Za majku Srbiju

pogubljena foka:
Mozda je sada vec besmisleno snobovski od mene, ali kao osoba koja zivi u Vojvodini primetila sam da veci deo populacije (pogotovo oni ispod 18) svakodnevno dozivljavaju izlive srBstva u mozak, ponosni su na neko juzno srce koje je davno prestalo da funkcionise, a "mozak" su skroz zanemarili :?: Ne znam...uvek mi je miliji zvuk tamburice nego trube koja "rasplamsava toplu slovensku dusu."

Свака изворна, народна, етно музика је прелепа на целом простору Балкана...шта више волим у тренутку само зависи од ситуације у којој се налазим - волим и тамбурице али волим и трубе (а нису само трубе музички израз Србије, то је новијег порекла), не знам да ли некад слушаш старе градске песме у комбинацији виолине и чембала - ууууу то је тако сетна, сентиментална музика..... дивна...

У принципу када је музика у питању важи она народна НЕКО ВОЛИ ПОПА - А НЕКО ПОПАДИЈУ...

eremita:
Свака изворна, народна, етно музика је прелепа на целом простору Балкана...шта више волим у тренутку само зависи од ситуације у којој се налазим - волим и тамбурице али волим и трубе (а нису само трубе музички израз Србије, то је новијег порекла), не знам да ли некад слушаш старе градске песме у комбинацији виолине и чембала - ууууу то је тако сетна, сентиментална музика..... дивна...

У принципу када је музика у питању важи она народна НЕКО ВОЛИ ПОПА - А НЕКО ПОПАДИЈУ...

U sustini, nemam nista protiv trube kao muzickog instrumenta, ali imam svasta protiv neartikulisanih, sovinisticki funcionalnih mozgova, besomucn vracanju u proslost i klanjanju nekim ljudima koji niposto nisu zasluzili da budu idoli,uzor ili sta vec.
Svi oni su uvek praceni adekvatnom muzikom.

Ako mislite da su Saban, Mitar@Co. vrhunac muzickog neukusa, poslusajte holandsku Volkmusic. Onomad slusah na Discovery neke reklame, kao neki hitovi za sva vremena i kad sam to video plakao sam od smeha. Ali nemam nista protiv onih koji to vole, o ukusima ne vredi raspravljati. Ja se ne odricem nase muzicke tradicije, ali gorenavedeni mi ne pashu.
Za svaki slucaj, odoh ja na Stinga i hvala bogu da su poceli da dolaze.

pogubljena foka:
Mozda je sada vec besmisleno snobovski od mene, ali kao osoba koja zivi u Vojvodini primetila sam da veci deo populacije (pogotovo oni ispod 18) svakodnevno dozivljavaju izlive srBstva u mozak, ponosni su na neko juzno srce koje je davno prestalo da funkcionise, a "mozak" su skroz zanemarili :?: Ne znam...uvek mi je miliji zvuk tamburice nego trube koja "rasplamsava toplu slovensku dusu."

Pa i jesi i nisi u pravu... Truba nije izvorni srpski instrument, ali je nasao svoje uporiste, sto se vidi po Saboru trubaca u Guci. Sa druge stane, tamburica jeste nesto starija, ali ni ona nije cisto srpska ( i hrvati imaju svoju tamburasku tradiciju). Frula jeste izvorni, ali na zalost, slabo ko je svira danas. U to ime, preporucujem Sabor frulasa u Prislonici kod Cacka, koji se organizuje, koliko se secam, pocetkom jula, Naravno , o violinama necu ni da pricam, to valjda svi znate... Toliko o instrumentima i muzici.

A ako mislite na turbofolk, koji nije zaobisao ni narodne instrumente... Pa sta da vam kazem kada neka od nasih najvecih folklornih drustava imaju vise koreografija sa sedmicama, devatkama i jedanaesticama nego ssa dvojkom. Odatle treba krenuti u ciscenje nase kulture, pa na dalje...

@paola, nisam nikada upoznao nekoga ko je toliko iskusan sa belim prahovima i sl. Je li to zbog toga sto preprodajes i svojim djacima? Ili mozda kupujes od njih?

Samuel Medvedj:
U backom petrovcu nadomak Novog Sada su na utakmici Petrovac /Maglic "neki" vikali UBI ZAKOLJ DA SLOVAK NE POSTOJI. """!!!<<<<<?????

Ужас - зашто их полиција није похватала и пребројала им ребра!!! Лично веома волим Словаке јер су добри и поштени људи, како је неко могао то да ради ???
Ако надлежни нису реаговали то може само да значи једно а то је да су баш
они и организовали таква сра*а да би отпочели прављење кризе у Војводини.
Верујем да би саслушавање тих људи упутило на странку Чанка и ЛДП-а .

pogubljena foka:
Ne bih ja bila bas tako sigurna :twisted:

Vidiš, ja sam sigurna. Vojvodina jeste deo Srbije.

I ovo je kraj diskusije na tu temu, što se mene tiče.
Tebi savetujem da učiniš sledeće:

a213.gif

Sigurna sam da si pametnija kada ćutiš...

pogubljena foka:

Idiotizam.
Ispasce da se ponavljam na svim forumima ali rasparcajte ebenu zemlju, pa nek svaki grad bude posebna drzava. Pa se dicite obelezjima svakog grada. Jer su i onako mnogi zaboravili da smo svi mi SRBI.

Back