Za mene nije kuhinja

Gospode, spamujem sopstvenu temu :D

jel treba
30_noob.gif

:zcepanje:

:roll:
Ah, ove što zboriše ovako u devojaštvu, postadoše najbolje sarma-spremačice......

Elem, čemu ta fama oko kuvanja? Busanje u prsa "ne znam da kuvam, pa šta"? A umete da otvorite usta i jedete? I kad ti dete jednoga dana kaže "mama, gladan sam!" ti ćeš mu odgovoriti šta? "Idi kod bake ili idi u restoran?"....U današnje vreme je mladim ljudima olakšan posao oko spremanja hrane, postoji zilion kućnih aparata, restorani "za poneti" i slično. I priča o izjednačavanju kuvarske ne-sposobnosti sa nekom bog zna kakvom vrlinom je smešna. Priče tipa "ni jaje ne umem da ispržim", "ja sam smotana...netalentovana za kuvanje" su bajke za malu decu.... Nego se sopstvena lenjost pretvara u kvalitet, pošto se očigledno nema sa čim drugim hvaliti....Ovo se odnosi i na muški i na ženski pol! Nije ni ženama varjača za ruku srasla po rođenju....
I još nešto. Ono što iritira najviše je činjenica da ti isti "hranićemo se po kućama" ljudi ne steknu na vreme rutinu pripremanja obroka, pa kad roda donese bepče nakljukaju ga veštačkim kašicama ili ga vode u Mek na ručak. I onda kukamo kako su nam deca gojazna.... Naravno da jesu, kad mame i tate ne umeju ni džem na hleb da namažu.....

Tacno je to sto si rekla,ali ne kapiras draga.......ja zaista ne volim vreme da provodim u kuhinji,i nije fora i nije da se time ponosim.......i znam da to ne treba da kazem,ali ovde valjda smem sve da kazem...........i moje dete,ako ga budem imala nece biti gladno,ni jesti po mekovima,niti ja jedem.........niti ce se hraniti vestackim kasicama,o ishrani ja znam vise nego sto treba..........spremicu mu ja,detetu,naravno........
ali da se neki muz izivljava nadamnom kako je moje mesto u kuhinji,medju isparenjima,a njega nikad nema kuci,u tom filmu ja necu glumiti...........
i spremacemo zajedno ili nikako,ili kinta za restorane,druge varijante kod mene nema.........:zper:

Tacno je to sto si rekla,ali ne kapiras draga.......ja zaista ne volim vreme da provodim u kuhinji,i nije fora i nije da se time ponosim.......i znam da to ne treba da kazem,ali ovde valjda smem sve da kazem...........i moje dete,ako ga budem imala nece biti gladno,ni jesti po mekovima,niti ja jedem.........niti ce se hraniti vestackim kasicama,o ishrani ja znam vise nego sto treba..........spremicu mu ja,detetu,naravno........
ali da se neki muz izivljava nadamnom kako je moje mesto u kuhinji,medju isparenjima,a njega nikad nema kuci,u tom filmu ja necu glumiti...........
i spremacemo zajedno ili nikako,ili kinta za restorane,druge varijante kod mene nema.........:zper:

Pa što odmah lepo ne napisa.....Sa ovim postom se potpuno slažem. Već sam rekla: nije varjača ženama srasla sa rukom prilikom rođenja tj. nije kuvanje, spremanje, čišćenje...samo naš posao.....:)

Back