YouTube???

SuperNeCosmo

Početnik
Poruka
1
Izvinjavam se ako je pogresna sekcija,
Ali imam pitanje o youtube.
Da li je zarada preko youtube(AdSense) u srbiji ilegalna, i da li je potrebno placati porez(Ne zelim izbegavati porez ako je potrebno).
Glavno pitanje je kako platiti porez, da li postoji mozda neki servis ili partneri koji to rade za/umesto mene?

Ja zaradjujem preko adsense, i nista ne placam. Kao i svi veci Youtuberi sa kojima sam u kontaktu.
Posto sam u tim vodama vec poprilicno dugo, siguran sam da niko nije imao problem sa tim.

Sada u 2016-oj, razlika izmedju AdSensa i neke mreze (network) je totalno nebitna u smislu zastite samog youtubera. Sve je legalno, moras paziti na copystrike jer u tom slucaju dobijas kaznene poene na (mislim 12 meseci), gde sa svakim copystrike-om gubis neke opcije, dok sa trecim gubis kanal trajno.

Porez mozes da izbegnes, ustvari ne izbegavas ga samo ne prelazis limit od 20,000 eura primanja na svom racunu/kartici koji ti je vezan na paypal, oko 2 miliona dinara je prva granica gde placas porez. Niko te ne pita u banci kada podizes novac odakle je i zasto dobijas. Jednom sam samo sa youtube kanalom presao tu granicu od 20,000 eura pre 4 godine i platio sam porez drzavi ali to prijavljujes kao ukupan prihod na svoje ime u poreskoj sluzbi kod nas. U principu ne zamaraj se time, mozes slobodno da se oprobas ;)

Back