За ноћ опусте њиву!

Da, ali imaj na umu da su po (ne vojvodjanskim) selima cesto "gazde" zene, starije, koje nemaju uslova da "mlate" lopova, vec zive u strahu ili ustaju rano ujutru da obilaze njive od lopova.

па и те старије баке имају млађе рођаке у градовима који их обилазе и брину се о њима, нису сви беспомоћни, а и они који живе сами треба мало да се ангажују и повежу с комшијама, организују, терор и пљачкаши морају бити заустављени јер се буквално ради о опстанку. данас нападају те незаштићене усамљене старице а сутра ће неко други доћи на ред, према томе нема ту шта много да се размишља. опрангијати лопове и квит, увек и свугде, нек иду у неку другу државу да краду и тероришу па да виде како ће тек тамо проћи

па и те старије баке имају млађе рођаке у градовима који их обилазе и брину се о њима, нису сви беспомоћни, а и они који живе сами треба мало да се ангажују и повежу с комшијама, организују, терор и пљачкаши морају бити заустављени јер се буквално ради о опстанку. данас нападају те незаштићене усамљене старице а сутра ће неко други доћи на ред, према томе нема ту шта много да се размишља. опрангијати лопове и квит, увек и свугде, нек иду у неку другу државу да краду и тероришу па да виде како ће тек тамо проћи

Ma naravno, tu nema razgovora, samo mi je krivo sto u policiji obican covek ne moze da nadje sigurnost (dokaz - sto te ne "juri" ako ukrades nesto do 100 ili 200E....ili kako vec...)

Da se ne bi ljudi maltretirali i strazarili nocu po njivama i da ne bi policija patrolirala okolo, problem bi se lako resio postavljanjem zamki, klopki, stupica, kupovnih ili u domacoj radinosti. Kad posle vidis u selu coveka koji hramlje ili hoda uz pomoc staka, znaces da si dobro obavio posao.

Видео сам натпис на улазу у приватан посед где су пластеници. Гласи: ''Не улази, убијам.'' :lol: Врх....

Ali pazi, opravdano je sasvim!

Postalo je nepodnošljivo koliko se krade. Od malih baštica do velikih zasada, voćnjaka, vinograda....sve je na meti, postupaju kao organizovane kriminalne grupe a policiju boli curac.
Ovo mi je dalo dobru ideju samo kapiram da će ciganija pre da umre od smeha kad vidi natpis nego od straha:mrgreen:

• Podržavam
Reactions: 27E
Ali pazi, opravdano je sasvim!

Postalo je nepodnošljivo koliko se krade. Od malih baštica do velikih zasada, voćnjaka, vinograda....sve je na meti, postupaju kao organizovane kriminalne grupe a policiju boli curac.
Ovo mi je dalo dobru ideju samo kapiram da će ciganija pre da umre od smeha kad vidi natpis nego od straha:mrgreen:

ziva istina

od samog vrha i vladajuce ideologije, kradja se polako demokratizuje i siri u obicnom, nekad zaposlenom narodu

gde ja malo posla, a na vlasti novi `biznismeni`, nije ni cudo. ovo mu dodje kao neka rumunizacija i bugarizacija srbije

vec sam pisao ovde, vidim majicu sa natpisom `kradi! da radi zna svako.`

па нек се договоре некако, нпр нек мештани изаберу пар момака и одвоје кинту да их плате, опреме добрим прангијама и остало шта још мисле да треба, може пар момака да чува више њива ако се договоре лепо

Dok ih neki lopov ne prijavi, pa kad ih policija nađe naoružane, strpa u zatvor njih, oduzme oružje i strpa u zatvor one koji su im dali oružje.

није посао полиције да ноћу патролира по њивама, то су некад радили наоружани пољочувари ал не знам јел то још уопште постоји као занимање. полиција има и превише посла по градовима, нарочито ноћу. а и кад изађу на неку њиву - изађу по позиву тј онда кад је већ касно, крађа је почињена а лопове не мош наћи. зато је најбоље да сви мештани одвоје мало парица, свако по мало и скупи се, изаберу момке и наоружају их, све регуларно, са дозволама за оружје, и решен проблем

Tako nije regularno. Moraćeš da platiš usluge neke od prijavljenih agencija za obezbeđenje. Zato policija i ne radi posao. Mislim da je svima ovde jasno.

Nisu vezane ruke nikome :)

Narode moj, već više puta sam na Krstarici govorio da je budućnost Srbije u selima, a ne u betonu. Samo nek se svi koji misle da će im gradovi doneti blagostanje, vrate svojim imanjima. Pustite građane da žive po gradovima. Ja sam 22 godine živeo u gradu. Sad živim na selu i nadam se nikad više neću morati da se vratim u grad.

E sad, kako rešiti problem lopova. Kao što sam već rekao oružje zaboravite. Uveče grupa mladića sa granama u rukama, a ujutru druga grupa mladića koja se prethodne noći slučajno više puta saplela o lubenice.

@тема

Тачићева полиција је доказала и показала да само брани педере на улицама, а за сељаке нема времена.
даклеМ

-у се и у своје кљусе
-батина је из раја изашла

Back