Zablude o besu

Protiv besa nema ništa osim strpljenje.
Ispravi me ako grešim.
Исправићу те:

Када се разбесниш, уради нешто физички. Усмери енергију у нешто корисно, а не у себе или у чекање. Онда ће тај бес да нестане, а урадићеш нешто за себе или за неког до кога ти је стало.

@UltraBasic

Исто ти важи и за друга осећања. Свако од њих гледај да усмериш у неки рад или нешто што може произведе неку корисну промену за тебе.
Kreativna sam ličnost, tako da mene konkretno ne treba podsećati o važnosti stvaranja, ali je potrebno da svi to znaju.
Nemam dan kad pogledam iza sebe a da nešto nije od mene ostalo, ali bes mi nije pokretač. Ništa lepo ne nastaje iz mog besa, a možda neko i može da ga izlije u lepotu... ne znam još takve ljude.

Kreativna sam ličnost, tako da mene konkretno ne treba podsećati o važnosti stvaranja, ali je potrebno da svi to znaju.
Nemam dan kad pogledam iza sebe a da nešto nije od mene ostalo, ali bes mi nije pokretač. Ništa lepo ne nastaje iz mog besa, a možda neko i može da ga izlije u lepotu... ne znam još takve ljude.
Преточи га у физичку активност. Вежбај.

Ti si se dobro osećao, kako su se osećali oni pored tebe? Nađi način da izbaciš negativnu energiju, a da drugi to ne osete...
Осећали су се дисциплиновани и веома брзо схватили да им није баш све дозвољено. "Да ветра нема, пауци би небо премрежили". Тако је и са васпитањем домаћих животиња. Не мора грубо, али баш у тренутку када направи "сра*е". После нема сврхе, мисли да га малтретираш, али у том тренутку одлично зна зашто је кажњен и избегава да понови. И код људи постоји "условни рефлекс", веруј ми. Не мораш више пута да искажеш бес према истој особи. Довољан је један прави тренутак, све остало је малтретирање.

Ne. Moj pravac je odučavanje od besa a ne njegovo pretakanje u bilo šta. 🤣
Некада не можеш, као што ја некада не могу да не осећам нешто. Тада морам да преточим ту емоцију у енергију коју ћу да усмерим у нешто. Као што ти љубав или страст претачеш у цртеже, хаљине и сл. ствари, тако можеш и ово.

Pogledajte prilog 1581980Sigurno ste već čuli brojne savete o tome kako da upravljate besom. Časopisi, tv emisije i stručna lica na radiju, svakodnevno nude rešenja koja bi trebala da vam pomognu da živite život bez besa ali nažalost mnoge od ovih ideja ne funkcionišu.
Ako biste danas pitali pet različitih stručnjaka za mentalno zdravlje koji je najbolji način upravljanja besom, verovatno biste dobili pet različitih odgovora. Evo nekih zabluda sa stanovišta REBT-a.

Zabluda br.1 Bes zavisi od spoljnih faktora

Zabluda br.2 Da bismo postigli ono što želimo neophodno je da budemo agresivni

Zabluda br. 3 Slobodno izražavanje besa pomaže da se on smanji

Zabluda br. 4 – Najbolje je izbegavati situacije gde postoji rizik da postanemo besni

Ceo tekst možete pročitati ovde https://logoscentar.rs/blog/zablude-o-besu

Da li i vi imate zablude o besu?

Kako vi smirujete svoj bes?

Koje su to situacije kada ispoljavamo svoj bes?
Bes smirujem u zavisnosti od uzroka. Ako je nešto poslovno, izbrojim do 3 i razmislim šta da uradim. Dakle, poslovni bes me uvek odvuče u neku akciju. U suštini, površno se mogu iznervirati. Imam wu rukama dovoljno veština da kintu mogu da strvorim i na pustom ostrvu.
Ljudi oko mene me slabo dovode u situaciju da sam baš besan, a i ako uspeju u tome, uglavnom to prećutim i pomislim- ko ih ebe. Sačekam da prođe. Dakle, isto površno.
Jedino ko me stvarno može razbesneti su deca, ali nad njima nikad to ne ispoljim. Razmišljam šta ću dalje, i umem baš da se uznemirim zbog njih. Neograničeno mi veruju i to mi stvara ozbiljnu odgovornost.

Back