Za urologa... Krv u urinu...

nesvesna

Zainteresovan član
Poruka
160
Da li neko ima iskustva Sa pojavom krvi u urinu... Prvo su bili mali ugrusci pa sad je mokraca crvenkasta I na vesu ostaju tragovi kao da uvek pomalo tece... Bola velikog nema osim posle mokrenja nekih 5 do 10 min kad se oseca slab bol u donjem delu ledja... Samo opisujem simptome pre nego sutra predam mokracu na analizu... Cisto eto jel nekom ovako nesto poznato...

Da li neko ima iskustva Sa pojavom krvi u urinu... Prvo su bili mali ugrusci pa sad je mokraca crvenkasta I na vesu ostaju tragovi kao da uvek pomalo tece... Bola velikog nema osim posle mokrenja nekih 5 do 10 min kad se oseca slab bol u donjem delu ledja... Samo opisujem simptome pre nego sutra predam mokracu na analizu... Cisto eto jel nekom ovako nesto poznato...
Imao sam tih problema,a nisam ni znao da imam kamen u mokracnim kanalima.kada sam ga slucajno izbacio jedno jutro,tek onda sam shvatio da sam trebao ici snimiti bubrege i mokracne kanale,mnogo pre toga.Strasno jaki bolovi,nepodnosljivi,a ne pomaze ni jedan lek.meni je najvise pomogao caj od lisnatog persuna,koji mi je pomogao da pre izbacim taj kamen.Idi obavezno na uktrazvuk i proveri bubrege i mokracne kanale,a neka ti pregledaju i prostatu.Znas za onu izreku "boli kao So na rani",e to i jeste tako,kamen dere zidove kanala,a mokraca slana.

Najverovatnije upala prostate kod mushkaraca, kod zhena tako neki sitniji problem.

Kamen ili pesak u bubrezima ili kanalima, besici... Obavezno idi do urologa i na ultrazvuk, ja sam imao uzasnih problema zbog malo peska, ignorisao sam taj momenat...

Najverovatnije upala prostate kod mushkaraca, kod zhena tako neki sitniji problem.
Nema veze krv u mokraci sa prostatom.Mulj i pesak u bubrezima i kasnije,ako se ne pregleda na vreme prelazi u kamen kao oristal sa ostrim siljcima,koji para mokracne kanale i eto krvi u mokraci,mada moze i od krupnijeg peska u mokraci isto da se desi.Zato sam i rekao,kad ide na ultra zvik neka pregleda i prostatu.Mada kod mene prostata uopste nije bila problem.

moguce da je pesak ili manji kamencic jer su to simptomi..
pametna odluka da se iskontroliše mokraca
ali isto tako treba otici kod urologa i ultra zvuk
taj slab bol moze da predje u jak bol

Nema veze krv u mokraci sa prostatom.Mulj i pesak u bubrezima i kasnije,ako se ne pregleda na vreme prelazi u kamen kao oristal sa ostrim siljcima,koji para mokracne kanale i eto krvi u mokraci,mada moze i od krupnijeg peska u mokraci isto da se desi.Zato sam i rekao,kad ide na ultra zvik neka pregleda i prostatu.Mada kod mene prostata uopste nije bila problem.
netju sad da polemishem da ne bih shirio negativu, ali nisi u pravu, prosto da izjavim, moj otac je imao upalu prostate. pa je krvario.
No to prodje, nishta strashno, strashno je kad odesh kod lekara pa ti dijagnostikuju neshto mnogo gore, od chega se brzo umire..
Dakle izbegavati lekare.

netju sad da polemishem da ne bih shirio negativu, ali nisi u pravu, prosto da izjavim, moj otac je imao upalu prostate. pa je krvario.
No to prodje, nishta strashno, strashno je kad odesh kod lekara pa ti dijagnostikuju neshto mnogo gore, od chega se brzo umire..
Dakle izbegavati lekare.
Moze se desiti da kod starijih osoba i prostata napravi problem sa krvarenjem,ali to je opet o krupnijeg peska,jer mokraca prolazi kroz prostatu.I nace pesak pocinje da se stvara kada se bubreg prehladi,ili oba,pa dodje do sporijeg rada.Kada se ne unosi dovoljno tecnosti i od alkohola i gaziranih pica.

Verovatno si već dala mokraću na biohemijsku analizu, ali je potrebno da se uradi urinokultura i kompletna krvna slika sa sedimentacijom.
Iz opisanog pretpostavljam da imaš cistitis izazvan bakterjom, što će pokazitati nalaz urinokulture.

U međuvremenu pij dosta tečnosti ( uvin čaj, čaj od brusnice) da se ispiraju bubrezi i mokraćni putevi.

Verovatno si već dala mokraću na biohemijsku analizu, ali je potrebno da se uradi urinokultura i kompletna krvna slika sa sedimentacijom.
Iz opisanog pretpostavljam da imaš cistitis izazvan bakterjom, što će pokazitati nalaz urinokulture.

U međuvremenu pij dosta tečnosti ( uvin čaj, čaj od brusnice) da se ispiraju bubrezi i mokraćni putevi.
Moja majka je imala problem sa bubrezima, pila je i caj od persuna ili brade (svile) kukuruza...

Back