Sto se tice koji stav je tehnicki bolji ,slazem se da je za to najbolje da se sastanemo popricamo,provezbamo jer obojicu interesuje vestina a ne samodokazivanje
Mada je verovatnoca da ce svako da ostane pri svome ali uz malo bolje razumevanje uopsteno borbene vestine

,jer budimo iskreni posle mnogo godina stvari se nekad tesko menjaju...srecom kada covek uci sa razumevanjem i na dobrom mestu onda se nema sta menjati pod starim danima,a bez obzira koji stav koristili ,wing chun je takva borbena taktika da je vrlo konkurentna drugim vestinama.
sto se tice sale,najbolje je da potrazite holove skola,oni se mogu naci iako je pola skolske godine(to jest iako su sale zauzete),takodje su i dosta jeftiniji,dalje mozete da probate u raznim kulturno umetnicki drustvima,raznim domovima madjara,slovaka ili bilo kakvih objekata koji sluze za neki kulturni program,to moze da upali pogotovo ako imate nekog ucenika ko je madjar,slovak il nesto pa da vas mozda promuva i djabe za prostoriju...
mada vi ste u novom sadu,sto se ne umuvati u neki cosak spensa? tamo je toplo i moze se vezbati a secam se da je prilicno veliki pa mozda ima i neki cosak gde ne biste bili mnogo primeceni makar neko vreme dok se ne skupite u malo vecem broju. Mislim to je sad neka ideja mozda glupa ali nekad sam se i ja sa mojima snalazio kako sam znao i umeo,...jer nije se moglo drugacije.
--------------------------------------
--------------------------------------
e da sto se tice huen saa,slazem se u potpunosti da je uglavnom taj pokret nedovoljan da odradi posao pa se u realnosti kombinuje sa lao sao ili nekim kompleksnijim manevrema.
a da su forme sadrzale neke ne bas toliko logicne i istine pokrete to je tacno,pa cak verujem da sam video i jedan snimak Yip Mana kako radi vrlo cudan nozni sut u drugoj formi gde umesto da ide podizanje kolena pa ispaljivanje udarca ,on podize celu nogu gore odjedanput?! dakle to je borbeno suvise sporo te rizicno i na kraju krajeva totalno neifikasno al to je bio Yip man radio koji vazi za wing chun legendu. Na tim snimcima vidimo da mu je stav bio blizi stavu koji koristi Emil B. nego Wilijam C. mada nije bas ni jedno ni drugo...
Tako da sto se tice formi mozda se to sve moze objasniti pricom da su forme nekad pravljene da zbune one sto ne treniraju ?!?! naravno i meni je to glupo objasnjenje al tesko mi je objasniti onaj Yipov sut kao nesto pametno

(mislim objasniti samom sebi jer bih voleo da ga razumem bolje ako ima neku ideju).
i tako,napisite obavezno ako krenete negde da vezbate
pozdrav od PANTERA