zaboravna majka

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
tako je:pivce:

- - - - - - - - - -

e, da, cela ova priča me neodoljivo podseća na onu priču kad su ostavili dete u yablindiranim kolima
i otišli u hipermarket u kupovinu
a dete umrlo od toplotnog udara.

A mene podseća na boravak u bolnici sa bebom koja puzi i uspravlja se, koju nemaš gde da ostaviš ni na sekundu jer je ogradica kreveca preniska i koja kaki deset puta dnevno i drugim starijim detetom od 4 godine koja povraća svaki čas. I ti kao hobotnica držiš lavore, presvlačiš, brišeš pod i sve ostalo kad ne stigneš da podmetneš lavor, nosaš, ideš i sama u wc sa bebom u rukama, i one sestre koje samo dođu da daju terapiju i ništa više.

Ali zato kucnu na prozor kad vide da beba stavlja nešto u usta i prevrću očima i dobijaju brilijantne ideje da kupaš ukakanu bebu sa ojedom u svojoj sobi nad kadicom jednim bokalom vode koji prethodno natočiš u kuhinji, da se ostale bebe ne bi zarazile, a da one ne bi morale ništa da rade. I zdušno savetuju da koristiš vlažne maramice.

ja ne znam samo kako se dete stvorilo uopšte na krovu auomobila
a da ga žena nije videlada se penje
i kako je žena ušla u kola a da ne vidi da je dete na krovu?

- - - - - - - - - -

možda će posle spa centra da progleda, msm ne znam šta drugo da kažem

ja ne znam samo kako se dete stvorilo uopšte na krovu auomobila
a da ga žena nije videlada se penje
i kako je žena ušla u kola a da ne vidi da je dete na krovu?

- - - - - - - - - -

možda će posle spa centra da progleda, msm ne znam šta drugo da kažem

stavila ga je gore dok je spakovala ostalih petoro i kolica....mđm,tako malo dete ima svoje bebi sedište, pa ne znam kako nije proverila da l ima nekog unutra ...možda ova vozi svaki dan jedno dete na krovu...ae, kao, malo ti sad gore...

njoj su razrezali kaznu primerenu kazni za iste ili slične slučajeve, ni manju ni veću......gledo sam samo cctv snimak, nisam ni video dete..al eto, sad zna da je rodila malog akrobatu.....

jes ti pisala o tome da zaborave decu u automobilima,,,,pa da...ima toga koliko želiš....a u regionu barem troje dece umre kad im nagare klimu tokom leta, pa ih sa 15 iznesu na 35 stepeni..... al njihovo dete.....njihova stvar...ovde je veći meni prob. što je bahato vozila, šta bi bilo da je dete palo.. pa ga je pregazio neki, ma ne moga ni auto, dovoljno da je neki klinja naleteo na njega skejtom...to ovi u australiji ne uzimaju uopšte u obzir.....ugorožavanje bezbednosti saobratjaja...

Verujem da nije lako sa setoro dece ali meni ova zena na slici deluje problematicno..izgubljeno, tupavo
tako da moze biti srecna sto je prosla samo sa kaznom a da joj nisu oduzeli decu sto obicno rade zbog zanemarivanja deteta
ljudi gube decu, zaboravljaju decu na razno raznim mestima..bio je i film "sam u kuci" gde su decaka roditelji zaboravili da povedu

Masa roditelja ne vodi racuna o deci na javnim mestima, skoro mi je pricao komsa koji obezbedjuje zgradu u kojoj je neki fensi restoran kako je imao neprijatnosti kad je roditeljima na nekoj proslavi u tom restoranu spocitao da obuzdaju decu koja su divljala po svim spratovima, roditelji prangijali, a obezbedjenje se rvalo sa napustenom balavurdijom.

Da li je neko pogledao snimak te vožnje?
Nešto mi neobičan datum na njemu, ili ja nisam dobro videla?
Za bolji gledanje, prebacite na You tube.

Što se tiče kazne ako se ovo stvarno dogodilo, mislim da je adekvatno kažnjena.

Masa roditelja ne vodi racuna o deci na javnim mestima, skoro mi je pricao komsa koji obezbedjuje zgradu u kojoj je neki fensi restoran kako je imao neprijatnosti kad je roditeljima na nekoj proslavi u tom restoranu spocitao da obuzdaju decu koja su divljala po svim spratovima, roditelji prangijali, a obezbedjenje se rvalo sa napustenom balavurdijom.

nisu naša deca i roditelji uopšte toliko loši

ali biće sve gori poprimajući obrazac vaspitanja sa zapada

Ne vode racuna ni peske kad idu, koliko puta su mi prdonjice uletale u noge na sred trotoara, puste ih i ne razmisljaju kud ce deca da zavrlje, a stvarno moze da naleti i neko blesav na rolerima, ili cak i bajsom, voze budale i skutere po pesackim stazama. Bahati i neodgovorni roditelji "proizvode" razularenu decu.

Da je neka msrpkinja to uradila, ovde bi je lincovali, ovako mediokriteti zale majku sto ima sestoro dece, pa je jedno zaboravila, a ostale vozila 100 na sat.

Sto na sat? Pa da i ne vozi decu ovde bi coveka osudili mali sitni nicim izazvani dvolicnjaci.

Ne zanima me kazna bilo cija, ali da ce je sin kazniti kad tad to potpisujem, a glupa je kao noc
i neupotrebljiva kao majka i covek.

- - - - - - - - - -

Sta bi tek bilo da je neki muskarac zaboravio dete koje se zaigralo, dok je uplacivao SP, ne mogu ni da zamislim.

https://www.krstarica.com/zivot/ziv...a-sat-video/?bs-comment-added=1#comment-51162

citam vest i zgrozena sam kaznom kojom je kaznjena
sve zene koje su izabrale da imaju porodicu prosle su kroz periode preopterecenosti
nesrecna majka iz vesti je na granici pucanja zbog preopterecenja
i drzava, umesto da je rastereti,dodatno je kaznjava oduzimanjem novca kojim hrani decu i oduzimanjem dozvole kojom opsuzuje decu
jer sad sa oduzetom dozvolom nece moci da ih razvozi do skolel vrtica, lekara, na sport i vanskolske aktivnosti
ja bih joj o trosku drzave obezbedila sluzbu za cuvanje dece i njoj spa vikend van grada, da se kao covek opusti i naspava

kakvi su se vama gafovi desavali kad ste bile u ovakvim zombi fazama?
kojom kaznom biste kaznjavali i da li biste majke kaznjavali u ovakvim situacijama
Ja bih joj dozvolio da čuva decu onih koji je brane i podržavaju.

Ja bih joj dozvolio da čuva decu onih koji je brane i podržavaju.

Nije poenta braniti nju, nego je pitanje koja je poenta zakonodavnih mera ako decu izlože još većem riziku i nepovoljnijim okolnostima.
I, naravno, da neko ko ima jedno, dvoje, najviše troje dece ne može da zamisli sa čime se suočavaju roditelji šestoro dece. A da je iz niže ili neke srednje socijalne klase, dakle nema pomoć u vidu kućnih pomoćnica, dadilja, a u današnjem sistemu kad decu treba vodati svaki čas negde.

Nije poenta braniti nju, nego je pitanje koja je poenta zakonodavnih mera ako decu izlože još većem riziku i nepovoljnijim okolnostima.
I, naravno, da neko ko ima jedno, dvoje, najviše troje dece ne može da zamisli sa čime se suočavaju roditelji šestoro dece. A da je iz niže ili neke srednje socijalne klase, dakle nema pomoć u vidu kućnih pomoćnica, dadilja, a u današnjem sistemu kad decu treba vodati svaki čas negde.
Izvini, molim te, da li misliš da majke na selu danas razvoze nekuda decu?Žene generišu besmislene i nepotrebne potrebe zato što kopiraju jedna drugu.

Sada ispade da svaka porodica sa decom ima automobil i da se bez njega ne može živeti. A znamo da nemaju svi, i da im deca isto odrastu kao i deca onih sa automobilima.

Izvini, molim te, da li misliš da majke na selu danas razvoze nekuda decu?Žene generišu besmislene i nepotrebne potrebe zato što kopiraju jedna drugu.

To se nekad išlo preko brda pešaka do susednog do škole, sad ne znam da neko to radi, osim baš u slučaju socijalno ugroženih porodica.
A zavisi koliki je grad, smešno je i pričati o tome. Da majka više dece izmišlja obaveze da bi ih vozikala unaokolo.

- - - - - - - - - -

Sada ispade da svaka porodica sa decom ima automobil i da se bez njega ne može živeti. A znamo da nemaju svi, i da im deca isto odrastu kao i deca onih sa automobilima.

Ja ne vozim i vitlam decu po taksiju i gradsom prevozu. Mogu ti reći da je dvoje dece maksim koji možeš uvesti u prevoz ako ništa drugo ne nosiš i nije baš veselo. A da deca rastu, jeste, stvarno rastu. :mrgreen:

Poslednja izmena:
Ja ne vozim i vitlam decu po taksiju i gradsom prevozu. Mogu ti reći da je dvoje dece maksim koji možeš uvesti u prevoz ako ništa drugo ne nosiš i nije baš veselo. A da deca rastu, jeste, stvarno rastu. :mrgreen:

Znam kako je, moji su imali 9 godina kad sam ih prvi put provozala, pre nego što su ušli u auto podozrivo su me pitali da li ja to umem?:lol:

Znam kako je, moji su imali 9 godina kad sam ih prvi put provozala, pre nego što su ušli u auto podozrivo su me pitali da li ja to umem?:lol:

:rotf:
Ja sam htela da uzmem časove, žmu me svesrdno podržava, ali "podrazumeva se da neću u početku voziti decu". :mrgreen: Tako dok ja uvežbam taman će imati negde oko 9. :lol:

- - - - - - - - - -

Ako pri tome zevaš u mobilni. mogu da zamislim kako to izgleda.I koga je briga što je neko napravio 6-oro dece i zašto?

Ok, zaboravi... :lol:

Back