ZA ROĐENE 60-tih...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala,hvla za jagodice sa slagom @Sibila Rea
e pa Majo ja se nedam.... imam lufta 10god.
pa mi je lakse mogu da cekam...mislim na Spasine bajadere
:) tako je jaco, a dok cekas da tebi Maha bonu :wink:
comapliment_2-1.gif

Čudno je kako je malo potrebno da budemo srećni,
a još čudnije kako nam baš to malo nedostaje.
Sreća je relativna,zato je treba tražiti u malim svakodnevnim stvarima koje život znače, zar ne?
Živi, vrišti, razbijaj, pleši...
Čovek je rodjen da gubi i greši
Prokockaj dan, prodivljaj noći..
Jednom se ni to neće moći.
IVO ANDRIĆ

006-1.gif

Traži se jedan svet, prekjuče iščezao....
Traži se nada....ona davna nada polagana u sebe same i u vreme koje dolazi.
Traže se svi oni što su nas raznosili komad po komad, deo po deo: delove našeg vremena, naše ljubavi, traže se da vrate ljubav...
Traži se onaj ulični časovnik na banderi pod kojim smo čekali, onaj sat što još uvek otkucava u našem pamćenju. On se traži. ...Jedanput bismo primetili da mala kazaljka stoji na šest a velika na dvanaest, i ne bismo se čestito ni okrenuli, a kazaljke su ponovo stajale na šest i na dvanaest, samo bi između ta dva pogleda protekao ceo život. I on se traži – taj život što promiče od danas do sutra, onaj život što je kolao, ključao, puzio, preklinjao, voleo, cmizdrio, čekao, bogoradio, zaustavljao se, podizao i ponovo padao i opet se dizao ispod onog uličnog časovnika koji se traži, a koji je ko zna kuda odnesen.

white_rose.gif

Budi blagoslovena što si se podala potpuno, bez ograničenja. Neka si blagoslovena zato što si tako lepa, neka su blagoslovene tvoje oči, tvoja usta, neka su blagoslovene tvoje dojke, male ždrebice koje poskakuju, blagosiljam tvoje slabine u kojima treperi mračno i strašno sladostrašće... Neka su blagoslovena tvoja snažna stopala, njih sam jednog dana ljubio, smatrajući ih nezgrapnim, a ona su lepa kao stopala grčkih žena koje su uvek išle pešice. Obožavam te. Neka je blagoslovena tvoja kosa koja je nalik na prolivenu krv.

Apoliner Lujzi de Kolinji-Šajton, jednog februara 1915. godine

hello18.gif

".. Prema jednoj legendi postoji ptica koja peva samo jednom u svom zivotu, lepše nego bilo koji drugi stvor na ovoj Zemlji. Od trenutka kad napusti gnezdo ta ptica trazi trnovito drvo i nema mira dok ga ne nadje. Uvuče se medju njegove isprepletene grane i pevajuci, nabode svoje telo na najduzi, najoštriji trn. Dok umire, njen bol prerasta u pesmu daleko lepšu od pesme slavuja ili ševe. Cena te predivne pesme je zivot, ali čitav svet zastaje da sluša, a Bog na nebu se osmehuje. Jer ono najbolje što postoji, moze se dobiti samo po cenu velike boli.. ili bar tako legenda kaze..."

Ptice umiru pevajuci, Kolin Mekalou

375467920_fcc2b4b184.jpg

Riblja Corba - (Večeras vas zabavljaju muzičari koji piju, 1984) - Besni psi

Grcki sverceri
Arapski studenti
Negativni elementi
Maloletni delikventi
I besni psi

Kucne pomocnice
Njihovi svaleri
Napaljeni voajeri
Pitome i divlje zveri