Youtube zarada, pomoc

gost 225213

Primećen član
Poruka
718
Pozdrav forumasi,

Da li mozete okrivno da mi kazete (posto znam da je na Balkanu i generalno svuda gde engleski nije prvi jezik zarada mnogo manja i teza od YouTube-a) koliko je potrebno minimalno pratilaca, koliko minimalno pregleda po klipu da bi se zaradjivalo bar 10evra po istom tom klipu? Naravno, svestan da sve to zavisi od toga koliko se klikce na reklame i ostalo, ali licno sam iskljucio skippable adds, tako da me sad zanima na sta da ciljam da bih imao neke osnove za tu sitnu zaradu za svet ali dobru za nase uslove?

MOLIM ZA KONKRETNE I JASNE PRIMERE I SAVETE bez onoga "ma batali to" i "ma slaba vajda od toga" i slicne price, to me ne zanima.

Pre svega broj ljudi koji te prati ne znači ništa jer mnogi samo raspale "subscribe" i zaborave. Mislim da tu nema računanja nikakvog proseka jer zavisi od više faktora, sve to zavisi koliko je angažovana publika i koliko ti je kvalitetan sadržajj.
Na primer imaš onog sa video igricama Pewdipie koji zarađuje milione a imaš x takvih sličnih kanala koji verovatno ne zarađuju ništa. Mora valjda nešto da klikne kod publike, bem li ga.
Najbolje je da probaš pa češ sam videti.

Pre svega broj ljudi koji te prati ne znači ništa jer mnogi samo raspale "subscribe" i zaborave. Mislim da tu nema računanja nikakvog proseka jer zavisi od više faktora, sve to zavisi koliko je angažovana publika i koliko ti je kvalitetan sadržajj.
Na primer imaš onog sa video igricama Pewdipie koji zarađuje milione a imaš x takvih sličnih kanala koji verovatno ne zarađuju ništa. Mora valjda nešto da klikne kod publike, bem li ga.
Najbolje je da probaš pa češ sam videti.

Tako veliki kanali uglavnom zaradjuju od sponzora ali do takvog uspeha put je izuzetno dug.

Pozdrav forumasi,

Da li mozete okrivno da mi kazete (posto znam da je na Balkanu i generalno svuda gde engleski nije prvi jezik zarada mnogo manja i teza od YouTube-a) koliko je potrebno minimalno pratilaca, koliko minimalno pregleda po klipu da bi se zaradjivalo bar 10evra po istom tom klipu? Naravno, svestan da sve to zavisi od toga koliko se klikce na reklame i ostalo, ali licno sam iskljucio skippable adds, tako da me sad zanima na sta da ciljam da bih imao neke osnove za tu sitnu zaradu za svet ali dobru za nase uslove?

MOLIM ZA KONKRETNE I JASNE PRIMERE I SAVETE bez onoga "ma batali to" i "ma slaba vajda od toga" i slicne price, to me ne zanima.

Reklame zavise direktno od oglasivaca, a oglasivaci imaju godisnje planove i budzet za reklamiranje koji je varijabilan pa samim tim i zarada od reklama nije stabilna i ne moze se predstaviti nekom formulom. Takodje ne postoji ni formula po kojoj mozes racunati kada ces dobiti dovoljno pratilaca da bi zaradio tu neku zacrtanu sumu novca. Stvaraj kvalitetan sadrzaj i vremenom ces doci do tih 10 evra i ne razmisljaj o tome kada ce to doci vec o tome sta bi mogao da snimas i pocni da postavljas i da promovises taj sadrzaj.

Los ti je primer, mnogo lakse se prati po broju pregleda u jednom mesecu,
Ako hoces 10e mesecno treba ti oko 100 hiljada pregleda mesecno, ali to se odnosi samo na partnerstvo preko nekog networka, sto naravno zavisi i od toga koliko procenata ti dobijas a koliko oni, sto se tice ovog mog primera to se odnosi na to da tebi ide 100%.
Znaci ako sklopis ugovor sa nekim networkom koji ti nudi 50% zarade da bi ti dobio 10e treba ti 200 hiljada.

Ne znam ali je sigurno da će ljudi zbog njih da stave ad block na tvoj sadržaj ili te neće pratiti uopšte. To je ono što ja radim sa njima... jbg internet je tu zbog sadržaja a ne zbog oglasa, ako može da se zaradi to je plus. NIko ne voli da im se oglasi nabijaju na nos.

Pozdrav forumasi,

Nema veze što je kanal sa Balkana, ima veze da li ga gledaju ljudi sa Balkana ili iz Čemerike.

Nema veze što je kanal sa Balkana, ima veze da li ga gledaju ljudi sa Balkana ili iz Čemerike.

Ima i veze sto je sa Balkana.....To je govorio i Nixa, i Gastoz a i ovaj nas najuspesniji bloger iz odeljka "Decije radosti" :

Pogledaj na 4:11 :

- - - - - - - - - -

Btw, je l zna neku tu foru, pricao je Nixa, kao prijavis da nisi iz Srbije nego iz Hrvatske i onda moze Youtube da ti placa, a inace ne moze ako prijavis da si u srpskoj nekoj banci otvorio racun....

To je nekada pricao, da moras da uradis neku "foru" ako zelis da ti pare stignu u Srbiju, e sada se mozda i to promenilo i kod nas, iako smo banana drzava, cak i na balkanskom nivou.

Ima i veze sto je sa Balkana.....To je govorio i Nixa, i Gastoz a i ovaj nas najuspesniji bloger iz odeljka "Decije radosti" :

Pogledaj na 4:11 :

- - - - - - - - - -

Btw, je l zna neku tu foru, pricao je Nixa, kao prijavis da nisi iz Srbije nego iz Hrvatske i onda moze Youtube da ti placa, a inace ne moze ako prijavis da si u srpskoj nekoj banci otvorio racun....

To je nekada pricao, da moras da uradis neku "foru" ako zelis da ti pare stignu u Srbiju, e sada se mozda i to promenilo i kod nas, iako smo banana drzava, cak i na balkanskom nivou.

A u njemu beli Zagreb grad :hahaha:

Sigurno je da se racunaju pregledi i broj sabskrajbera bar na neki indirektan nacin.....Nije bas totalno bezvredno to i da je isto imao po 1000-5000 pregleda na svakom klipu posle prvih tvojih 20 koji imaju po 1-5m pregleda, ili kada i dalje ima po 1-5miliona pregleda po svakom...

Da cujemo sta kaze nas najveci IT "strucnjak" za to:

Ali pazite naziv klipa - "Predavanje o ....." ahahahah :hahaha::rotf: I za sve je strucnjak i sve moze da "predaje".

A biceps poza mu je ono - Jos malo pa kao Arnoldova, nijanse su u pitanju kada gleda svoju senku na slici i Arnoldovu. :rotf::hahaha:

Decko je najpoznatiji primer Daning-Kruger sindroma u Srbiji. :mrgreen:

Malo ko je po tutubu, koji uzgred, počinje više da liči na muzej sajbersadržaja nego na zajednicu, dakle društvenu platformu, kako je bilo dok sam ja bio aktivan korisnik - period 2006-2012-ta. Dakle, malo ko je 'teškim, predanim radom', strpljivo i lagano dogurao do statusa partnera, i opario se. Uglavnom je priča išla ovako - napraviš bum nekim videoom ili pojavom svojom, ličnošću i zapadneš za oko nekome od moderatora, ili glasnijih, vidjenijih, prativljenijih sa sajta i - ostvariš se preko noći. Nema pravila.
E sad, znam da ne želiš da ti se kaže, ali ipak ću reći, usputno. Ne računaj na Balkan, ne mirišu se mnogo balkanci medju sobom, čak ni preko mreže. Računaj na Smrdiju, ako računaš.
A to je skromna brojka. Ionako, ti što po mreži vise religiozno, i ispraćuju sve i svakoga - ingestiraju zapadnjačku sadržinu, a za tako nešto postoje daleko adekvatniji zapadnjački tutubani.

Ja sam inače batalio se utuba kao registrovan korisnik zbog svih tih zlih gugl seranja, intruzije privatnosti, neposedovanja prava ni na šta što objaviš zapravo, bledenja zajednice nekadašnje tuda, itd.
Ipak srećno. Možda nećeš biti sledeća Grace Helbig, ali oprobaj se, što da ne.
Nije ni Grace više tako Helbig, usput.

Poslednja izmena:
Gde mu je taj video sa pilićima, ja ne mogu da ga nađem?
Viđao sam ovo što je na videu ali je bilo na španskom, nemačkom, engleskom...
A na klipu kaže da ga dere neka nemačka firma.

Video je izbrisan od strane YouTube. Taj čovek je koristio video koji je prodao jednoj online igri da bi se obogatio. Takvima treba zabraniti pristup internetu. Ako si prodao nekom nešto to više nije tvoje.
A usput, evo ti i nova verzija urađena od strane IDJKids (oni likovi što prave glupe spotove svima živima)

Back