Xiaomi miui 13 raspad telefona

Mene jedna budala htela pre par godina da zakaci na pesackom, pojavi se niotkuda.
ja sam se proslog leta zamalo sudario na biciklu sa jednim trotinetasem..dijabola.. vozi brzo kroz guzvu.

problem sa elektricnim trotinetima nije u njima nego u boodalama koji ih voze i umesto sto je hajka protiv trotineta treba da se uvedu strozije zakonske mere, citaj kazne prema onima koji ih ne voze kako treba.

u australiji policajci imaju rucne radare i mere brzine trotineta i naplacuju im kazne kad voze brzo.
to bi kod nas mogla da radi komunalna policija.

sve se da regulisati.

kao i sa kolima. nije problematicno i bahato vozilo nego osoba koja vozi.

Tako neki klinac u Francuskoj kad sam bio pa u krivini na trotoaru sa skejtom na mene zamalo da me obori , ja ga opsovah na srpskom on stao i gleda.
E jedino sam u parizu video da voze ko ludaci ali srećom široki trotoari. Ćelavi matorac u odelu sa akt tašnom je proleteo pored mene. Okrenem se a njemu kravata vijori iza :lol:

Ugl hteo sam za hr da uzmem trotinet tamo nema nikakve registracije. To je vučić uveo deci porez na LUKSUZ. Vučić najviše voli da krade od dece, bolesnih i starih.

Sutra će i porez na loptu da im uvede videćete. Smradikalska škola je to.

u stvari u hrvatskoj su ista pravila za trotinete kao i kod nas.
razlika je samo sto se tamo moraju registrovati oni koji prelaze ogranicenja i dobijaju registrasku tablicu i svake godine se obnavlja registracija.
ne moraju se registrovati oni ispod ogranicenja

kod nas se mogu registrovati samo oni ispod ogranicenja jednokratnom registracijiom.
ne mogu oni koji prelaze ogranicenja

Evo danas nakon skoro 4 godine koriscenja / izivljavanja Xiaomi (mi 11i) sam uzeo "famozni" Samsung S24 Ultra. 2-3 sata sam ga cackao ocekujuci taj WOW efekat, iskreno ali bez zezanja ja stvarno ne primecujem neku drasticnu razliku u performansama da me sad ono "oduva". I to uporedjujem "midrange" telefon (doduse na steroidima) sa flagship modelom koji je 3 generacije ispred i jos je proglasen "telefonom godine". Tacno j e da ima tu i tamo bolje komponente, bolju zastitu, veci ppi, rezolucju .... anti reflektivni premaz i slicne fore, noviji je ybg. ali stvarno nista spektakularno, moguce da su telefoni dostigli taj "peak" da vise nema gde.

Jedini Wow efekat koji sam imao je to sto sam iskesirao tolike pare za njega.

Sad sam siguran da ce Kinezi da ih lagano oduvaju za jedno 4-5 godina ako ne i pre pod uslovom ako Samsung ne promeni nesto drasticno.

Inace bez razmisljanja bih uzeo Xiaomi 14 ultra ali jedina stvar koja me sprecila je to sto je ruzan kao djavo, dok 14 nigde nisam mogao da nadjem a smatram da je fantastican telefon. To je telefon koji je jeftiniji za nekih 60 000 dinara od Samsung Ultra modela a parira mu rame uz rame.

Imam neki utisak da su ih izbacili nasi monopilisti da bi prodavali xiaomi 14T i T Pro seriju po istoj ceni koja ima jeftine procesore kao sto je to slucaj i sa samsung FE modelima

Poslednja izmena:
Evo danas nakon skoro 4 godine koriscenja / izivljavanja Xiaomi (mi 11i) sam uzeo "famozni" Samsung S24 Ultra. 2-3 sata sam ga cackao ocekujuci taj WOW efekat, iskreno ali bez zezanja ja stvarno ne primecujem neku drasticnu razliku u performansama da me sad ono "oduva". I to uporedjujem "midrange" telefon (doduse na steroidima) sa flagship modelom koji je 3 generacije ispred i jos je proglasen "telefonom godine". Tacno j e da ima tu i tamo bolje komponente, bolju zastitu, veci ppi, rezolucju .... anti reflektivni premaz i slicne fore, noviji je ybg. ali stvarno nista spektakularno, moguce da su telefoni dostigli taj "peak" da vise nema gde.
trebao si da sacekas mesec dana.. izlazi s25 i onda ce s24 pasti cene z:mrgreen:

ili ces uz s25 dobiti gomilu stvari.
jel si dobio tablet, slusalice i sat?
to su pre mesec dana delili uz s24 ultra.

inace sustinski samo kamera i napredne AI funkcije izdvajaju taj model od drugih.

ja zato kostim i dalje s21 plus koji sam uzeo kad se pojavio s22 i pala mu je cena :kez:
super mi je i za sad nemam nameru da ga menjam drugim s telefonom.

koristm s klasu od s6 i ne bih je menjao za druge.
pouzdani i kvalitetni.
i navikao sam na samsungov ekosistem.

i imaju bezicno punjenje sto je ogroman plus.

sad sam nabavio i magnetni powerbank i punim ga u hodu..odlicna stvar.

u stvari u hrvatskoj su ista pravila za trotinete kao i kod nas.
razlika je samo sto se tamo moraju registrovati oni koji prelaze ogranicenja i dobijaju registrasku tablicu i svake godine se obnavlja registracija.
ne moraju se registrovati oni ispod ogranicenja

kod nas se mogu registrovati samo oni ispod ogranicenja jednokratnom registracijiom.
ne mogu oni koji prelaze ogranicenja
Što je trotinet? 🤔

trebao si da sacekas mesec dana.. izlazi s25 i onda ce s24 pasti cene z:mrgreen:

ili ces uz s25 dobiti gomilu stvari.
jel si dobio tablet, slusalice i sat?
to su pre mesec dana delili uz s24 ultra.

inace sustinski samo kamera i napredne AI funkcije izdvajaju taj model od drugih.

ja zato kostim i dalje s21 plus koji sam uzeo kad se pojavio s22 i pala mu je cena :kez:
super mi je i za sad nemam nameru da ga menjam drugim s telefonom.

koristm s klasu od s6 i ne bih je menjao za druge.
pouzdani i kvalitetni.
i navikao sam na samsungov ekosistem.

i imaju bezicno punjenje sto je ogroman plus.

sad sam nabavio i magnetni powerbank i punim ga u hodu..odlicna stvar.

Ma nista nisam dobio, samo telefon i kablic, punjac sam morao zasebno da uzmem :p

Pa dogorelo mi je, ovom starom je kapacitet spao na 66% sto je bas lose, uz normalno koriscenje izgura manje od pola dana. Bukvalno sam se iznervirao, obukao i otisao u Gigatron. :lol: (kod najvecih drk***ija em su napumpali cene em su neljubazni)

Jedini razlog zbog kojeg sam uzeo bas taj model je baterija, jer znam koliko je nekad "Note" serija imala dugovecne baterije, a kapiram da je Ultra njihov naslednik, a sa druge strane opet racunam i da mu rikne baterija nakon 2 -3 godine (pod uslovom da ne sednem na njega sto nije iskljuceno :p) dosta servisa radi zamenu baterija za njih dok za ovaj moj Žaomi nigde ne mogu da nadjem.

To je ono gde podrzavam taj EU predlog gde razmatraju da primoraju proizvodjace da omoguce samostalnu zamenu baterija jer steta je, ovi flagship Qualcomm procesori su toliko dobri nebitno u kojem se telefonu nalaze da lagano mogu da te sluze po 7-8 godina samo da nije te baterije.

Ja sam ovaj tel kupio 2021. evo sad je 2025. Snapdragon 888 (isti se nalazi i u s21) koji je u njemu se trenutno nalazi na 14. mestu po performansama sto je sjajan score nakon toliko godina, uopste nije bilo razloga da ga jos menjam.

Poslednja izmena:

Back