gost 16798
Elita
- Poruka
- 15.861
...sad pesacite zdravo je 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne mogu da se otrgnem utisku o odnosu putnika i konduktera.
Pre neki dan sam prisustvovala sceni kada je žena pljunula jednog kondukrera u lice (on joj je tražio kartu, ona je rekla da nema a on joj je najljubaznije moguće rekao da napusti vozilo)
Juče su se posvadjali kondukterka i neki mladić koji je pretio njoj otkazom itd. (iz te svadje sam zaključila da su se oni već obračunali u nekom drugom busu, pa je intervenisala policija zato što je on nju hteo da bije .... pa mu ni to nije bilo dosta,nego je ušao za njom u sledeći bus i opet joj pretio)
Svaki dan ista priča ....
Pa sad mene zanima: dokle ćemo misliti da je naše pravo da se vozimo bez karte i da je naše pravo da maltretiramo konduktere koji u principu samo rade svoj posao (kao i svi mi u radno vreme).
Onako iskreno sam razočarana .... jadno mi sve to deluje .... da li je moguće da će neko da se ponižava zbog 50 dinara ili već koliko vredi karta?
Jasno mi je i gde živimo ... i kako živimo ... i ja sam deo toga, pa svakog meseca kupim markicu .... Stvarno više ne razumem ništa?
Ne svercujem se, al nemam nista protiv onih koji se svercuju... Usluga koja se dobija kupovinom karte je 0, tako da ne vidim ni neki razlog zbog kojeg bi neko davao svaki cas za kartu kako bi se vozio autobusima bez klime na 40 stepeni sa jos 150 ljudi... Ko hoce da plati, plati, ko nece, njegova stvar...
Ne znam kako je u drugim mestima, ali u Smederevu ima preterano neprijatnih konduktera, koji se prema putnicima ponasaju kao da im cine neku uslugu vozeci ih za novac zbog cega bi putnici, valjda, trebalo da budu izuzetno zahvalni, pa zbog toga i da ih trpe...
Pricao sam vec negde, kako je kondukter izbacio drugaricu iz autobusa jer nije imala sitno za kartu, vec mu je dala 1000 dinara... Drugom prilikom je jedan stariji gospodin sa stapom, zamolio vozaca da stane kako bi izasao, jer je usao u pogresan autobus. Ovaj naravno nije hteo da stane van stanice, pa je stariji gospodin morao da se vraca uz brdo... Da je rekao da nema kartu, verovatno bi u momentu stao i izbacio ga kao sto je onu moju drugaricu....
Isto se desilo sa jednom devojcicom (ne starijom od 11 god.), koju su vozili par kilometara dalje u smeru u kom nije trebalo da ide, vec je usla u pogresan bus... Kakav je bio problem da stane, s obzirom da je devojcica rekla da je pogresila kako je bus kretao? Sta da se desilo toj devojcici nesto kada se vracala nazad? Da se izgubila, ili je neko napao?
Javni gradski prevoz nije zasluzio da mu se daju pare, a izmedju ostalog... Javni saobracaj se finansira i iz budzeta Srbije, kao i prodajom karata... Dakle, placamo im vise puta (i porezom i kad god udjemo u neko prevozno sredstvo javnog saobracaja)... Ako to uzmemo u obzir, niko se nikad nije svercovao, samo ima onih koji daju i vise nego sto je potrebno...
Dobro jutro
Yes, I do, svercujem se non-stop ... ali ovi novi kontrolori su bas fini, ne znam sto ih neki ovde popljuvase ... mene licno nikada nisu maltretirali... ima onih koji su malo drski, narocito ako neko hoce ispred nosa da im otkuca kartu (mislim, aman...bolje kazi nemam, nece te niko pojesti, nego da pravis nekog budalom ispred nosa!) ... ali sve se svodi na izadjite napolje na sledecoj/aj' sedi, nema veze ... e sad to sto se desava da neko ne bi da izadje, a ne bi ni da plati ...pa ***, to je vec bezobrazluk ...(al ja fino trepcem, zapravo su me samo jednom izbacili)
A sto se tice cele ove filozofije placanje/neplacanje/markice ... markicu ne mogu da izvadim jer mi pisali neku kaznu jos pre tri godine, i sad treba da im iskesiram prvo 3000 tamo da bih mogla da izvadim markicu ... mnogooo ....
Karte su mi skupe i to je to ... mislim, nema neke filozofije....sto koristim, zato sto mi treba, nemam te pare, znaci promuvacu nesto ... mislim ja to tako u svakom segmentu zivota, a postenjacine mogu da se zgrazavaju ... i ono Nemacka, Talibani, bla, bla ... opustite se, svercuju se ljudi svuda u svetu ...
I znaš šta mi nije jasno? Kako se bre švercuju, kad onaj sedi tamo kod zadnjih vrata i ne pušta ni Boga oca, a kamoli putnike?![]()
Pricao sam vec negde, kako je kondukter izbacio drugaricu iz autobusa jer nije imala sitno za kartu, vec mu je dala 1000 dinara... Drugom prilikom je jedan stariji gospodin sa stapom, zamolio vozaca da stane kako bi izasao, jer je usao u pogresan autobus. Ovaj naravno nije hteo da stane van stanice, pa je stariji gospodin morao da se vraca uz brdo... Da je rekao da nema kartu, verovatno bi u momentu stao i izbacio ga kao sto je onu moju drugaricu....
Isto se desilo sa jednom devojcicom (ne starijom od 11 god.), koju su vozili par kilometara dalje u smeru u kom nije trebalo da ide, vec je usla u pogresan bus... Kakav je bio problem da stane, s obzirom da je devojcica rekla da je pogresila kako je bus kretao? Sta da se desilo toj devojcici nesto kada se vracala nazad? Da se izgubila, ili je neko napao?
...
Koliko sam ja upućena, oni ne smeju da staju i puštaju putnike van stanice ..... mislim da je to kažnjivo.
Контролори су у највећем броју случајева необразовани, приглупи бизгови који вређају људе из чиста мира. Стотину пута сам иако имам карту улазио у жустар вербални па и физички обрачун када крену да се иживљавају и вређају немоћне и слабије од себе.
To je dobro !!! Barem ne gnjave onako, nerazumljivo već lepo, sve srpski !!!Misliš da tvoje ili bilo čije švercovanje treba pravdati time što su kontrolori neobrazovani ... nebuloza.