Youtube algoritam

montevideo

Zainteresovan član
Poruka
101
Nigde nisam našao ovu temu, pa da je otvorimo.
Naime, imam yt kanal dva meseca.
Ljudi se uglavnom žale na broj impresija itd na početku, ali ja imam drugi problem.
Prvih 3 videa sam pokušavao i nisu prošli dobro, a onda krenuo sa političkim temama i vezanih za aktuelne političke teme.
4 videa mi zadovoljavajuće povuklo, ali onda na narednih 3 videa sa sličnom temom, sličnom početnom sličicom, sličnim opisom, HT, dalo više impresija, ali pogrešnim ljudima..
Umesto na političkim temama, pokazuje ih tipa: Dexrok, minecraft...i naravno stopa klikova je katastrofa.
Jel' ima neko iskustva, šta mi je činiti?

Pokušavaš da zezneš sistem i sad si na crnoj listi.

Da si radio kako treba, vremenom bi ti kanal rastao, ovako kad ti je motiv samo "laka lova", ćao zdravo, samo te isključe. Pa nisu ni oni sisali vesla ;)

Ne razumem. Zašto bi pokušavao da zeznem sistem kad mi je odlično krenulo?
Pokušavao sam da nastavim sa temom na kojoj sam imao preglede.
Broj impresija je sve veći i veći na novim klipovima, ali tačno vidim kome ga daje.
Deksroku, Eliti i slično. Dakle pogrešno proceni publiku. Samo ne znam zašto.
Veoma sličan opis, HT i tumbnail stavljam.

YT ocekuje da ulozis da bi te gurao.
algoritam namerno stavlja u zapecak nove kanale i otezava im napredak jer zele da ulozis u njih.

na prvom mestu..da li si bar uzeo premium YT bez reklama na nalogu gde ti ja kanal?

od YT-a nema para
monetarizacija je ocajna.

para dolazi od velikog broja subova i pregleda i ponude da reklamiras nesto jer si interesantan kao neko ko ima dobru vidljivost.

takodje zavisi i koji ti je tip kanala.

edukativni kanali dobijaju mnogo vise nego zabavni i sportski jer su po pravilu slabije poseceni a opet ozbiljniji tako da recimo na 1 cent zarade na zabavnom kanalu dobijas 7 centi zarade na edukativnom.

sta mislis zasto je nasa YT scena pukla?
nema vise pravih jutjubera a i oni koji su postojali su se prebacili na strimovanje jer je od pregleda slaba para.

YT ocekuje da ulozis da bi te gurao.
algoritam namerno stavlja u zapecak nove kanale i otezava im napredak jer zele da ulozis u njih.

na prvom mestu..da li si bar uzeo premium YT bez reklama na nalogu gde ti ja kanal?
Ja sam nešto malo promocija plaćao. Nemam premium, ali imam impresije, samo ne daje publici kojoj treba. Kako to da se reši?
Moj drug, za razliku od mene, dao je mnogo više na promociju i ne daje mu skoro uopšte impresije. Kao da yt očekuje da i dalje plaća promocije.
Ima li nekog iskusnojeg jutjubera, da mi pojasni ovo, na temi ili privatno?

Youtube algoritam niko nije provalio, verovatno ni sami programeri YT-a :lol:

Ne znam šta ti je kanal, tj koja ti je niša ali šta god da radiš prvo moraš da naučiš da budeš strpljiv.
Takođe uloži i u opremu, u reklamu, mikrofon,ako radiš voice over, malo u AI ako radiš nešto takvo ..
To da ti nešto kažeš ili snimiš i da to postane viralno zbog yt "algoritma" zaboravi...
Pređi na tik-tok onda veće su šanse.

Za monetizaciju generalno treba vremena.
Meni je trebalo 7-8 meseci do 100 sub-ova onda 3 za 300 a nakon toga je krenulo da raste baš brzo tj za naredna 3 sam se monetizovao, sad sam negde na 2500 posle 2 godine od prvog videa. Dakle strpljenja.

Premium ti svakako treba kada se monetizuješ

Koristi Google Ads za promociju koji možeš da kontrolišeš i da ciljaš publiku a ne ovu YT promociju. Ona je čisto zlo. Bukvalno uništava sve paramete samo ti veštački bilduje preglede i subove.

Ne očekuj neke ozbiljne prihode bez barem nekoliko stotina hiljada pregleda po videu. Ako radiš samo ex-yu tek onda zaboravi.
1000 pregleda u UK bukvalno mnogo više vredi nego 10k pregleda ovde.

Meni je YT deo hobija, pa mi nije teško da usput i bez očekivanja radim za svoju dušu, ali je opet bilo dobrog ulaganja u priču i u vidu novca i vremena.... ali ako baš hoćeš da živiš od ovoga odreši kesu i uloži vreme i to ozbiljno.

Nema magije da ti neko otkrije "caku".

Meni nije jasno kako mi je prvih 4 videa dalo baš onim ljudima kojima i treba, napravio sam 35k pregleda na tim videima, a onda narednih 6 krene lepo do 600 impresija i onda počne da daje ljudima koji gledaju baku praseta, Dexrocka i slično. Svih 6 na isti način. Bude stopa klikova oko 7-8% do 600 impresija. Procenat pregleda mi je uvek preko 70% do 30 sekundi i preko 50% prosek do kraja vide. Kako pojačava, tako stopa ode na 1% i onda ga stopira.
Moja publika je više ona koja prati politiku, aktuelna dešavanja itd. Sve stavljam pod kategoriju obrazovanje jer ako stavim vesti/politika, onda tek daje pogrešnim.

Screenshot_20240903-162811.jpg

Prilozi

• Screenshot_20240903-162806.jpg
    Screenshot_20240903-162806.jpg
    49,9 KB · Pregleda: 2

Back