Oni to ne vide i ne osećaju. Odgovor AI je baziran na iskustvu stranaca u Srbiji.
Nije da ne osecaju , nego se o tome ne prica, jer Srbi ne prastaju takve stvari....
Nema odgovora da je skuplje u Srbiji zato sto kakav si ti stranac u Srbiji ako ti je u Srbiji skupo....zamisli parangu da se zali da mu je skupo na Tajlandu , a cene su mu nize nego u BG za malo ali nize...
Ovo je staro mozda 20 godina misljenje i zasnovano je na onome sto prolazi kod nase raje kao stereotip..
Srbi sve vise idu ka samokaznjavanju , i vec sevidi to u ponasanju i razmisljanju , ne mogu koristiti rec razmisljanje, nego ono sto zovemo emotivna logika, kefalo...
Niko ne primecuje da se to ugradjuje u ponasanja u porodici...
Znam mladu osobu koja slavi dan kad mu je izgorela cela roditeljska i njegova kuca, zbog punjaca mobilnog, jer je do tog dana bilo samo svadje i svadje a isao je svuda po svetu da radi i izjedale ga stenice po tim nikakvim ceskim radnim logorima...a posle toga su roditelji prestali da glume cekaoce smrti i da fino uzivaju u troskarenju svojih para, a da sav teret natovare na njegova ledja...
To je dovelo do raspodele i drugacije psihologije u porodici , i imao je domaci slabo placen posao , ali i manje troskove ako su se delili izmedju njega i porodice matoraca koji su do tada samo cekali da umru u svom povlascenom sigurica polozaju.
Taj maleni visak novca je doneo priliku i da izadje da nije zatucan da ne sme ni da potrosi , doneo je upoznavanje i opustenije upoznavanje pa je nasao devojku , ozenio se i dobio sina.
Dakle da nije bilo pozara na kuci njegovom krivicom, ne bi doslo do pomeranja diktaturskog rezima koji je postojao postavljen od oca a podrzan od majke i to bi dovelo verovatno do razaranja zbog tog jednoumnog sebicnog ponasanja, i on bi lutao po EU fabrikama u stalnoj potrazi da sakupi deset hiljada eura, i tako bi prolazile godine bukvalno oteran od kuce od strane svojih roditelja da izvrsi njihovu ambiciju koju oni sami nisu mogli ni u lepo doba SFRJ da izvrse...jesu , napravili su tu malu , srednju kucu...(tacnije nisu oni nego deda majstor vodoinstalater)
Ali tek je katastrofa dovela do raspada tog SFRJ mi smo mi a ti crkni i na kraju dovela do manje psihopatologije...