Zablude o sapunu

hakim bej

Elita
Poruka
16.476
Citam nekidan clanak u kome "americki naucnici" savetuju kako ne treba kupati bebe cesce nego dvaput nedeljno.
A bebe ko bebe: kake 5x dnevno. Higroskopni gel iz pampersa grize li grize.
Objasnjenje naucnika je da su deca koja su cesto kupana, danas veoma podlozna alergijama i koznim bolestima

Sapun je, svojevremeno, zaustavio crnu kugu i spanski grip, i skoro iskorenio koleru i tifus.
Samo, "americki naucnici" ne govore da je sapun koji je zaustavio kugu pravljen od mrtvih svinja i zive sode.
A danas ispada da je ciklicni ugljovodonik benzil-benzoat najbezazlenija supstanca koju dobijamo.
Njome truju Pancevce protiv njihove volje, a mi ostali dobrovoljno placamo da bi se time prali.
Pre nego premazete bebu sapunom, proucite nalepnicu na sapunu/samponu/kupki:

shouldersb.jpg

Ima li naznaka da je zbog ovoga alergija dobila epidemijske razmere i postala najzastupljenija bolest (poremecaj) dvadesetprvog veka?

Poslednja izmena:
Pa mogu reci da jeste to hemija ali i kupke su..nema tu nesto izbora ne mozemo ici prljavi i smrdljivi..sad ko se malo informise moze koristiti prirodne ko sto su od maslinovog ulja ili kozjeg mleka..oseti se razlika

..ne znam koja je nalepnica na slici, ali cink-pirition na primer, je aktivni sastojak shampona protiv peruti, ne bebi sapuna.. :think:

..dzonsonov bebi shampon sadrzi:
"Water, Cocamidopropyl Betaine, PEG-80 Sorbitan Laurate, Sodium Trideceth Sulfate,
PEG-150 Distearate, Fragrance, Polyquaternium-10, Tetrasodium EDTA, Quaternium-15,
Citric Acid, Yellow 10 and Orange 4."
a kupka:
"Water, Cocamidopropyl Betaine, PEG-80 Sorbitan Laurate, Sodium Laureth Sulfate,
PEG-150 Distearate, Tetrasodium EDTA, Sodium Chloride, Polyquaternium-10, Fragrance,
Quaternium-15, Citric Acid"
http://www.johnsonsbaby.com/our-products

..za moju decu, prvih godinu dana koristila sam samo merimin decji sapun, a posle toga i dzonsonov shampon..

..shto se alergija tiche, mislim da je njihov porast danak civilizaciji i higijeni tj besposlenom imunom sistemu,
kao i izlozenosti u istoriji ljudskog roda nikad dosad vidjenim supstancama u svemu shto nas okruzuje,
od hrane, vazduha, veshtachkih materijala, sredstava za chishcenje, boja, omekshivacha, osvezivacha, oplemenjivacha..
..umerenost i prirodnost, narochito u prvim godinama zivota su nachin za smanjenje rizika, makar tamo gde mozemo uticati..

.
..dzonsonov bebi shampon sadrzi:
"Water, Cocamidopropyl Betaine, PEG-80 Sorbitan Laurate, Sodium Trideceth Sulfate,
PEG-150 Distearate, Fragrance, Polyquaternium-10, Tetrasodium EDTA, Quaternium-15,
Citric Acid, Yellow 10 and Orange 4."
a kupka:
"Water, Cocamidopropyl Betaine, PEG-80 Sorbitan Laurate, Sodium Laureth Sulfate,
PEG-150 Distearate, Tetrasodium EDTA, Sodium Chloride, Polyquaternium-10, Fragrance,
Quaternium-15, Citric Acid"
.

Kako smo uopste, kao civilizacija, dospeli u situaciju da ovako strasnim hemikalijama sistematski prskamo svoju decu?
Gde su nestali sapuni?

"miris djurdjevka i bake u metilparabenu", mos misliti.

Poslednja izmena:
Evo danas nadjoh opsirno i celokupno pojasnjenje kako se pravi PRAVI SAPUN
I da sam stavis sta ti odgovara pa ko ima volje nek bucka

RECEPT ZA PRAVLJENJE SAPUNA:

Kod:
https://docs.google.com/document/d/1FyqMRbXKMeCDYrZ7oWL3Pv4iLDevZ_K-8JMby8F0X8c/edit?hl=sr

Preuzeto sa ovog linka
Kod:
http://cromalternativemoney.org/index.php/en/forum/43-zdravlje/725-izrada-domaih-sapuna

Имаш у Кнез Михајловој домаће сапуне од чега год хоћеш- преко пута Грчке Краљице (не знам да л' је то још увек Г.К., али конташ где је, сам крај Кнеза). И ја сам куповала од млека. Секу, продају на меру. :lol:

Имаш у Кнез Михајловој домаће сапуне од чега год хоћеш- преко пута Грчке Краљице (не знам да л' је то још увек Г.К., али конташ где је, сам крај Кнеза). И ја сам куповала од млека. Секу, продају на меру. :lol:

Nema vise tamo a jel znas ti koje su cene tih sapuna?:eek:maslinov placam od 80-100din 100-125gr..dok su ovi pravljeni minimum 4x skuplji..ja za to neam para:rtfm:

Back