Za sve domaće jugonostalgičare iliti titoiste, podsetnik!

Svi su mogli da putuju gde su hteli, ne samo on, a danas...?;)

S prijasnjim pasosom smo mogli da putujemo gdje god hocemo,ali nismo imali s cime i sredstava i mogucnosti,a danas imamo s cime,ali nam nedaju :mrgreen:

A ko je ljetovao na Jadranu,samo porodice direktora i funkcionera ujedno i partijasa a radnicka klasa i seljaci nisu bas mogli sebi takav trosak priustiti.

S prijasnjim pasosom smo mogli da putujemo gdje god hocemo,ali nismo imali s cime i sredstava i mogucnosti,a danas imamo s cime,ali nam nedaju :mrgreen:

Pre su ljudi dobivali stanove od firmi i otplacivali ih smesno malim ratama, moj cale je kupio prva kola na kredit a nije imao ni prebijene, skolovanje i zdravstveno badava, bezbedna radna mesta, mozes li to danas? Ko je hteo mogao je da putuje gde pozeli, moja baba je kao penzionerka stalno putovala po Evropi.

A ko je ljetovao na Jadranu,samo porodice direktora i funkcionera ujedno i partijasa a radnicka klasa i seljaci nisu bas mogli sebi takav trosak priustiti.

Moji nisu bili ni direktori ni funkcioneri, pa sam opet svako leto bio na Jadranu, od Herceg Novog pa do Umaga.

Pre su ljudi dobivali stanove od firmi i otplacivali ih smesno malim ratama, moj cale je kupio prva kola na kredit a nije imao ni prebijene, skolovanje i zdravstveno badava, bezbedna radna mesta, mozes li to danas? Ko je hteo mogao je da putuje gde pozeli, moja baba je kao penzionerka stalno putovala po Evropi.

Moji nisu bili ni direktori ni funkcioneri, pa sam opet svako leto bio na Jadranu, od Herceg Novog pa do Umaga.

I onda se cudite sta vam je propala drzava:roll::lol:
Pa ko je sve to mogao platiti,zna se da ovim dzaba lebarosima hvali taj sistem,jer su htjeli sve mukte,a danas to treba posteno i zaraditi.
Te blagodati o kojima ti govoris,nisu imali svi gradjani,odnosno vecina,jer da je svima tako dobro bilo u toj ludari zavanoj SFRJ,onda bi se svi grcevito borili da ona i opstane.
Nekazem da nije bilo ljudi kojima je bilo dobro u tom sistemu,jer u svakoj drzavi i sistemu uvjek ima onih kojima je dobro,pa tako kad jednoga dana propadne i Hrvatska za njom ce zaliti samo oni HDZ-ovci i njima slicni.
Vazno je da dok je se bancilo,jelo i pilo nije razmisljalo kako to platiti,a dugovi su danas ostali nama,a da Tito nije balansirao izmedju istoka i zapada,napravivsi od Juge svojevremenu tampon zonu u hladnom ratu i na taj nacin dobivao milostinju od zapada i oruzje sa istoka i pomocu tih sretstava odrzavao kakvu takvu socijalnu sliku u drzavi,ta bi se njegova zemlja raspala i prije.
Vi jugoepilepticari kada halucionirate o Jugi i Titu,uzimate Jugoslaviju kao primjer dobrog zivljenja u odnosu na ostale komunisticke zemlje.
Meni je to pateticno,jer ako se u Jugi zivjelo bolje nego u Rumuniji i Bugarskoj,itd.pa i u ostatku demokratske Evrope zivjelo je se bolje nego u Jugoslaviji.
Da je kojim slucajom obnovljena kraljevina Jugoslavija,ona bi i danas opstala,a bila bi u rangu jedne demokratske V.Britanije i imala bi civilizirani drustveni poredak,a ne divljacki komunisticki,jer Kraljevina bi se ugeldala na zapadna drustva od kojih je pre II sv. rata bila izuzetno postovana.
Partizani sa svojim komunizmom,samo su donijeli zlo srpskom narodu i antifasizmu na ovim prostorima,jer se predstavljaju kao ekskluzivni nosioci i prava na antifasizam ali na svu srecu ispravljena je istorijska greska i nepravda prema Cetnicima.:D

I onda se cudite sta vam je propala drzava:roll::lol:
Pa ko je sve to mogao platiti

Sve iz svog dzepa

pa tako kad jednoga dana propadne i Hrvatska za njom ce zaliti samo oni HDZ-ovci i njima slicni.

Kad neka drzave propadne onda ceo narod zali za njom, bez obzira na partije. SFRJ je jedina iznimka u istoriji covecanstva.

Vazno je da dok je se bancilo,jelo i pilo nije razmisljalo kako to platiti,a dugovi su danas ostali nama,

Ante Markovic je SFRJ izvukao iz krize i prepolovio dug na 10 tak milijardi (koliki su dugovi danas?), istovremeno je stvorio devizne rezerve otprilike isto toliko, da ste mu dali sansu danas bi bili hadzije a ne fukare. Ne brale, narodu je trebao nacionalizam (nikad mi nece biti jasno zasto nekom trebaju takva sranja), pljuvanje i vredjanje i na kraju klanje, to je ono za cim je vecina bila gladna.

a da Tito nije balansirao izmedju istoka i zapada,napravivsi od Juge svojevremenu tampon zonu u hladnom ratu i na taj nacin dobivao milostinju od zapada i oruzje sa istoka i pomocu tih sretstava odrzavao kakvu takvu socijalnu sliku u drzavi,ta bi se njegova zemlja raspala i prije.

Tita je slusao ceo svet, dali bi mu i 200 milijardi umesto 20 da je trazio. Ko slusa sve one posle njega? KO je za tebe naj naj srpski politicar? Zapitaj se kakav uticaj ima taj isti u svetu.

Vi jugoepilepticari kada halucionirate o Jugi i Titu,uzimate Jugoslaviju kao primjer dobrog zivljenja u odnosu na ostale komunisticke zemlje.

Na sve zemlje, ne samo na komunisticke.

Meni je to pateticno,jer ako se u Jugi zivjelo bolje nego u Rumuniji i Bugarskoj,itd.pa i u ostatku demokratske Evrope zivjelo je se bolje nego u Jugoslaviji.

Pateticno je ono sto se desilo 90-tih.

Da je kojim slucajom obnovljena kraljevina Jugoslavija,ona bi i danas opstala,a bila bi u rangu jedne demokratske V.Britanije i imala bi civilizirani drustveni poredak,a ne divljacki komunisticki,jer Kraljevina bi se ugeldala na zapadna drustva od kojih je pre II sv. rata bila izuzetno postovana.

Da je Kraljevina ostala posle drugog svetskog rata, pre ili kasnije bi ipak svi ostali narodi odleprsali iz nje, samo sto je Kraljevini bilo odzvonilo i tako i tako, da nisu pobedili komunisti znacilo bi da su pobedili nacisti, znamo kako nam se vojska proslavila u onih 7 dana rata. Ko vam je kriv kad su samo komunisti branili i odbranili zemlju.

Partizani sa svojim komunizmom,samo su donijeli zlo srpskom narodu i antifasizmu na ovim prostorima,jer se predstavljaju kao ekskluzivni nosioci i prava na antifasizam

Bolji tj sposobniji je pobedio. Ko vam je kriv.

ali na svu srecu ispravljena je istorijska greska i nepravda prema Cetnicima.:D

Sta, jesu dobili nemacke boracke penzije?

Jel ti sad lakse? Ja nemam potrebu da se tesim lazima i zabludama... zivim sasvim lepo i ovako...

Заиста нисам ништа боље ни очекивао од "памети" која се испилила испод Брозовог шињела. Ивер не пада далеко од кладе...стрељали сте масовно Ви "ијекавци" по Србији 45-те, утерујући Србима "веру у боље сутра". :thumbdown:

Back