Za USA je Srbija broj 1 na Balkanu

Predsednik Ronald Regan naveo je u svom izveštaju 1982 da SAD trebaju da nastave pomoć Jugoslaviji kao američkom interesu u prevazilaženju ekonomske krize.

Inače, nije kriv Srpski narod za prestanak saradnje sa SAD već same SAD koje su pomislile da im takav saveznik više n etreba. Jednpostavno osetile su se 1990. svemoćnima. Sada, kada su umešane u dva rata kojim anema kraja i kada su ih izdali saveznici, potrebni smo im ponovo.

apsolutno se slazem,
to sam i stavio na jednom postu,
da smo im veoma zanimljivi,
i da njih apsolutno ne interesuju karadzic i mladic,
ali ih interesuje koliko kosta haski sud, i vec su podelili lekcije oko toga,
cak su im dali i rok kada ce da zatvore slavine,

jedino sto postoji velika razlika izmedju EU i US, i bojim se da cemo biti izmadju EU i US.
jer EU je stvorena da bi zaustavila $ i dominaciju americke ekonomije,
ovde euro zovu anti-dolar,
cak su se i rusi prebacili na euro umesto $,
pa bi svako pojavljiva amera(u vecim razmerama) na nase trziste bio samar EU
njihovi sukobi traju vec poodavno(oko uvoza-izvoza,blokiranja americke prehrambene robe u EU,raznih dodatnih propisa....WTO nesporazumi..)

vece smo trziste od svih suseda...,
a i ''sofa'' sporazum je dokaz da se zanimaju za nasu lokaciju,
njih interesuje brzi prolaz u tursku i dalje na bliski istok,...gde ce oni biti jos dugo.
...a i pitanje kosova se neresava 6 godina?

pa ispade da mi ni krivi ni duzni ,mozda i dobro prodjemo u svemu ovome.

Alekasandar2:
Paaa... da su USA neka sila, trebali su da pobede u Iraku, mislim 5 godina se hebavaju sa bulama...
Očigledno je da su nesposobni da srede muslimane i da im treba pomoć.

nasi su odavno tamo...,
ali se ispostuju sa iracanima,
mi smo stari prijatelji,...sva podzemna sklonista i bunkere smo im mi pravili,
a jos kad im uzvratimo sa ''slobo - sadame''
...padne i rucak za nase borce,
a uz sve to i plata od $7.000

... a ti sad 'oces da ratujes :shock:

Petar:
pa kako smo se ponashali i ponashamo i jesmo za shishanje...
pobenavili smo skroz..jednom recju- narod nevidjenih prsotina,puklih likova i vishe nemam pojma sta moze da nas povadi ..sami smo sebi najgori neprijatelj

Petar:
pa ni ta 2010-a nije prekosutra...da bi do tada kaskao u mestu...
meni je ovde rok josh godinu dana,da vidim da li definitivno ostajem i sta ce da se deshava ...posle toga...pisacu drugarima u zavichaju,ceznucu za gibanicom..mozda cu i narodnjake da pocnem da slusham...... sve ono sto rade 'normalni gastosi napolju

Браво Перо,
Честитам ти на паметној одлуци,
и за срећан пут, као будућем гастросу у "немилим туђинским крајевима",
желим ти да нам се вратиш као нови Кисинџер ! (само се плашим да ти у међувремену неке "Боже Ђелићи" не заузму место :? )

Bon voyage и пиши кад стигнеш, Хенри ! :)

chao7ko.gif

Lacibg:
Pa "međunarodna zajednica" su ti Ameri ... ako oni kažu "batali" onda svi ostali mogu da palamude a biće kako oni kažu. Do sada je uvek bilo tako - zar ne ?
Само што досадашња администрација Буша млађег, која се сматра најрадикалнијом у смислу унилатералних потеза то није учинила, чак нас подједнако цимају око Хага и Косова као и претходници.

А већ ове јесени су избори за Конгес, 2008. председнички, нама Србима остаје само да се молимо да у Контресу неће бити демократска већина и да ће неко некако победити Хилари Клинтон 2008. било Руди Џулијани или да се можда деси нови 11. септембар, Хилер не сме да уђе у Белу Кућу иначе смо готови јер 2010 није сутра већ до ње имамо 3 године новог састава Контреса и 1 годину нове председничке администрације.

serb_pagan:
a evo i nekih reakcija hrvatskih forumasa na ovu,za nas dobru vest:

>Kada presele naši tajkuni svu proizvodnju u srbiju gdje je jeftina radna snaga i duplo manji porezi i troškovi proizvodnje prešišati će nas to je interes SAD-a da srbija bude ponovo regionalna sila.Zato su potpisali sa srbima gospodarsku i vojnu suradnju,osim toga srbija je potpisala ugovor sa amerikom ok neizrucivanja americkih drzavljana haškom sudu.

>neka sisaju, i treba...samo naprijed...sami smo krivi...dok se mi uvlacimo luksemburgu i belgiji, oni se uvlace amerikancima - pa sad ti vidi sta se bolje isplati
Није око неизручивања Хашком суду него Међународном кривичном суду, који је ваљда познат и као Римска конвенција а седиште му неће бити у Хагу.

Па сличне споразуме су потписали и Хрвати. Није Американцима ништа у интересу али неке ствари једноставно дођу на своје. Београд је већи, Нови Београд има пуно простора, на бољој је локацији од Загреба (који је забачена паланка), Србија заиста има друге најниже порезе у региону (11%) и већи проценат становништва који говоре или се служе енглеским него у суседним државама (HU, RO, BG) итд.

Ja sam Hrvatica i bas malo citam ove vase postove i sve je to ok...divno i krasno... Ali nije mi jasno da toliko hvalite Amerikance a zapravo ste Europljani i koliko go da ih hvalilii i koliko god se tamo jos uvijek javljaju pojmovi poput Jugoslavija, najveci narod, najjaca drzava oni su jos uvijek AMERIKANCI - drugi kontinent, drugi svijet.....
Rat protiv terorizma - rat za naftu pa vi prosudite sami koliko ima dobrih namjera u Americi

Aleksandar2:
Paaa... da su USA neka sila, trebali su da pobede u Iraku, mislim 5 godina se hebavaju sa bulama...
Očigledno je da su nesposobni da srede muslimane i da im treba pomoć.
Vrlo, vrlo naivno. Nije sve u atomskim bombama, masovnim ubijanjima itd. Ogroman je pritisak na ameriku i busa. /Sa jedne strane je razjarena bagra amerikanaca koja protestuje protivrata u iraku, a sa druge strane su iracki teroristi koji prete da ce da uniste sve zivo i nezivo u svetu.

Delimicno se slazem sa eferenci. Da smo u savrsenom svetu, tako bi i bilo.
Ovaj rat vise nije za naftu (koje za jedno 50 godina vise nece biti. koja je onda svrha) vec za opstanak (metaforicki).

:Idol::
Vrlo, vrlo naivno. Nije sve u atomskim bombama, masovnim ubijanjima itd. Ogroman je pritisak na ameriku i busa. /Sa jedne strane je razjarena bagra amerikanaca koja protestuje protivrata u iraku, a sa druge strane su iracki teroristi koji prete da ce da uniste sve zivo i nezivo u svetu.

Delimicno se slazem sa eferenci. Da smo u savrsenom svetu, tako bi i bilo.
Ovaj rat vise nije za naftu (koje za jedno 50 godina vise nece biti. koja je onda svrha) vec za opstanak (metaforicki).

Pa sto je drugo rat za neftu nego rat za opstanak....
No jos mi uvijek nije jasno cemu trositi toliki novac na rat i obnovu ako postoji znanost i tehnika koji u svakom momentu mogu izmisliti i sigurno ce izmisliti zamjenu za naftu

Back