Za zene koje su radjale! HITNO!

• Začetnik teme Začetnik teme 77
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja cu da poludim sa ovim mojim detetom, taman pomislim resila sam problem kad ono jos gore.
Davala sam joj i da sisa i uporedo dohranjivala ali ona se jednostavno toliko zaceni da ne znam sta joj je i definitivno sam zakljucila da joj moje mleko nije dobro a ono nadolazi ko ludo curim na sve strane mislim da mi je potrebna pumpica za izmuzavanje ,da li je neko od vas to koristio i kakve su posto sam cula razna misljenja,a jos me interesuje kad mogu da pocnem da dajem bebi od dve nedelje cajeve protiv grceva recimo onaj senjacki i koliko puta dnevno se on daje posto na kesici ne pise nista, i koliko dugo traju grcevi mislim do kog meseca znam da je to individualno al opet da cujem.

Nekako ne mogu da verujem da ti mleko nije dobro... Možda se malena naguta vazduha pa joj to smeta mirno da sisa... pokušaj češće da je podižeš da podrigne.

Ukoliko misliš da ima grčeve probaj sa Planteksom, nekom on pomogne, kod nas nije imao efekta kao ni Espumisan kapi koje smo kasnije probali. U 8. nedelji smo čuli za sirup Nurse Harvey`s (valjda sam ispravno napisala) i on nas je spasio. S tim što on sme da se daje tek sa navršenih mesec dana. Inače grčevi uglavnom nestanu sa puna 3 meseca... I naravno čula si verovatno sve one savete: topla pelena, masaža stomačića bebi uljem, savijanje nogica prema stomaku, ... možda joj nešto od toga ublaži tegobe... ovo sve ako misliš da je muče grčevi.

Pumpicu sam koristila, bila mi je mnogo praktičnija nego li da se ručno izmlazam.

Sad sam se setila... znam da sam negde pročitala da ako se izmuzeš i ostaviš mleko u bočici, čaši ili nekom drugom sudu izvesno vreme treba da se izdvoji gore onaj masniji deo (kao venac) to znači da je mleko dobro... gde sam to pročitala nemam pojma...

I ja kao navijena... znam da ti sada sve teško izgleda ali veruj mi, sve će ti ubrzo biti lakše, samo dok se bolje upoznate. Puno je ljubi i mazi, ne može se tako mala beba razmaziti ali se može naučiti da je voljena i sigurna...

I ja sam koristila pumpicu za izmuzanje i to ti je mnogo lakse da koristis nego da to radis rucno. Mene su boljeli zglobovi na rukama od izvlacenja mlijeka dok nisam sebi kupila pumpicu jer sam mlijeka imala u ogromnim kolicinama i morala sam ga izvlaciti i pored toga sto sam dojila dijete. Tako da sto se tice pumpice mozes slobodno i bez ikakve brige da je koristis.

Hellen:
Може се поредити са јако болном менструацијом.
Мени је у тој фрци помагало да се сетим свих својих најсмотанијих другарица које су се породиле пре мене, па сам себи рекла:''Е, ако су ОНЕ могле, могу вала и ја!''
Devojke da znate da ste mi mnogo pomogle sa ovom glupom Snežom. Mnogo sam se smejala. A na porodjaju sam samo mislila na te drugarice koje su se porodile, pa što ne bih i ja.

Back