"You wanna hear the truth?...

• Začetnik teme Začetnik teme divlja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
sve je to lepo....ali nikada mi nece biti jasno zasto su neki ljudi toliko neosvesceni i egocentricni, te dozvoljavaju sebi da "bace" svakome istinu u oci, a kada se ti njima obratis "istim tonom", nastaje konflikt ogromnih razmera i njihov bes ti vitla iznad glave danima, mesecima nakon toga....:(
takodje, tu je i problem objektivnosti...svako ima neku svoju istinu...i potkrepljuje je nekim svojim subjektivnim argumentima...hocu da kazem da je jako tesko biti objektivan ili bar delimicno postici to stanje...ljudima cesce ovladaju emocije i to uglavnom one negativne...
vise puta sam prisustvovala previse ostrascenim izlivima "istine", u poslednje vreme i cesce nego sto to moj duh moze da podnese...i muka mi je....:roll:
kada bi neko napravio "merac istine", da li bi nam bilo lakse ili bi se stvari jos vise iskomplikovale, jer bi tek onda bilo "zloupotreba"...?:confused:

sve je to lepo....ali nikada mi nece biti jasno zasto su neki ljudi toliko neosvesceni i egocentricni, te dozvoljavaju sebi da "bace" svakome istinu u oci, a kada se ti njima obratis "istim tonom", nastaje konflikt ogromnih razmera i njihov bes ti vitla iznad glave danima, mesecima nakon toga....:(
takodje, tu je i problem objektivnosti...svako ima neku svoju istinu...i potkrepljuje je nekim svojim subjektivnim argumentima...hocu da kazem da je jako tesko biti objektivan ili bar delimicno postici to stanje...ljudima cesce ovladaju emocije i to uglavnom one negativne...
vise puta sam prisustvovala previse ostrascenim izlivima "istine", u poslednje vreme i cesce nego sto to moj duh moze da podnese...i muka mi je....:roll:
kada bi neko napravio "merac istine", da li bi nam bilo lakse ili bi se stvari jos vise iskomplikovale, jer bi tek onda bilo "zloupotreba"...?:confused:

Ne govori se ovde o "bacanju' istine kome god, gde god a pogotovo ne bilo kad.

Kakvi su ti to prijatelji ako ne brinu za tebe?
Kakvi su to prijatelji ako kad brinu za tebe ne pomazu recima ili delom?
Sve i da pomazu recima i delom, kakvi su ti to prijatelji ako, nesto sta ti sigurno ne vidis, oni precute iako to vide samo SVOJIM ocima?
Kakav si ti prijatelj ako neciju dobru nameru preokrenes u cisto zlo?
Kakv si ti prijatelj, ako ne razumes neciju potrebu da ti pomogne onako kako ume?

Ako ne razumes nesto, nemoj da pljujes po njemu, molim te.

Ne govori se ovde o "bacanju' istine kome god, gde god a pogotovo ne bilo kad.

Kakvi su ti to prijatelji ako ne brinu za tebe?
Kakvi su to prijatelji ako kad brinu za tebe ne pomazu recima ili delom?
Sve i da pomazu recima i delom, kakvi su ti to prijatelji ako, nesto sta ti sigurno ne vidis, oni precute iako to vide samo SVOJIM ocima?
Kakav si ti prijatelj ako neciju dobru nameru preokrenes u cisto zlo?
Kakv si ti prijatelj, ako ne razumes neciju potrebu da ti pomogne onako kako ume?

Ako ne razumes nesto, nemoj da pljujes po njemu, molim te.

Пут до пакла поплочан је добрим намерама.
''Добра намера'' не значи аутоматски и добро дело.
Шта ти је важније, да пријатељу демонстрираш своју ''добру намеру'' или да му заиста учиниш добро дело?

Наша потреба да се покажемо као добри, племенити и истинољубиви чак и по цену да нашем пријатељу одмогнемо својом ''племенитошћу'', ''истинољубивошћу'' и ''добротом''?

Istina, ali ne uvek. Sad cu znati bar da razlikujem kome treba i kome ne treba da pomazem. Iskljucivo pravim prijateljima.:razz:

Ниси схватила.
Треба да помажеш (на начин о којем говоримо) онима који желе твоју помоћ и који су за њу спремни!!!

У супротном, то неће бити помоћ, па ни најправијем пријатељу.

Back