XP na laptop?!

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Brate smorila sam se. Gde grešim?!

evo ovako , ako se mešaju 64 i 32 bitne instalacije
u jednom .inf
jedino preostaje da edituješ konkretni .inf
i da se uklone reference na x64.sys i sve ostalo što je
u vezi sa x64 bita ? - Pre no što se doda u nlite

slično kao ovde: (ovo je za neki obsolited windos)
http://johnson.tmfc.net/dos/msclient.html

Prilozi

• screen7dos.png
    screen7dos.png
    11,4 KB · Pregleda: 8
Лексо да наставим или си решила проблем ?

Nisam rešila problem :(

Hoću da napravim taj disk ali ne znam šta sam pogrešno uradila.

U stvari znam.

"Kliknite na „Insert“ i odaberite „Single Driver“. Unesite putanju do foldera gde su smešteni ranije pomenuti SATA/RAID drajveri (folder sa fajlom „txtsetup.oem“) i kliknite na bilo koji od .inf fajlova u njemu, osim u slučaju AMD čipseta, gde je potrebno odabrati direktorijum RAID/i386 i .inf fajl u njemu."

Ovaj deo. Ne postoji opisani direktorijum u onome što skinem i raspakujem. Više puta sa više mesta sam skinula te drajvere i svuda je isto.

Ne znam šta da odaberem, tu sam verovatno pogrešila.

Dalje;
"U delu „Textmode integration options“ označite drajver za kontroler koji je ugrađen u vaš laptop. Ako niste sigurni o kom se kontroleru radi, držite CTRL i označite ih redom sve."

Ja ovde označila sve jer nemam pojma koji je. Kako bih to mogla da proverim, možda ovaj drugi pravi neki problem??

Ovo što je predložio lik iznad mi malo preterano za moju trenutnu sposobnost i inteligenciju & kako bih rekla, za moje znanje... :(

Спреми за сутра windows xp по могућству са интегрисаним service pack 3.
Или било који па ћемо и servis pack 3 да интегришемо у ту инсталацију.
Драјвери за сата имају на HP сајту, као и остали драјвери.

Сутра ћемо да средимо то.

ali na onom jednom od prvih linkova
je na HP forumu je rešio tako što je stavio SATA u IDE compatibility :(

ovde je priručnik ,'Maintenance and Service Guide'
u odeljku 'Computer setup for equiped with AMD procesor'
Maintenance and Service Guide

tu kaže da se uđe u BIOS tako što se restartuje Laptop
pa pritiskom na <ESC> izađe neki meni
i tu se opet pritisne <F10>

pa ima neki meni 'System configuration'

i u njegovom podmeniju 'Device configurations'
nalazi se :
SATA device mode
:cross: AHCI
:tick: IDE
gde se odčekira AHCI

I posle instaliraš sa ovim običnim XP SP3 koji imaš , nemodifikovanim ;)

edit
sorry ako ste već odradili ahci , ili nema te opcije u konkretnom biosu :(
Ovde su skupljeni neki drajveri u skupini za sata za x86 32bita.

Prilozi

• pic1sata_to_ide.jpg
    pic1sata_to_ide.jpg
    18 KB · Pregleda: 9
Poslednja izmena:
Копирај за почетак са оптичког уређаја инсталацију windows xp на свој чврсти диск, направи фолдер windows_xp_instalacija.
Покрени програм Nlite и наведи локацију копираног садржаја, након тога сачекај да програм заврши и постави printscreen па да наставимо даље.

Poslednja izmena:
Пређи на програм Nlite, сада ћемо упдејтовати саму инсталацију и будући систем, ради сигурности.
Кликни next, прескочи опцију за уношење претходних сетовања, опет next и изабери следеће ставке.
  • Service pack
  • Drivers
  • Bootable ISO
У следећем менију кликни на дугме select, пронађи локацију скинутог service pack 3 и остави да програм заврши. Постави screenshoot након завршетка.

Наставићемо након тога.

Zahvaljujem se svima na trudu, posebno bii, problem bio našminkani windows, kad sam uzela drugi disk instalirao je bez većih problema na IDE mod. Il' šta je već.

Al' sad imam drugi problem, neće da se ugasi. Osim da ga baš na silu ugasim, da držim dugme par sec. Inače stoji windows is shutting down eno... pa večno bi tako stajalo.

To se nije desilo dok nisam ubacila NEKI od drajvera sa HP sajta. I apdejtovala bios :( verovatno je to u pitanju. Da l bi restore pomogao? :o Missim za bios verovatno ne bi, ali nisam sigurna da on pravi problem...

Zahvaljujem se svima na trudu, posebno bii, problem bio našminkani windows, kad sam uzela drugi disk instalirao je bez većih problema na IDE mod. Il' šta je već.

Al' sad imam drugi problem, neće da se ugasi. Osim da ga baš na silu ugasim, da držim dugme par sec. Inače stoji windows is shutting down eno... pa večno bi tako stajalo.

To se nije desilo dok nisam ubacila NEKI od drajvera sa HP sajta. I apdejtovala bios :( verovatno je to u pitanju. Da l bi restore pomogao? :o Missim za bios verovatno ne bi, ali nisam sigurna da on pravi problem...

Da,odradi restore pre instalacije tog drajvera ili softvera na koji sumnjas!

Замолио бих те само да идући пут не одеш у току процеса рада и пружања помоћи, ако смо већ овде почели на форуму да радимо.
Јако је ружно признаћеш и сложићеш се да није лепо. Нема на чему.

Back