Xp Sp3 VS. Sp Sp3 Black Edition - Pojasnite razliku, prednosti i mane

Razlika je sto je black edition i last xp sklopljen od strane nekog entuzijaste tj nije original xp... Prednosti su sto ne moras da se bakces sa instalacijom programa posle, mada ti za taj matori lap treba sto manje programa... Mane su sto ima i nekih nepotrebnih stvari, npr. tema...
Licno vise volim instalaciju sa normal xp-om, ne instaliram puno programa, drajvere imam na diskovima, a ukoliko mi kod nekoga i zatrebaju nije problem da potrazim, ima i programa koji trazenje drajvera obavljaju umesto coveka pa olaksavaju taj posao... Mada bi svako ko ima komp trebao da ima diskove od drajvera (bilo je slucajeva da su ljudi znali da bace diskove od drajvera jer su mislili da je to nebitno) :eek:
Linux je ok i vecina programa ima i svoju linux verziju, jedino je problem za nekog gejmera sto mora da koristi wine...

Okej ljudi, znaci neku manu osim sto ima nekih nepotrebnih sitnica i nema? Nije NESTABILAN?
Ko zna koje programe automatski instalira?
Winrar? Sta jos?

Samim tim što je ubacio mnoštvo programa a izbacio nešto što je došlo u originalnom pakovanju je nestabilno....Iz iskustva ti kažem izbjegavaj te opcije....bolje čista instalacija...

koristio sam neko vreme last xp,posle sam video trista drugih verzija,nasa xp,gamer edition,black edition,gold edition...
sve u svemu nesto se ne secam da se lose pokazao,u toku instalacije biras listu programa koje da instalira,mozda je cak imao i office paket,isto tako bio je nakljukan drajverima za sve i svasta
gamer edicija npr. ima pogasene neke servise kako bi se ubrzao jer je namenjen igrama jel da,uz svaki idu i teme,po cemu se na prvi pogled i razlikuju od standardnog xp-a

ali posto odavno imam internet i uvek idem na to da verzije programa budu najnovije,takav xp mi je izgubio na znacaju,to koliko je tu ubaceno ili izbaceno mi nista ne znaci,ja nemam dokaz da je neko petljao ni sa ovim sistemom koji sada imam,a 100% je untouched windows 7,stabilan je onoliko koliko mu to korisnik i drugi faktori dozovle
srednje napredan korisnik moze doterati xp kako hoce,od vizuelnog do toga da pogasi nepotrebne servise i ostalo,i ubrza maksimalno moguce

Poslednja izmena:
,to koliko je tu ubaceno ili izbaceno mi nista ne znaci,ja nemam dokaz da je neko petljao ni sa ovim sistemom koji sada imam,a 100% je untouched windows 7,stabilan je onoliko koliko mu to korisnik i drugi faktori dozovle
srednje napredan korisnik moze doterati xp kako hoce,od vizuelnog do toga da pogasi nepotrebne servise i ostalo,i ubrza maksimalno moguce

Mnogo znači šta je ubačeno ili izbačeno pogotovo kada treba nekome drugom da instaliraš takav sistem....slažem se da se xp može dotjerati kako hoćeš gašenjem nepotrebnih servisa ali bolje je da ja to uradim nego neko drugi...Zašto bi neko drugi u servisima isključio Help and Support ili Error Reporting Service pa da ti nemožeš instalirati LIP za srpski jezik ....

Okej, znaci nije previse opasno, mada opet ako ga koristim treba da pridjem sa oprezom!
Hvala vam!
Tebi Odrinary posebno hvala jer si me uputio na ovu temu za ubrzavanje racunara! Ja obicno samo iskoristim i uvek uradim "adjust for best preformacne", ccleaner, defragmantaciju povremeno i koristim Aviru kao antivirus, meni je najbolji! Nisam nikada koristio ove programe za brisanje maleware-a, your uninstaler, kaspersky internet security, da nije to malo previse, ako je tek dignut sistem?
A sto se tice ovih par komandi preko CMD-a, pogotovo pod tackom 1. moguce da dosta znaci, probacu!

pa pazi,neke servise na sedmici gasim jer uspeju da zakucaju dual core na 100% bez ikakve potrebe,sta ce tek biti na slabijim kompovima
msconfig u pola noci da te probude treba da znas,jer ti za gasenje startup programa ne treba tuneup ili neki slicni programi
po instaliranju sistema ponekad i pre drajvera prvo sto stavim je av
youruninstaler ili neki slicni stvarno brisu programe a ne kao klasican add/remove koji em ostavi foldere em zapise u registru
malwarebytes i mcshield su se veoma dobro pokazali,av mozda i mogu da promenim ali ova dva zamenu nemaju ,jos

Back