Za sve ljubitelje zivotinja - BOJKOTUJTE CIRKUSE !!!

Ja bojkotujem odavno. Otkad znam za sebe, u moj grad dolazi onaj koji se nekad zove Medrano a nekad Korona, i lepo se sećam, kad su me kao malu vodili, dresera koji nervozno pali cigaretu i mota novine u rolnu kad šimpanza neće da ga posluša. A izgleda malkice primitivnije od tog nesrećnog šimpanze, smrdljiv, neobrijan i štrokavo-masan.

Za sve koji vole zivotinje - BOJKOTUJTE CIRKUSE !!! Zivotinje u cirkusu nisu dobrovoljno.
Ni u nasim domovima nisu dobrovoljno.

Ne tretiraju se zivotinje u svim cirkusima kao sto je prikazano na ovim snimcima, ja sam za zatvaranje samo onih gde se zivotinje lose tretiraju.

Gledao sam jednu dirljivu pricu izmedju jednog ruskog cirkuskog dresera i njegovog psa, prica je toliko dirljiva da je besmisleno prepricavati, ono treba videti, na zalost ne mogu trenutno naci video.

To je dirljiva prica izmedju psa kome je mesto uz coveka ma gde god da se taj covek nalazi ,jer pas je uz coveka veoma dugo ,dakle ne spada u divlje zivotinje .Ove zivotinje su otrgnute iz njihovog prirodnog stanista i koriste se za ljudsku zabavu ,sto je veoma besmisleno jer postoji hiljadu drugih nacina da se covek zabavi ,a da pri tom ne naudi nikom direktno ili indirektno .Poenta je da su te zivotinje na neki nacin zlostavljane bez obzira kako se tretiraju u cirkusima zbog gore navedenog razloga .Ja sam takodje kao mala volela odlaske u cirkus ,medjutim vise sam bila fascinirana akrobatskim tackama i madjionicarima naravno .(cak mi je u jednom cirkusu majmun skinuo skalp odnosno dobro me pocupao :lol: )

Ne tretiraju se zivotinje u svim cirkusima kao sto je prikazano na ovim snimcima, ja sam za zatvaranje samo onih gde se zivotinje lose tretiraju.

Gledao sam jednu dirljivu pricu izmedju jednog ruskog cirkuskog dresera i njegovog psa, prica je toliko dirljiva da je besmisleno prepricavati, ono treba videti, na zalost ne mogu trenutno naci video.

Kucni ljubimci nisu divlje zivotinje. I optklud ti znas da moji ljubimci nisu tu dobrovoljno?! Ne drzim ih, niti ih sprecavam da odu ako hoce. A nece da idu, pitam se zasto. :whistling:

To je dirljiva prica izmedju psa kome je mesto uz coveka ma gde god da se taj covek nalazi ,jer pas je uz coveka veoma dugo ,dakle ne spada u divlje zivotinje .Ove zivotinje su otrgnute iz njihovog prirodnog stanista i koriste se za ljudsku zabavu ,sto je veoma besmisleno jer postoji hiljadu drugih nacina da se covek zabavi ,a da pri tom ne naudi nikom direktno ili indirektno .Poenta je da su te zivotinje na neki nacin zlostavljane bez obzira kako se tretiraju u cirkusima zbog gore navedenog razloga .Ja sam takodje kao mala volela odlaske u cirkus ,medjutim vise sam bila fascinirana akrobatskim tackama i madjionicarima naravno .(cak mi je u jednom cirkusu majmun skinuo skalp odnosno dobro me pocupao :lol: )

:amen:

ma da... mojoj komšinici je samo došla neka mačka jednog dana i rešila da ostane tu gde je i eto, već nekoliko godina je tu.
niko je ne čuva unutra, napolju je stalno, ništa je ne sprečava da ode.
isto važi i za pojedine porodice koje imaju psa u dvorištu. par puta je samo pošlo štene za nama decom, ili za mojom mamom,
pa rešimo da ga zadržimo i bude pušteno po ceo dan pa opet i gde god da ode, vrati se jer želi.

To ti kažem, mačak i dva psa, otimačina koga ću najviše da mazim, hrana je sporedna. A imam u dvorištu svakodnevno i svraku i golubove, dođu i zovu me. Nema rešetaka, kaveza, lanaca, ne koristim bič da bi me slušali a danas su kerovi posedali kad im je, pazi, moje dete od 4,5 godine podviknulo! A tu su manje od mesec dana!

Poslednja izmena:

Baja nikad ni uz otvorenu kapiju ne izlazi van dvorišta bez nas
nikada nije vezan u dvorištu
verovatno je njegov izbor ostanak sa nama

Ja nikad nisam bio u cirkusu :D I nemam neku želju da odem, da imam, verovatno bih i otišao do sad :D
LM, ja nisam za potpuno ukidanje cirkusa - samo da se zabrani držanje životinja i korišćenje u "cirkuske" svrhe.
Bilo bi idealno kad bismo znali koji su to i mogli da "označimo" samo one koji se neetički odnose prema životinjama, ali kapiram da je to jako teško, tako da sam pre za varijantu zabraniti sve pa i na štetu onih koji humano i etički postupju prema životinjama.
Ko baš ima želju da vidi divlju životinju neka ode do zoološkog vrta; a ima i varijanta za one sa malo dubljim džepom - safari :D

Tu se sad postavlja i pitanje tretmana životinja u zoološkim vrtovima ali hajde da ne zalazimo tamo. :) Svakako treba zabraniti upotrebu životinja, makar divljih, u cirkusima jer njihovo prirodno ponašanje ne podrazumeva zabavljanje publike skakanjem kroz zapaljeni obruč i bičevanje kad odbiju da poslušaju dresera. Druga su priča psi koji žive da udovolje vlasniku ali opet, nisam ni za njihovo izlaganje kao cirkuskih atrakcija jer u većini cirkusa ni najmanje životinje nemaju normalan tretman dostojan živog bića.

Kucni ljubimci nisu divlje zivotinje. I optklud ti znas da moji ljubimci nisu tu dobrovoljno?! Ne drzim ih, niti ih sprecavam da odu ako hoce. A nece da idu, pitam se zasto. :whistling:
:amen:
Nekad su bile, na pitanje otkud znam da li su dobrovoljno ii ne, one nemaju svest, samim tim i ne znaju odakle vuku prvobitno poreklo.

ma da... mojoj komšinici je samo došla neka mačka jednog dana i rešila da ostane tu gde je i eto, već nekoliko godina je tu.
niko je ne čuva unutra, napolju je stalno
Napolju je stalno? Gde napolju, u divljini gde joj je i prvobitna postojbina ili u civilizaciji?

Ako drzis hrcka u kavezu mesec ili dva, postavi kavez na jedan kraj sobe a hrcka na drugi, pogodi gde ce pobeci. Naravno, u kavez. Neko ce reci, data mu je sloboda izbora, ja to ne vidim tako.

Definisite mi razliku izmedju divlje i "domace" zivotinje"

Ali da ne cepidlacim OK je zaista to sto date zivotinji slobodu izbora da li ce ostati u vasem domu ili ne, ali sta je sa onim "borcima" za prava zivotinja koji svoje ljubimce drze kao igracku u svom domu, stavljajuci im razne djindjuve , cipele i ostale budalastine, to je toliko bezobrazno da ne postoji odgovarajuci termin za definisanje takvih osoba.

Opet mešaš babe i žabe. Postoje životinje koje bi se bez odeće tokom hladnijeg perioda u šetnji razbolele a cipelice im trebaju jer imaju jako osetljive šape a većina gradskih ulica su posute solju. To se odnosi na kućne pse. A sa kućnnim mačkama je situacija takva da veliki broj onih koje izlaze bez nadzora vrlo često stradaju. Otkako smo Marinka našli zgaženog, a sve zagovarajući slobodu njegovog izbora, njegovog brata Mirka ne puštamo bez nadzora kad dođe kod mene-delimo "starateljstvo" sa komšijom koji živi dublje u naselju, dalje od vrlo prometnog puta. A psi, ili bar većina, su se toliko evollutivno odaljili od svojih šumskih rođaka da ih većina ne bi preživela samostalno, bez ljudske pomoći da je tu svaki dalji komentar izlišan-ovo dvoje kod mene sa vukovima imaju zajedničku samo još DNK strukturu i zubnu formulu.

Stvarno tako mislis! :thumbdown:
Sve moje životinje su u moj dom ušle dobrovoljno, bez ikakve prisile i samoinicijativno... i ne pada im na pamet da izađu, iako imaju mogućnosti.

Misliš na jednu od epizoda odlične serije "Sasvim prirodno", Jovana Memedovića.
Sasvim prirodno: Medvedi više ne plešu, drugi deo
Nisam siguran da li je ruski cirkuski trener u prvom ili drugom delu. :think:

Upravo tako! :ok:

Poslednja izmena od moderatora:

Aaaaa, moje zivotinje jesu. One znaju da imaju pravo da odu kada hoce i imaju dosta prostora, redovnu hranu, idu kod frizera,manikira.

Eto, to je zlo kod nas. Ko tretira ko ne tretira? Kada se napravi zakon on vazi za sve i gotovo. Tako je i sa pedofilima. Oni zlostavljaju decu godinama, a onda neko opauci dete i smeje se, pa je on normalan. Sve cirkuse sa zivotinjama pod kljuc! Neka tebe stave u cirkus u one uslove i neka te lepo hrane i maze, pa da li ce ti biti lepo?!

Jao! Rusi si su pocrkali od gladi. Nije ga valjda pojeo? :eek:

Back