wireless grid antena pitanje

Androlegend

Zainteresovan član
Poruka
270
Planiram da kupim grid antenu od 24db.
Zanima me sledece:sta mi je potrebno uz tu antenu (jer znam da ne moze da se ona nakaci samo na komp.i da radi) ?
Da li su grid antene kompatibilne sa Backtrack-om ?
Da li moze nekako da se iskombinuje da moze taj signal sto hvata grid antena da ide i do lap topa ?

Ako živiš u gradu pa ti je potrebna zbog komšija onda ja ne bih uzeo onu širine oko 90 cm (ja imam i tu i onu manju neznam od koliko db). Ova velika je nezgodna za postavljanje i manipilaciju (traženje pogodnog komšije) a možeš i da uplašiš komšije. Posao će ti odraditi i manja.
Sa Backtrackom treba da bude kompatibilna mrežna kartica (packet injection) (ja imam Ralink a imam i USB ZDWLAN - obe rade ali rekao bih Ralink za nijansu bolje).
Ako hoćeš signal sa te antene i na laptop onda ti treba i ruter.

Planiram da kupim grid antenu od 24db.
Zanima me sledece:sta mi je potrebno uz tu antenu (jer znam da ne moze da se ona nakaci samo na komp.i da radi) ?
Da li su grid antene kompatibilne sa Backtrack-om ?
Da li moze nekako da se iskombinuje da moze taj signal sto hvata grid antena da ide i do lap topa ?
Untitled.jpg

znači pored te grid antene kupiš AP sa napajanjem wifi riter i dosta mrežnoga kabla i kada to sve povežeš dobićeš ono pta tražiš

Ako živiš u gradu pa ti je potrebna zbog komšija onda ja ne bih uzeo onu širine oko 90 cm (ja imam i tu i onu manju neznam od koliko db). Ova velika je nezgodna za postavljanje i manipilaciju (traženje pogodnog komšije) a možeš i da uplašiš komšije. Posao će ti odraditi i manja.
Sa Backtrackom treba da bude kompatibilna mrežna kartica (packet injection) (ja imam Ralink a imam i USB ZDWLAN - obe rade ali rekao bih Ralink za nijansu bolje).
Ako hoćeš signal sa te antene i na laptop onda ti treba i ruter.

Predlozi mi neki model koji je kompatibilan sa Backtrack-om koji ima u winwin-u ( www.winwin.rs ) i koji ima injection ;)

Back