Za i protiv života u Srbiji

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.475
Pitao sam gugla, on mi kaže

Život u Srbiji nudi kombinaciju prednosti i mana.

Prednosti uključuju niske troškove života, ljubazne ljude i bogatu kulturu.

Nedostaci uključuju niže plate, potencijalne jezičke barijere u nekim oblastima i konzervativne društvene norme

1750287702709.png

Koliko je stranac pogodio?

Znaš kako se kaže za Srb na zapadu 'western prices, indian salaries'. Nikakvi niski troškovi, nikakvi ljubazni ljudi, ne postoji ništa u ovoj zemlji vredno preseljenja u nju.

Imaš nekoliko njih, mahom amera, koji se oglašavaju po medijima o svom životu u Srbiji. Uglavnom pozitivno.

Moja procena je da ako imaš mesečni prihod od barem 1500 evra, onda život postaje jednostavniji i ugodniji u Srbiji. Ti stranci olako mogu da imaju 3K i više, što je ovde "bogataš" a u matičnim zemljama beda, jedva za preživljavanje.

toga ima svuda, niske troskove ne znam bas, devojka otisla u Valensiju, jeftinije nego ovde.
Nedostaci uključuju niže plate, potencijalne jezičke barijere u nekim oblastima i konzervativne društvene norme
ok za plate, al jezicke barijere tesko.
Sto se konzerva društva tice, samo nek takvo i ostane

Moja procena je da ako imaš mesečni prihod od barem 1500 evra, onda život postaje jednostavniji i ugodniji u Srbiji

Ako živiš ovde, sve zavisi od broja članova domaćinstva. Zavisi i od toga da li voliš da izlaziš u kafiće, na ručak ili večeru bar jednom mesečno.

Da li i gde kupuješ novu garderobu i obuću. I mogla bih još da nabrajam.. Računi za mob, struju, Infostan, kablovsku..kupovina u samoposlugama i na pijaci.....

Sve zavisi od načina života u celini.

Uopste nisu niske cene zivota vise...vec jedne od najvisih bar 2 godine.

Da odem na more jos ove godine, a posle kako je krenulo sa cenama vec dugo unazad, mogu da zivim i od uspomena.

Ne bih napustila Srbiju osim ako nije u pitanju Grcka pa i to privremeno, ali jako se tesko zivi, u svemu, jer cak i kad imas novca, ima puno prevaranata i jednostavno, neznalica.

Oni to ne vide i ne osećaju. Odgovor AI je baziran na iskustvu stranaca u Srbiji.
Nije da ne osecaju , nego se o tome ne prica, jer Srbi ne prastaju takve stvari....
Nema odgovora da je skuplje u Srbiji zato sto kakav si ti stranac u Srbiji ako ti je u Srbiji skupo....zamisli parangu da se zali da mu je skupo na Tajlandu , a cene su mu nize nego u BG za malo ali nize...

Ovo je staro mozda 20 godina misljenje i zasnovano je na onome sto prolazi kod nase raje kao stereotip..

Srbi sve vise idu ka samokaznjavanju , i vec sevidi to u ponasanju i razmisljanju , ne mogu koristiti rec razmisljanje, nego ono sto zovemo emotivna logika, kefalo...
Niko ne primecuje da se to ugradjuje u ponasanja u porodici...

Znam mladu osobu koja slavi dan kad mu je izgorela cela roditeljska i njegova kuca, zbog punjaca mobilnog, jer je do tog dana bilo samo svadje i svadje a isao je svuda po svetu da radi i izjedale ga stenice po tim nikakvim ceskim radnim logorima...a posle toga su roditelji prestali da glume cekaoce smrti i da fino uzivaju u troskarenju svojih para, a da sav teret natovare na njegova ledja...
To je dovelo do raspodele i drugacije psihologije u porodici , i imao je domaci slabo placen posao , ali i manje troskove ako su se delili izmedju njega i porodice matoraca koji su do tada samo cekali da umru u svom povlascenom sigurica polozaju.
Taj maleni visak novca je doneo priliku i da izadje da nije zatucan da ne sme ni da potrosi , doneo je upoznavanje i opustenije upoznavanje pa je nasao devojku , ozenio se i dobio sina.

Dakle da nije bilo pozara na kuci njegovom krivicom, ne bi doslo do pomeranja diktaturskog rezima koji je postojao postavljen od oca a podrzan od majke i to bi dovelo verovatno do razaranja zbog tog jednoumnog sebicnog ponasanja, i on bi lutao po EU fabrikama u stalnoj potrazi da sakupi deset hiljada eura, i tako bi prolazile godine bukvalno oteran od kuce od strane svojih roditelja da izvrsi njihovu ambiciju koju oni sami nisu mogli ni u lepo doba SFRJ da izvrse...jesu , napravili su tu malu , srednju kucu...(tacnije nisu oni nego deda majstor vodoinstalater)

Ali tek je katastrofa dovela do raspada tog SFRJ mi smo mi a ti crkni i na kraju dovela do manje psihopatologije...

Poslednja izmena:
Ne moze se to javno pricati tako kako vi mislite...
U Srbiji nema gladnih , nema onih koji ne mogu da kupe kucu samo ako su vredni i radni a ne lenji , sve se u Srbiji zivi na visokoj nozi , samo oni lenji nemaju za hranu i nemaju za luks stan i provod i za izgradnju ili kupovinu kuce...

To je javna prica...

I ovde na forumu isto..

U praksi ja vidim drugacije, ali ko koga zaebe.
Znaci meni su mlade generacije ruzne, jer vidim losu ishranu , nedostatke u ishrani , nesimetricne skelete i anatomiju lica, vidis zapustenu omladinu , vecina njih pusi , vidis lose formiran skelet i na njega kasnije kad je vec imao 19 pocetak nabacivanja misica i onda vidi se to ko ume da gleda ali je u modi takav neumeren izgled..
Meni otvoreno pricaju ove devojke su lepe za vas starije jer su taj tip , ne znaju da objasne, a vidi se pravilna ishrana i formiranje na telu takve devojke, dok kod novijih generacija uvek vidis neke neuhranjenosti , vidis ispijenost potkoznog tkiva usled konzumacije alkohola, a to mlade generacije ne vide...
Ili vide kad je izrazeno ali to zovu to je moderna lepota...
Kao sto se neki moji drugari loze na poseban izgled koji odaje lako ulazenje u seksualne odnose, i to ih lozi ili im umanjuje strahove i inhibicije prema zenama..

Vrlo vazne su javne price a one obicno poticu iz medija, tako da cesto mozes da vidis snobove i pozeraj, tj prenosenje tih javnih prica, i penzosi i zene svi se trude da ispune te nove zahteve standarde....i tako istovremeno pljuju po korupciji a trce gde mogu da se ugrade i ovajde...pljuju po sponzorusama a same su najgore sponzoruse....gore od pravih silikonska dolina certified...

Naravno onda se uvode demagogije da bi se podrzalo i opravdalo takvo licemerno ponasanje, pa seljacizam pocne da se dokazuje preko gramatickih gresaka, a nepismeni i seljober i naravno onaj kome je nadjena gramaticka greska....a razmisljanja nigde..

Pogledajte prilog 1744415

Koliko je stranac pogodio?

Koje to níže troškove života kada je u Češkoj sve jeftinije osim cigara i rakije?

Ne mora mnogo da se razmislja, kad se predje prag, a presao se...
Sad ce ici samo dalje u kriminalizaciju , opste bogacenje na racun bilo kakvih obzira, tako da ne cudi to sto se vise ne mogu dobiti rehabilitacije za teske bolesti...nego samo za ceste bolesti...
I naravno onda radi sistem ako se hoce za neke ima sve za druge nema nista..

Nisam siguran da je interes naroda ali interes vlasti sigurno jeste da se proteraju Srbi , jer oni nose obavezu i doteraju stranci koji nisu uspeli u svojim maticnim drzavama..
Ti manje kvalitetni stranci , koji imaju ovde 1500e i 2000e, prihoda, i mogu lepo da zive , donose prednost da ne donose nikakve obaveze niti se mesaju u politiku , bas kao oni youtuberi , oni su dobri za svakog, provode se trose parice, zene se sa Srbijankama, stvaraju apoliticne porodice i to donosi vrlo ugodno okruzenje za vladanje najgorih profila ....

Oni koji imaju u mozgu su vec oterani , sad se rasteruju oni koji reaguju kad prekipi , zato i imamo ovakve reakcije, kad prekipi bitno je samo ublaziti bilo koji proces nekoliko dana ili mesec i raspline se sve, nema ih puno....
Bice ih jos manje....tako da postaje sve lakse javno provlaciti korupciju svuda...

Istovremeno svaki takav stranac je dokaz i vlasti i zajedljivim pasivnim Srbima da eto ima mnogih koji su uspeli , tj sluze za zapisavanje domaceg stanovnistva koje teze moze doci do plate preko 1500e i 2000e , bez korupcije..

Zvanicno niko ko zna svoj posao i vredi ne mora da uplati 5000e da bi dobio posao ili da ga trazi preko SNS....
Tesko cete naci nekog ko ce to reci , evo i ja licno ne verujem da mora...
Ali malo malo pa mi neko u potaji kaze da je platio...naravno u duhu Srpstva , i ja i osoba koja mi je rekla, to zaboravimo u sekundi..

Србија је, у ствари, јако лепа земља. Имали бисмо све да немамо ове скакавце на власти који све поједоше и покрадоше.

Ипак, народ је толико жељан правде, да ће секта бити збрисана брзо, а онда ћемо поново од Србије да направимо лепу земљу у којој се лепо и радо живи.

Najbitnije je da ce krenuti progon postenijih ljudi , iako su svi lopovi , opet ima onih koji su manje a i onih koji su vise neposteni ...Caci vs djaci....
cacijevci nisu samo studenti i matorci koji izigravaju placene studente radi pljuvanja po studentima..

Caci su i tipovi koje mozes kupiti uticajem ili novcem da pljuju protiv onih koji pricaju lose o lidlu , od maxi , o ministrima, o muslimanima....o Sjenici , o Sandzaku..

Svakakve vrste cacija se formiraju i sve je u opticaju , a svi se usmeravaju , cak i roditelji protiv dece , ako su deca za neke manje lopovske odnose...
Tako da je krenula opet cistka, cak i kad je ovako prljavo i korumpirano drustvo , opet reakcija u psihologici razlicita, gde Tv sugerise roditeljima sagni te se i primite ga, tu deca to nece i onda nastupa sukob i pritisak...koji deca nesvesno kasnije ugrade tako sto se promene i oni prvom ili drugom prilikom..

Slizu se...

Србија је, у ствари, јако лепа земља. Имали бисмо све да немамо ове скакавце на власти који све поједоше и покрадоше.

Ипак, народ је толико жељан правде, да ће секта бити збрисана брзо, а онда ћемо поново од Србије да направимо лепу земљу у којој се лепо и радо живи.
Ne, to je zabluda, mnogo duze postoji pogan medju narodom, cak je i relativno podizanje svesti u SFRJ bilo suvise kratko da bi podiglo kvalitet nacije...
Evo danas cete naci mnoge koji su pljuvaci SFRJ , a istovremeno su promoteri srpskog nacina razmisljanja i ponasanja ali uvek je tu primitizam veci i lopovluk veci i korupcija veca i obicno nemaju nikakvog integriteta nego ono staro srpsko vazno je preziveti , radis sta ti se isplati , a to kazes sta moras i to je to..

Obavezno je i busanje u prsa kod vecih lazova i slicno...

Ne, to je zabluda, mnogo duze postoji pogan medju narodom, cak je i relativno podizanje svesti u SFRJ bilo suvise kratko da bi podiglo kvalitet nacije...
Evo danas cete naci mnoge koji su pljuvaci SFRJ , a istovremeno su promoteri srpskog nacina razmisljanja i ponasanja ali uvek je tu primitizam veci i lopovluk veci i korupcija veca i obicno nemaju nikakvog integriteta nego ono staro srpsko vazno je preziveti , radis sta ti se isplati , a to kazes sta moras i to je to..

Obavezno je i busanje u prsa kod vecih lazova i slicno...

Исправићемо те недостатке, чим студентска листа победи секту.

А онда ће Србија бити једно од најлепших места за живот на свету

Zamislite da Srbiju vode pošteni , uspešni ljudi.. da nam je predsednik ugledan, pametan čovek, da pleni svojom harizmom..ali čovek koji daje slobodu svojim ministrima tj vladi da rade posao.. da je za svako ministarstvo zadužen neko iz te oblasti.. neko ko jbno zna to da radi..
Srbiju bez Pinka, Informera...
da sudovi rade svoj posao.. druže ubio si nekog - zatvor, ukrao si - zatvor, primio si mito - zatvor.. nema veze ko si i šta si..
.. ljudi bi bili srećniji, sigurniji, zadovoljniji.. nasmejaniji..
što reče kolega samo lopovske, izdajničke bagre da se rešimo

Back