ZA RATNE VETERANE

:super::super::super:

Ai pominjanje jame u tvom avataru mi opasno ide na zivce.Bolje da te ignorisem.
..Поштовани !!!
..рат је завршио у 20 веку...ово је 21..век...из твојих постова се да закључити да си ти још у неким борбама и на фронту...ја ти не зелим зло..сам си себи највећи непријатљ..ја свога сина учим да буде ..инжинјер,архитекта,..академски градјанин..не војник..наравно да је свакоме дозвољено да направи од свога дијетета сто год жели ..
..што се тиче..мога аватара..стварно је видљиво ..да си бистар момак..мада бих ти још о томе могао прицати..али сумљам да би схватио...
..пословица.."""тко под другим јаму копа..сам у њу пада""..или.."тко рано рани двије среце граби"
..на моме аватару пише..тко под другим јаму копа...двије среце граби...стварно ми је жао сто ниси схватио суштину...буди ти мени жив и здрав...најео се кулена и кобасица..и одмори мало ...:bye::bye:

Pa kako drugacije da se dozivljava? Ja mogu biti tolerantan gotovo beskrajno, ali kada nesto nije istina ne mogu da cutim. Sve ja mogu da shvatim... i 1991 kada su Hrvati napustali (dezertirali, mada to mi tada nismo tako dozivljavali) JNA, a rekao sam i ranije da je dobar deo njih ostao u JNA, niko od nas ostalih (hajde da kazem Srba) nije im stao na put. Cak sta vise i oficiri su to znali i na nekim mestima (u kasarnama, izdvojenim objektima ili na terenu) nisu stavljali strazu, tako da su mogli da preskacu ograde, napustaju JNA kako god su hteli (ovo znam zato sto je i meni bilo naredjeno nesto slicno kao i da vodim racuna o tome da ne dodje do nekog, ne daj boze, ubistva...) Razumeli smo i podrzavali ih u smislu da bi smo verovatno i mi to uradili da smo na njihovom mestu. Vojna policija je jurila jedino one koji su "pobegli" sa oruzjem, sto je i logicno, jel`? Bilo je i sinova vojnih lica koji su bili (hajde da kazem) realno informisani, koji su ranije bili ukljuceni u rad nekih politickih partija, kao i HDZ-a i koji se nisu slagali sa Tudjmanovom politikom u vezi Srba.
Hocu da kazem da je ta tolerancija izmedju nas tada bila realna i komunikacija izuzetno postena i odgovarajuca sa stanjem na terenu...
Brojke o "prognanima" su realne u smislu svih prognanih, a tu naravno, najvise mislim na Srbe. Sto se tice crvenog krsta, javna je tajna da je prikazan broj prognanih uvek bio mnogo veci, a zna se i zasto - zbog razlike koju su uzimali oni koji su vodili te spiskove i "rasporedjivali" robu, hranu, potrepstine i ostalo... Zato Vas jos jednom molim, sve ucesnike na ovoj temi, za koju stvarno mislim da je potrebna, da budete realni, da ne razmisljate na pristrasan nacin...siguran sam da ce svako od nas naci primera koje moze izneti, a na osnovu kojih mozemo da nadjemo zajednicki jezik...nije tesko, probajmo...

:ok::ok::ok:..ово је тон с којим бих се сложио..можемо баратати бројкама..али ако будемо мијешали.. бројке и..емоције...теско ће бити контролирати..резултат..
..поззз из Осијека..

..Поштовани !!!
..рат је завршио у 20 веку...ово је 21..век...из твојих постова се да закључити да си ти још у неким борбама и на фронту...ја ти не зелим зло..сам си себи највећи непријатљ..ја свога сина учим да буде ..инжинјер,архитекта,..академски градјанин..не војник..наравно да је свакоме дозвољено да направи од свога дијетета сто год жели ..
..што се тиче..мога аватара..стварно је видљиво ..да си бистар момак..мада бих ти још о томе могао прицати..али сумљам да би схватио...
..пословица.."""тко под другим јаму копа..сам у њу пада""..или.."тко рано рани двије среце граби"
..на моме аватару пише..тко под другим јаму копа...двије среце граби...стварно ми је жао сто ниси схватио суштину...буди ти мени жив и здрав...најео се кулена и кобасица..и одмори мало ...:bye::bye:

Duboko postovani,
vise ratova je pocinjalo i zavrsilo u 20-om veku.Uvek ste sejali,i tu i tamo znjeli.Dug je 21. vek,videcemo sta ce biti.Ja nisam na frontu i nisam niciji neprijatelj.Od svog sina cu se truditi da napravim bas ono sto ja zelim,a u skladu sa njegovim zeljama.A vojnika u svakom slucaju,valjace mu.Da imas postovanja i tebi bi zasmetalo to u tvom avataru,a u razgovoru punom postovanja sa Srbima,od kojih su neki potomci onih iz jama sirom vase lijepe.Nek si ti meni ziv i zdrav,a kobasice mozes sebi...
Podseticu te da te niko ne sili da diskutujes sa nama ovde,verovatno imas i CRO foruma.
Reagovao sam na tvoje kukumavke o Slankamenu,o tome kako su Hrvati proterivani.
Nemoras da me nagovaras da se odmaram,upravo to cinim.

Postovane kolege veterani!!!
Ja sam bivsi profesionalac u vojsci /doduse kazu da su ovi sada pravi profesionalci a mi koji smo od bivse JNA kao nismo????/inace RVI od bombardovanja .Ljudi prilicno sam siguran da su prostori bivse SFRJ
zloupotrebljeni za potrebe velikih.Sad u okvru tih zloupotreba neke od bivsih republika su se odlicno snasle/za razliku od Srbije/.Mi smo nazalost bili /ratni veterani/samo izvrsioci te politike.Kad smo je zavrsili nismo vise potrebni nikom,pa kako je u modi pacifizam tim pre nas treba skloniti na stranu.
Sto se tice novih ratova neznam,nisam siguran da iko moze vise izvrsiti mobilizaciju posle svega-pa jel neko zna u predhodnom ratu dal je bio mobilisan sin od nekog predsednika opstine,lekara,pa i generala,politicara koji su sve i poceli a oni sto pobegose u beli svet ovi tzv.pacifisti amnestirase,
-pored toga zna li neko bilo kog PVL koji je za vreme bombardovanja /Po njegovom zavrsetku/dobio sluzbenu ocenu "istice se"ili "narocito se istice" a bio je na komandnoj duznosti da jos uvek radi u VS.

Back