Za DR - RAK KOZE

• Začetnik teme Začetnik teme Boyanaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
a ti mislis da su lekari u unutrasnjosti bas totalno neobavesteni,a :) hehehe,,,simpaticno.

na zalost, sve promene na kozi se moraju PREGLEDATI pa tek onda postaviti dijagnoza i terapija, sto je u ovom slucaju nemoguce te ce tvoje pitanje,ma koliko objasnjavao kako cvorici izgledaju,ostati bez odgovora (bar mog)

Nemojte me pogresno shavtiti .Nego iz mog ugla ,koji je ogranicen ,zelim da pomognem kako bilo.Izvinjavam se ako se neko nasao uvredjenim.z:poz:
Molim za savet bilo kakav,hvatam se za slamku,ako me razumete
@Doors of Perception ,nisam mislio nista loshe ,ako mogu da se iskupim ,placam pice nije problem

eto samo da naglasim svima onima koji misle da im zdravlje na prvom mestu tojest onima koji se osete kiborzima da ih ne moze nista sustici .....pazite se uvek vreba zlo kad se najmanje nadate ....................i kad najmanje ocekujete sastavi muka ......onaj mladez sto sam rekao da ce vremenom proci sto sam ogrebao varao sam se........ne bi hteo nikoga da zaplasim ....desilo se ... imao sam operaciju prvu intervenciju zbog biopsije .....i imalo se sta cuti skoro zakasnio ..morao sam na drugu gde su me iskasapili ....i sad idem na kontrole itd itd ...zasad je sve dobro kucam u drvo .cuvajte se

Odavno niste pricali na ovu temu ali evo ja cu da je obnovim.
Imam problem ovakav. Po telu i na vratu imam jedne cudne tvorevine koje lice na delic mesa koji visi na konac. Mislim da se ne zovu mladezi jer nisu tamne boje, vec boje mesa. Jedan je veci od svih i nalazi se na grudi. Nervirao me strasno, pa sam ga poceo vrtiti da mu krv "ne dolazi", kako bi otpao, glupost. Sada je poceo da crni i da vlazni. Ima li neko iskustva sa ovakvim izraslinama i dali da pocnem da lupam glavu od zemlju ili ne?
Dali najsmrtonosniji melanomi mogu da postanu i od ovakvih mesa koji vise. Inace imam 37 godina, nemam u familiju istoriju sa ovom bolescu i nisam toliko beo da gorim na suncu. Hvala unapred na odgovorima.

Evo da odgovorim sam sebi, nadam se da cu nekome pomoci a ako ima neko slicna iskustva nek pise.

Bio sam kod deratologa danas i gledao je izraslinu sa nekakvim instrumentom, kao lupa neka koja se vrti, mislim da se zvala dermatoskop. Onda mi je rekao da se ne plasim jer nema pigmentacie, tj. tamnu boju sa zilicama. To sto vlazni to je upala zbog iritacije. Onda je otvorio jednu knjigu veliku i pokazao mi je kakve izrasline su opasne. Kaze da ovi svetli, boje mesa ne sadrze melanocite koje su zlocudne celije. Rekao mi je i da ovo mogu da uklonim kod plasticnog hirurga i da se uopste ne bojim zbog maligniteta jer uopste i ne postoji. Prepisao mi je terapiju, to je Enbecin antibiotska mast koju moram da mazem tri puta na dan ali pre toga da umijem tvorevinu sa hidrogenom 3%.
Eto doslo srce na svom mestu. Nadam se da sam ovim nekom pomogao.

Odavno niste pricali na ovu temu ali evo ja cu da je obnovim.
Imam problem ovakav. Po telu i na vratu imam jedne cudne tvorevine koje lice na delic mesa koji visi na konac. Mislim da se ne zovu mladezi jer nisu tamne boje, vec boje mesa. Jedan je veci od svih i nalazi se na grudi. Nervirao me strasno, pa sam ga poceo vrtiti da mu krv "ne dolazi", kako bi otpao, glupost. Sada je poceo da crni i da vlazni. Ima li neko iskustva sa ovakvim izraslinama i dali da pocnem da lupam glavu od zemlju ili ne?
Dali najsmrtonosniji melanomi mogu da postanu i od ovakvih mesa koji vise. Inace imam 37 godina, nemam u familiju istoriju sa ovom bolescu i nisam toliko beo da gorim na suncu. Hvala unapred na odgovorima.
То су, такође, младежи само висећи.
Младеж не мора бити црн, може бити и са мање пигмента, значи светлији.
Не дирај их и јави се дерматологу да их прегледа и евентуално отклони ако процени да треба.

Evo da odgovorim sam sebi, nadam se da cu nekome pomoci a ako ima neko slicna iskustva nek pise.

Bio sam kod deratologa danas i gledao je izraslinu sa nekakvim instrumentom, kao lupa neka koja se vrti, mislim da se zvala dermatoskop. Onda mi je rekao da se ne plasim jer nema pigmentacie, tj. tamnu boju sa zilicama. To sto vlazni to je upala zbog iritacije. Onda je otvorio jednu knjigu veliku i pokazao mi je kakve izrasline su opasne. Kaze da ovi svetli, boje mesa ne sadrze melanocite koje su zlocudne celije. Rekao mi je i da ovo mogu da uklonim kod plasticnog hirurga i da se uopste ne bojim zbog maligniteta jer uopste i ne postoji. Prepisao mi je terapiju, to je Enbecin antibiotska mast koju moram da mazem tri puta na dan ali pre toga da umijem tvorevinu sa hidrogenom 3%.
Eto doslo srce na svom mestu. Nadam se da sam ovim nekom pomogao.

Možda je i HPV (bradavice). Ne diraj da ne raznosiš virus (ako je HPV). U svakom slučaju, dermatolog će ti reći šta je.

imam jedno pitanje. pre neki dan otac moje drugarice je otisao na pregled i detektovan mu je rak koze. ono sto mene buni jeste da mu nisu radili nikakve analize koze nego je ova dijagnoza postavljena na osnovu kratkog pogleda. zanima me da li je moguce na takav nacin postaviti ovu dijagnozu ili su neophodna ispitivanja tog dela koze.

Back