XML-RPC problem

gost 374444

Aktivan član
Poruka
1.272
http://imgur.com/uUXKPwk

koristim Wordfence plugin i nadjoh ovo.
Kada ja kao admin odem na ovu stranu pise XML-RPC server accepts POST requests only
ocigledno je neki hakerski program u pitanju jer stalno menja IP i zemlju i trazi istu stranu.
Nisam primetio da mi sajt radi nesto sporije, da ima neuspelih logovanja itd.

Posto se prvi put susrecem sa ovim zelim da pitam o cemu se radi?
inace sajt je online nekih 10 dana i ima 13 postova pa mi je nelogicno da je nekom vec zapao za oko :dontunderstand:

Čini mi se da je to fajl koji izvlači podatke iz baze i eksportuje kao xml (možda grešim), meni ovo izgleda kao bot koji pokušava da mazne sadržaj.

Poslednja izmena:
meni sajt bio banovan, otvorio novi posle 3 meseca i koristio isti sadrzaj jer je onaj bio obrisan ali crawleri su svoje odradili i dobijem ponovo ban
prosto mi nema logike da ga nisu banovali, mada i to banovanje je bilo jakooooo diskutabilno tako da sve je moguce

Ma kakvi, imao sam blog ranije, tj imam i sada ali nije aktivan. Imao je lik nekog bota koji je izvlačio sadržaj sa mog i drugih blogova i imao bolji rang i veću posetu nego mi. Još ako koristi spiner za tekst...
Instaliraj Malwarebytes Anti-Malware,on ce ga sigurno odbijati i nece dozvoliti ulaz u tvoj komp.

Nema veze bilo sta na internetu ili sajt,ili sstranica,ako ima kakvih problema Malver upozorava,pa cak i neda neke stranice da se otvore,ako nisu sigurne

O čamu pišeš čoveče? Moj blog (ili njegov) je na serveru i neko pokušava da mazne zadržaj preko fajla koji eksportuje sadržaj iz baze u xml formatu. Nema veze šta ja imam instalirano na svojoj mašini.

O čamu pišeš čoveče? Moj blog (ili njegov) je na serveru i neko pokušava da mazne zadržaj preko fajla koji eksportuje sadržaj iz baze u xml formatu. Nema veze šta ja imam instalirano na svojoj mašini.

Pisem ti da ce malver da te upozori za bilo kakav napad na tvoj komp.

Pod serverom se podrazumeva program koji od klijenta preko mreže prima zahteve, obrađuje ih i opet preko mreže šalje odgovore klijentu. Programi koji se koriste na serverima su posebno razvijani za serverske operativne sisteme i potrebe server/klijent okruženja. Primeri serverskih programa su DHCP, DNS, mail server, ruter i drugo.
I sve to moze neko ako hoce i xna da presretne,a malwer je tu da opomene da neko pokusava to presretanje.

Poslednja izmena:
Pisem ti da ce malver da te upozori za bilo kakav napad na tvoj komp.

Pod serverom se podrazumeva program koji od klijenta preko mreže prima zahteve, obrađuje ih i opet preko mreže šalje odgovore klijentu. Programi koji se koriste na serverima su posebno razvijani za serverske operativne sisteme i potrebe server/klijent okruženja. Primeri serverskih programa su DHCP, DNS, mail server, ruter i drugo.
I sve to moze neko ako hoce i xna da presretne,a malwer je tu da opomene da neko pokusava to presretanje.

Molim te nemoj da filozofiraš jer stvarno nema potrebe. OK je pomoći ali dodavati na temu nešto što veze nema sa onim što se priča mi izgleda kao vrisak za pažnjom. Stvarno bre... hajde bar ovaj deo foruma očistimo od toga.
Server je računar koji pruža uslugu (service) drugim korisnicima, postoje razne vrste servera, web, file itd. Čisto sumnjam da postavljač koristi svoj računar kao web server i teško da ima ovlasćenje da instalira išta na serveru. Ovo što ti pišeš je apsolutno irelevatno za temu.

U pitanju je napad na vebsajt i Malwarebytes tu ne može da uradi ništa jer tvoj računar ne kontroliše saobraćaj servera na kom se nalazi tvoj sajt.

Molim te nemoj da filozofiraš jer stvarno nema potrebe. OK je pomoći ali dodavati na temu nešto što veze nema sa onim što se priča mi izgleda kao vrisak za pažnjom. Stvarno bre... hajde bar ovaj deo foruma očistimo od toga.
Server je računar koji pruža uslugu (service) drugim korisnicima, postoje razne vrste servera, web, file itd. Čisto sumnjam da postavljač koristi svoj računar kao web server i teško da ima ovlasćenje da instalira išta na serveru. Ovo što ti pišeš je apsolutno irelevatno za temu.

U pitanju je napad na vebsajt i Malwarebytes tu ne može da uradi ništa jer tvoj računar ne kontroliše saobraćaj servera na kom se nalazi tvoj sajt.
Skini mi se niko te nista nije pitao.

Back