xbmc problem

d&d

Zainteresovan član
Poruka
188
U pitanju je aplikacija XBMC. Naime, kupio sam komp, relativno dobar. Amd X4, radeon HD5670, 3gb memorije.
Aplikacija XBMC skoro pa jedva otvara u NAVI-X plugin-u bilo koji video. Sta je vec. Ne razumem se bas najbolje. Instalirao sam NAVI-X plugin.
Napominjem da se otvara video, ali sa velikim cekanjem. Kao i nakon toga seckanje. U cemu je problem. Koristim net od 4mb/s Telekom. Cini mi se da je ranije radilo bez problema.
U cemu je problem? Da li gresim negde? Hvala.

Moguce je da imas Virus neki ili Optimizacija-Performansa sistema ti je losa

Ocisti registre, defragmentuj Hard Disk i Memoriju, iskjuci neke servise koje ne koristis, etc....

Skini neki Kvalitetan antivirus trajal, i Skeniraj PC ;)

Ili nadji neki drugi softer ...;D

Virusa nema, jer sam instalirao najnoviji norton. A i potpuno je praza racunar. Nov je, tako da mislim da virusa nema. I kod mog drugara isti slucaj. Kada krene otvaranje fajla, dodje do 66% i tu malo zakoci, tj. ceka se jedno 4-6 min i onda pusti ali sa neverovatnim zastajanjem. Znaci ocistio sam kompletno ceo racunar i isto je. Jos nesto. Moja konf je amd a njegova intel, mada mislim da to nema veze, ali opet kazem. Ne znam bas najbolje. A i iskreno ne poznajem nijedan drugi sw koji ima mogucnosti kao XBMC. Hvala

probaj da isljkučiš aero 3d efekte :bye:
jer xbmc se oslanja na 3d hw akceleraciju pri reprodukciji
http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/disable-aero-on-windows-vista/

druga stvar je neki problem sa mrežnim podsistemom
i da je zato sporije.
Takođe video visoke definicije zahteva veći protok, pa i veći od 4mbita.

proveri brzinu konekcije , da li je 4mbita stvarno 4 mbita

da bi se pri reprodukciji koristilo svih 4 jezgara neophoni su posebni kodeci

Iskljucio sam 3d efekte i opet isto. Sto se tice mreznog podesavanja, sve je u redu. Namesteno je. E sad. Telekom adsl nikada ne pokazuje svih 4mb/s pa verovatno je manji protok. Provereno na speedtest. A kakvi kodeci su potrebni za moj procesor? kako da namestim? hvala sto mi pomazete i da. srecna vam nova godina. pozdrav

a kada je deinstaliran taj navi-x plugin da li je onda sve u redu?

kodeci su za reprodukcju pomoću drugih plejera
(na primer coreavc za video visoke definicije)
dok XBMC koristi (valjda) ffmpeg i nisu mu potrebni dodatni kodeci

zavisi od samog video stream-a kako je kodiran

E ovako. Malo pre sam kompletno unistalirao xbmc i instalirao noviju verziju 10.0. Tj. najnoviju. E sada mislim da mi bolje radi jer pustam video u full hd-u bez problema, ne ceka se dugo. Ali sada imam drugi problem. U onoj statirjoj verziji je bio dodatak NAVI-X, a ovde to ne postoji. Taj dodatak otvara sav video koji zelim da gledam. Serije, filmovi itd... Vec vi znate. Elem, u ovoj novijoj verziji ne postoji, ili ja u necemu gresim Mozete li mi reci kako tacno da instaliram dodatke posle instalacije samog programa jer ne znam. Recimo isao sam add ons... i instalirao pludin fox news i onda kada se vratim u video bez problema gledam fox news. Mislim da to ide tako jel? Sta je sa dodatkom koji pusta sve filmove i serije?

Jos samo da dodam. Ranije sam pokusavao da gledam seiju House M.D. i nije moglo. Primetio sam da serija nije u nekom kalitetu, tako da. Mislim da otpada net. A sada ne mogu da ndjem serije jer je ona bila u navi-x plugin-u, a kao sto rekoh, u ovoj ovijoj verziji nema taj plugin ili ja ne mogu da nadjem?

Pozdrav svima evo da nebih otvarao novu temu molio bih vas za pomoć oko XBMC insalirao sam zadnju verziju ovoga programa i kada ga pokrenem u meniju bi trebalo da stoji ovim redom kao na slici ali kod mene nema SKRIPTI ? iz kojega razloga nema .unapred se zahvaljujem na pomoći.

xbmc.png

mislim damora da ima python , programski jezik instaliran
konkretno za XBMC, da bi puštao skripte :think:
proveri u uputstvima

jer su skripte širok pojam, postojii i vbscript i jscripting i perl i bash... :D
ali piton je kod xbmca , valjda se on koristi

u vezi internet pluginova za xbmc pomoću kojih
se gleda neki stream sa neta, dešava se da pluginovi pestanu sa radom
ako orginalni streaming sajt promeni dizajn

Back