WW2 filmovi

Руски филм "Иди и смотри" у преводу "Иди и гледај", ремек дело филмске уметности, али није за оне са слабим стомаком
http://my.opera.com/russkifilm/blog/idi-i-smotri-1985

"Спасавање редова Рајана", ово претпостављам да си гледао

"Downfall" или "Der Untergang" код нас је преведен као "Хитлер и последњи дани"

Poslednja izmena:

Mnoooogoo dobar film. Takodje jedan od omiljenih xD

Руски филм "Иди и смотри" у преводу "Иди и гледај", ремек дело филмске уметности, али није за оне са слабим стомаком

Da gledao sam oba. Dobri su. A ruski, nesto sam gledao otsecke i nije mi se nesto svideo . . . Mada opet, to je bilo ko zna kad. Tad me nisu nesto ni zanimali filmovi. Izgleda da cu morati da ga odgledam.

Manje poznat ali odlican Operation Daybreak http://www.imdb.com/title/tt0075019/

E super, ovaj nisam gledao.

Sovjetsko propagandno djubre....

Шта је пропаганда, да су Немци у Другом светском рату у казненим експедицијама убијали цивиле?

Nije,vec da Nemci idu kao raspadnuta bagra,svi prljavi neobrijani,inteligencije na nivou ljudi sa daunovim sindromom...Ruski vojnici,naravno,veliki oslobodioci koji ubijaju zle nemacke snage,iako su u stvarnosti ti isti Rusi kasnije vrsili masovna ubistva politickih protivnika i 'kurcevitog" oficirskog kadra pod Staljinovim blagoslovom i nisu bili nista bolji od istih tih fasista protiv kojih su se borili..Cak su Staljin i njegov komuniticki totalitarni aparat u gulazima pobili vise ljudi nego Hitler u logorima...
Potrebno je znati cinjenice da bi se prepoznala propaganda...Nema tu ni crnog ni belog tj. dobrih i losih, vec samo sivilo licnih i drzavnih interesa..
I na kraju,onaj monolog nemackog oficira,kada govori kako je njihov cilj da pobiju sve Ruse jer su niza rasa,je bio tako patetican...
A sa tehnicke strane,gluma je ocajna...

"Idi i smotri" je beloruski film i uglavnom verodostojno prikazuje ono sto se desavalo na istocnom frontu. Preterali su mozda jedino sa onom odvratnom zivuljkom koju neki nemacki oficir nosi na ramenu.

"Idi i smotri" je beloruski film i uglavnom verodostojno prikazuje ono sto se desavalo na istocnom frontu. Preterali su mozda jedino sa onom odvratnom zivuljkom koju neki nemacki oficir nosi na ramenu.

A Belorusija tada nije bila u SSSR-u?
Prikaz u filmu je neverovatno obojen...Naravno,ne zelim da osporavam monstruozne nemacke zlocine na istocnom frontu,ali ono je toliko naivno odradjeno da je smesno...

Molim vas da se vise ne raspravljate o tom jednom filmu. Nekome se svidja nekome ne. Znate kako kazu. O ukusima ne treba raspravljati. Svrha ove teme jeste preporuke filmova direktno meni a indirektno svima koji citaju ovu temu i koje to zanima, pa i vas. Takodje vas molim da se ne uvredite :D

Mnogo bi pomoglo ako bi ti napisao koje si to filmove gledao, pa da onda ljudi znaju šta da preporuče. A indirektno, tvoj spisak bi koristio i drugima koje ta tematika zanima.

Da ali kako da se setim koje sam sve filmove gledao (vezano za WW2). Ajde probacu, pa sta bude.

Sve sam ove gledao osim ovog Stalag 17. Kakav je?

Evo nekih od filmova koje sam gledao:

Band of brothers
Saving Private Ryan
Downfall
Schindlers List
The Pianist
Das Boot
The Longest Day
A Bridge Too Far
Patton
Inglourious Basterds
Valkyrie
Black Book
Defiance
The Great Escape
Battle of Britain
Where Eagles Dare
Kelly's Heroes
The Big Red One
The Dirty Dozen
The Guns of Navarone
Stalingrad
Enemy at the Gates
Cross of Iron
The Pacific
The Bridge on the River Kwai
The Thin Red Line
Flags of Our Fathers / Letters from Iwo Jima - verovatno najgori filmovi koje sam gledao
Harts War
The Eagle Has Landed
The Desert Fox
Sahara
Uprising
Hitler: The Rise of Evil
Pearl Harbor
Tora! Tora! Tora!
Hell is for heroes
U-571

Naravno i mnogo nasih domacih.
Ali rekao bih da je ovo jako mali broj, koji sam sad uspeo da se setim :D