За скептике.

ZASTAVA SE VIORI?

Svako ko ima minimum opreme može provesti sledeći eksperiment:
a) Neka nekog vjetrovitog dana okači negdje zastavu i snimi 10, 20, 50, 100 fotografija iste (ne bi trebalo biti problem digitalnim aparatom). A sada neka među tim fotografijama pronađe dvije jednake.
b) Sada neka pokupi sve fotografije zastave na mjesecu (koje pripadaju istoj misiji). Neka pronađe dvije na kojima se zastava razlikuje.

Ono pod a) će možda i pronaći (mada sumnjam) a pod b) neće. Sve slike zastave iz iste misije pokazuju isti oblik talasa. Naravno, jer se ne viore. Samo su odštancane od plastike da tako izgledaju. Pa niste valjda mislili da će neko donijeti zastavu svoje zemlje sa udaljenosti od 400.000 km i pustiti da visi kao krpa.

O BOJI NA FOTOGRAFIJAMA

Kolor fotografija sivog je - siva. Kolor fotografija crnog je - crna. Volio bih da neko ko postavlja ovakva pitanja pokuša da sebi objasni zašto su sve fotografije snimljene sa špijunskih satelita crno-bijele. Vjerovatno su skresali budžet špijunima pa štede na opremi.

Знам да некима ништа неће бити довољно, али ни таквима, иако нисам отварао лобању, за претпоставку је да имају мозак.
ДаклеМ: Храбро отворите!
Ameri su bili na Mesecu isto toliko puta, koliko puta sam ja igrao fudbal na Jupiteru, toliko o tome.

Nauka a posebno tehnologija je za poslednjih 40 godina toliko napredovala da je prosto neverovatno da Ameri nisu bar jos jednom sletili na Mesec posle prvog puta. A mozda nisu ni taj prvi put bili tamo pa ne mogu ni da ponove misiju. Mnogo mi to nesto sumnjivo. A sta li je tek na tamnoj strani meseca, naslusao sam se svakakvih prica!

ипак не верујем да су амери били на месецу. погледајте само данашње сф филмове, тзв мисија на месец била је само из исте кухиње режиран филм, можда први из те сф области озбиљно урађен. што се тиче оних радиофарова ил шта су већ, на месецу, могли су их послати и посебном летелицом, без људске посаде. најјачи аргумент да нису били на месецу је како су прошли кроз радиоактивни појас, колко сам чуо има два таква појаса од земље до месеца. сједињене државе биле су понижене совјетским успесима и очајнички им је требао пропагандни противударац. ако су стварно били - зашто данас, са овом технологијом коју човечанство има, не понове ту мисију. сваке године троши се само у сједињеним државама преко 700 милијарди долара на наоружање, немојте рећи да толика средства нису довољна за поновну мисију на месец. а ако су стварно били - једног дана доћи ће тренутак да нпр кина индија ил нека трећа држава исто пошаље њене људе на месец, трагови које су оставили американци на месецу морају бити видљиви, трагови возила, стопала астронаута... на месецу нема ветра јер нема атмосфере, нема шта да обрише трагове, једино нека стенчуга да тресне баш на место где су они били.

Nauka a posebno tehnologija je za poslednjih 40 godina toliko napredovala da je prosto neverovatno da Ameri nisu bar jos jednom sletili na Mesec posle prvog puta.
Шест пута, Аполо 11 закључно са Аполо 17, сем Аполо 13(Хјустоне имамо проблем!
).A mozda nisu ni taj prvi put bili tamo pa ne mogu ni da ponove misiju. Mnogo mi to nesto sumnjivo. A sta li je tek na tamnoj strani meseca, naslusao sam se svakakvih prica!
Наука и технологија какву ти замишљаш нема везе са слањем човека на Месец.
Данас, као и 1957. ракете носачи носе на орбиту 3-5 процената почетне масе, електроника ту нема утицаја уопште, заправо процентуална носивост данашњих ракета је мања од некадашње јер је битна само цена, ракете са некриогеним горивима(без комбинације течни водоник+течни кисеоник) дају економски ефикаснији транспорт на орбиту, мада су та горива мање издашна али је целокупна конструкција јефтинија..
Све мисије у свемир до око 75. готово искључиво су се ослањале на земаљске компјутере, електроника никада није била битан фактор, примера ради Војаџери имају смешно малу меморију од по 32 килобајта(лансирани су 77.).
Џорџ Буш је у свом другом мандату најавио повратак на Месец, са све базом на јужном полу у кратеру Шеклтон(кратер је стално у сенци, а вода вероватно потиче од комета, детектована је орбитерима око 2000.), цена је ишла преко 100 милијарди+, без базе, само за прост повратак.
Обама је програм ,,убио" 2009. и почео смањивање не само буџета НАСА-е, већ и целокупних улагања у науку, тако да су САД иостале и без властитог пандама европског великог хадронског колајдера, истраживања у области плазме и фузије...
Једноставно данас повратак на Месец, или одлазак на Марс, чак и слање сонди на три најизгледнија кандидата за ванземаљски живот у сунчевом систему(Европа, Енцеладус и Титан) нису оствариви пре свега финансијски.

E ajde mi onda objasni kako se zastava vijugala bez vjetra?
Стварно тешко је прочитати?!?
Мислим заиста....

ZASTAVA SE VIORI?

Svako ko ima minimum opreme može provesti sledeći eksperiment:
a) Neka nekog vjetrovitog dana okači negdje zastavu i snimi 10, 20, 50, 100 fotografija iste (ne bi trebalo biti problem digitalnim aparatom). A sada neka među tim fotografijama pronađe dvije jednake.
b) Sada neka pokupi sve fotografije zastave na mjesecu (koje pripadaju istoj misiji). Neka pronađe dvije na kojima se zastava razlikuje.

Ono pod a) će možda i pronaći (mada sumnjam) a pod b) neće. Sve slike zastave iz iste misije pokazuju isti oblik talasa. Naravno, jer se ne viore. Samo su odštancane od plastike da tako izgledaju. Pa niste valjda mislili da će neko donijeti zastavu svoje zemlje sa udaljenosti od 400.000 km i pustiti da visi kao krpa.

O BOJI NA FOTOGRAFIJAMA

Kolor fotografija sivog je - siva. Kolor fotografija crnog je - crna. Volio bih da neko ko postavlja ovakva pitanja pokuša da sebi objasni zašto su sve fotografije snimljene sa špijunskih satelita crno-bijele. Vjerovatno su skresali budžet špijunima pa štede na opremi.

Zaista jaki dokazi.
Meni se cini da sam cak razaznao i tragove Armstrongovih stopa po Mesecu ( u onoj vlaznoj prasini-glibu).
Digitalna fotografija je stvarno cudo.
Јесте, Свето сине, нарочито је чудно кад су то потврдили и Совјетски/Руски, Кинески, ЕСА-ини орбитери.
Теби и кад би неко нешто и нацртао, твоја прва изјава била би: Оловка не постоји!

Шест пута, Аполо 11 закључно са Аполо 17, сем Аполо 13(Хјустоне имамо проблем!Наука и технологија какву ти замишљаш нема везе са слањем човека на Месец.
Данас, као и 1957. ракете носачи носе на орбиту 3-5 процената почетне масе, електроника ту нема утицаја уопште, заправо процентуална носивост данашњих ракета је мања од некадашње јер је битна само цена, ракете са некриогеним горивима(без комбинације течни водоник+течни кисеоник) дају економски ефикаснији транспорт на орбиту, мада су та горива мање издашна али је целокупна конструкција јефтинија..
Све мисије у свемир до око 75. готово искључиво су се ослањале на земаљске компјутере, електроника никада није била битан фактор, примера ради Војаџери имају смешно малу меморију од по 32 килобајта(лансирани су 77.).
Џорџ Буш је у свом другом мандату најавио повратак на Месец, са све базом на јужном полу у кратеру Шеклтон(кратер је стално у сенци, а вода вероватно потиче од комета, детектована је орбитерима око 2000.), цена је ишла преко 100 милијарди+, без базе, само за прост повратак.
Обама је програм ,,убио" 2009. и почео смањивање не само буџета НАСА-е, већ и целокупних улагања у науку, тако да су САД иостале и без властитог пандама европског великог хадронског колајдера, истраживања у области плазме и фузије...
Једноставно данас повратак на Месец, или одлазак на Марс, чак и слање сонди на три најизгледнија кандидата за ванземаљски живот у сунчевом систему(Европа, Енцеладус и Титан) нису оствариви пре свега финансијски.

Pa kako se zovu ti astronauti koji su posle one trojice sleteli ponovo na mesec, valjda bi javnost cula za njih, evo guglam citavo jutro al ne mogu da nadjem. Ali sve jedno ako si ti u pravu za tehnologiju onda mi nisu neverovatne price da su nacisti mozda prvi sleteli na mesec, jer ako je kako ti kazes za let na mesec dovoljna ona prva primitivna tehnologija onda su je mozda imali Nemci jos 20 godina ranije, mislim ne verujem bas ali ko zna. I moj spektrum iz osamdeset neke od 48 kilobajta je tad bio vrh a vidi sad, vazna je elektronika, kako nije vazna sve se menja i napreduje a samo svemirska tehnologija pociva jos na televizorima lampasima, ma pazi molim te u slamnatom sesiru. Poz!

Pa kako se zovu ti astronauti koji su posle one trojice sleteli ponovo na mesec, valjda bi javnost cula za njih, evo guglam citavo jutro al ne mogu da nadjem.
Није лепо лагати пријатељу.
Укуцаш у Гуглу Аполо 12 и добијеш:
http://static.astronomija.co.rs/nauke/istorija/letovi/apolo12/apolo12.htm.
И тако даље закључно са Аполом 17.
Ali sve jedno ako si ti u pravu za tehnologiju onda mi nisu neverovatne price da su nacisti mozda prvi sleteli na mesec, jer ako je kako ti kazes za let na mesec dovoljna ona prva primitivna tehnologija onda su je mozda imali Nemci jos 20 godina ranije, mislim ne verujem bas ali ko zna.
Немачка Фау-2 није могла достићи ни 1/4 неопходне брзине за најнижу, кружну орбиту око земље(8км у секунди).
I moj spektrum iz osamdeset neke od 48 kilobajta je tad bio vrh a vidi sad, vazna je elektronika, kako nije vazna sve se menja i napreduje a samo svemirska tehnologija pociva jos na televizorima lampasima, ma pazi molim te u slamnatom sesiru. Poz!
Наравно да електроника има удела, али ни близу колико ви играчи игрица замишљате.
Ебте ти чак ни појма немаш о неопходним брзинама тела да добаци до орбите, или даље од орбите(ево за тебе, минимална брзина за сонду која треба да добаци до Марса, попут тренутно путујућег ровера названог ,,Марсова научна лабораторија" који стиже на одредиште у августу је?) а ни у Гуглу се не сналазиш.

Nemoj da se jedis, nisam mislio nista lose. Na guglu stvarno nisam mogao da nadjem nista ali nisam ni kucao Apolo 12 vec posade koje su se spustile na mesec. Sto se tice nemaca, nisam ni mislio na FAU-2 vec na letelice koje je konstruisao Viktor Sauberger. A sto se tice ovoga sto si ti postavio sa gugla koliko vidim opet je godina 69, pa jel ima neki astronaut iz 80-tih ili 90-tih ili od pre neku godinu. Ako sam ja tebe razumeo to onda znaci da cemo i za 200 godina do meseca putovati tehnologijom iz 60-tih godina 20. veka. Pa valjda ce se nesto promeniti na bolje, mozda ce putovanja biti jeftinija, nece se valjda svemirska tehnologija zustaviti u 1969-oj godini. Ne znam sta ti znaci ona provokacija "vi igraci igrica". Pa sta ako igram igre, ne radim nista necasno. Eh da, odgovori mi na onom drugum pdf gde se raspravljalo o evoluciji (mozda i jesi, jos nisam pogledao, izvini ako je tako). I jos jednom nemoj da se ljutis, pa ovo je forum, svako moze da iznese misljenje. Poz jos jednom!

Nemoj da se jedis, nisam mislio nista lose. Na guglu stvarno nisam mogao da nadjem nista ali nisam ni kucao Apolo 12 vec posade koje su se spustile na mesec. Sto se tice nemaca, nisam ni mislio na FAU-2 vec na letelice koje je konstruisao Viktor Sauberger.
Ništa što je izučavao dotični i na čemu je radio ne leti, ni u SAD, ni u Rusiji, ni u Kini sem u eksperimentalne svrhe.
Možda će biti kao inspiracija za neke projekte.
A sto se tice ovoga sto si ti postavio sa gugla koliko vidim opet je godina 69, pa jel ima neki astronaut iz 80-tih ili 90-tih ili od pre neku godinu.
Apolo program završen je misijom Apolo 17 decembra 72. pre svega zbog ukidanja fondova od strane predsednika Niksona nekoliko godina ranije.
Ako sam ja tebe razumeo to onda znaci da cemo i za 200 godina do meseca putovati tehnologijom iz 60-tih godina 20. veka
То је предуго време(200 година).
Pa valjda ce se nesto promeniti na bolje, mozda ce putovanja biti jeftinija, nece se valjda svemirska tehnologija zustaviti u 1969-oj godini. Ne znam sta ti znaci ona provokacija "vi igraci igrica". Pa sta ako igram igre, ne radim nista necasno. Eh da, odgovori mi na onom drugum pdf gde se raspravljalo o evoluciji (mozda i jesi, jos nisam pogledao, izvini ako je tako). I jos jednom nemoj da se ljutis, pa ovo je forum, svako moze da iznese misljenje. Poz jos jednom!
Поздрав.

ае сад овако: ако су американци стварно били на месецу, зашто нико други није поновио то исто? совјетима не би био проблем да направе исту ствар, они су далеко испред американаца били током тзв свемирске трке, могли су једноставно да анулирају америчку еуфорију сопственом мисијом на месец. зашто совјети то нису урадили? нешто се десило, и ако јесте - шта се десило? један познаник је током приче на ту тему рекао, цитирам: "можда је неко американцима рекао: идиоти мрш кући и да више нисмо видели ниједно створење попут вас на месецу." прича је даље отишла на марсовце... знам, смешно је, ал кад се сетим како је нил армстронг плакао кад се повела прича о мисијама на месец и кад су му постављали питања - ништа ми више није немогуће.
друга опција је да је ипак све била оливудска кјубрикова монтажа а да су радиофарове испуцали неком ракетом и аутоматски управљали њеним слетањем и постављањем делова на месец.

Poslednja izmena:
Јесте, Свето сине, нарочито је чудно кад су то потврдили и Совјетски/Руски, Кинески, ЕСА-ини орбитери.
Теби и кад би неко нешто и нацртао, твоја прва изјава била би: Оловка не постоји!

Ne znam u cemu je problem?
Upravo sam potvrdio informaciju - otisci Armstrongovih stopa u vlaznom mesecevom pesku se bas dobro vide.

ае сад овако: ако су американци стварно били на месецу, зашто нико други није поновио то исто? совјетима не би био проблем да направе исту ствар, они су далеко испред американаца били током тзв свемирске трке, могли су једноставно да анулирају америчку еуфорију сопственом мисијом на месец. зашто совјети то нису урадили? нешто се десило, и ако јесте - шта се десило? један познаник је током приче на ту тему рекао, цитирам: "можда је неко американцима рекао: идиоти мрш кући и да више нисмо видели ниједно створење попут вас на месецу." прича је даље отишла на марсовце... знам, смешно је, ал кад се сетим како је нил армстронг плакао кад се повела прича о мисијама на месец и кад су му постављали питања - ништа ми више није немогуће.
друга опција је да је ипак све била оливудска кјубрикова монтажа а да су радиофарове испуцали неком ракетом и аутоматски управљали њеним слетањем и постављањем делова на месец.

A mozes da razmisljas i ovako:
Amerikanci su za kratko vreme, navodno, poslali nekoliko ljudskih posada na Mesec.
Pitanje je: zasto?
Ako je to toliko komplikovano i skupo, ako je u pitanju bio samo prestiz, pa zar nije bio dovoljan JEDAN ljudski let do Meseca?
Sta su radili oni ostali?
Sakupljali meseceve kamencice?
Zar to nije mogla da uradi i neka sonda?
Nekoliko posada za nekoliko godina, a onda nekoliko decenija nista.
Navodno je preskupo, a nema neke koristi od toga.
Pa zar nije bilo preskupo i bez ekonomske koristi i za drugu i trecu misiju....?
Sta mislis, ima li to veze sa logikom?

Back