvor:lično iskustvo :cool:

Veoma los i rizican po zdravlje savet.

Ako ovo radi, pre ili kasnije ce dobiti trovanje bakterijom Salmonelom i izgubice ko zna koliko kilograma, dehidrirace i sve ostalo sto prati teska trovanja organizma.
Salmonele se razmnožavaju u temperaturnom intervalu od 5 do 47°C. Temperature iznad 60°C uništavaju ih za nekoliko minuta.

Prema tome, konzumacija jaja se moze sprovesti tek kada termicki na bilo koji nacin obradimo sirova jaja.

Reference:
Prim. dr Jasminka Komnenović, pedijatar-nutricionista:
Pošto skoro sve salmonele uginu na 71 stepen, jaje treba kuvati dok žumance ne postane tvrdo (šest do sedam minuta). Jer, kada se jaje kuva «rovito», u centru žumanceta se postiže temperatura od samo 43 stepena. Pri prženju, kajgana ne sme da bude žitka.
Posle iznošenja iz frižidera, jaja treba da se upotrebe za manje od dva sata.
Sveža ili rovito kuvana jaja se ne preporučuju za ishranu. :rtfm::rtfm::rtfm:
Sigurni metodi spremanja jaja su: poširanje, tvrdo kuvanje, kajgana, prženje ili pečenje.

http://www.yumama.com/zdravlje-i-ishrana/zdravlje/1718-prisustvo-salmonele-u-jajetu.html

Veoma los i rizican po zdravlje savet.

Ako ovo radi, pre ili kasnije ce dobiti trovanje bakterijom Salmonelom i izgubice ko zna koliko kilograma, dehidrirace i sve ostalo sto prati teska trovanja organizma.
Salmonele se razmnožavaju u temperaturnom intervalu od 5 do 47°C. Temperature iznad 60°C uništavaju ih za nekoliko minuta.

Prema tome, konzumacija jaja se moze sprovesti tek kada termicki na bilo koji nacin obradimo sirova jaja.

Reference:
Prim. dr Jasminka Komnenović, pedijatar-nutricionista:
Pošto skoro sve salmonele uginu na 71 stepen, jaje treba kuvati dok žumance ne postane tvrdo (šest do sedam minuta). Jer, kada se jaje kuva «rovito», u centru žumanceta se postiže temperatura od samo 43 stepena. Pri prženju, kajgana ne sme da bude žitka.
Posle iznošenja iz frižidera, jaja treba da se upotrebe za manje od dva sata.
Sveža ili rovito kuvana jaja se ne preporučuju za ishranu. :rtfm::rtfm::rtfm:
Sigurni metodi spremanja jaja su: poširanje, tvrdo kuvanje, kajgana, prženje ili pečenje.

http://www.yumama.com/zdravlje-i-ishrana/zdravlje/1718-prisustvo-salmonele-u-jajetu.html

ne preporučuju se takvim kao ti koji nisu sposobni da razmišljaju svojom glavom...i koji vjeruju svim učenjima zvanične medicine...
ali oni iz vrha znaju istinu da su svježa sirova jaja nešto najzdravije za ljudski organizam...
ti koji se truješ nezdravom hemijom nemaš prava da pričaš o zdravom životu...:zcepanje:

- - - - - - - - - -

jbt a ja sam shvatila njegovu poruku kao perverzno zezanje:lol:
sta to govori o mojoj psihiXD

pa to govori ponajviše o tvojoj (ne)kulturi...
dao sam ti besplatno izuzetno korisnu informaciju,zato što znam do kakvih sve problema štitna dovodi... a ni hvala nisi rekla...
ubuduće me zaobilazi, sa nekulturnim ljudima nemam posla...:kpozdrav:

Nesto ti opako nedostaje u zivotu...:lol:

ma ja i gaće izgubih
sve zaboravih
u prodavnicu kad idem po 5 stvari,prejak mi je sistem 3/5 da igram
jednom sam išao po tri stvari,dve zaboravio
a ljude...malo malo pa mi prilaze neki stranci,samo što se ne izljubimo,a ja nemam pojma ko su
a tek imena što je nemoguće zapamtiti...zamisli kako je neprijatno kada se sa nekim upoznaš i u roku od čuke vremena još tri puta moraš da ga pitaš kako se zove(probao sam i da ne pitam,onda posle bude još neprijatnije)
al dobro ja imam opravdanje:mrgreen:

- - - - - - - - - -

ako se nastavi trend,još malo pa ću imati napismeno

Back