Windows XP (folder rename)

Stani, pazi, vidi... momci zasto zezate coveka, mslim... pa nije lepo.

Otvpris My Computer pa odaberes Tools, odaberi poslednju stavku Foldes options, pa odaberi karticu Veiw i cekiraj opciju Hide extension for known file types.

Verujem d ace ti to pomoci, ako ne... sta reci. :idea:

--------------------------------------------------------------------------------

Imam problem kad hocu da promenim ime foldera.Izbaci mi poruku>If you change a file name extension,the file may become unusable.Are you sure you want to change it?>i kad prihvatim to,onda vise taj folder ne mogu otvoriti.

Brajko , koga ti zezaš , ime foldera uvek moze da se menja kako hoće i ništa se neće desiti , međutim ti želiš da menjaš ime fajlovima kako te je lepo i poruka upozorila. Kao prvo nauči razliku između fajla i foldera , a tek zatim sedni za kompjuter.

snejks:

--------------------------------------------------------------------------------

Imam problem kad hocu da promenim ime foldera.Izbaci mi poruku>If you change a file name extension,the file may become unusable.Are you sure you want to change it?>i kad prihvatim to,onda vise taj folder ne mogu otvoriti.

Brajko , koga ti zezaš , ime foldera uvek moze da se menja kako hoće i ništa se neće desiti , međutim ti želiš da menjaš ime fajlovima kako te je lepo i poruka upozorila. Kao prvo nauči razliku između fajla i foldera , a tek zatim sedni za kompjuter.
A jes ti si strucnjak neki?

pa brate stvarno, ni ja nisam ukapirao shta si hteo da kazesh... mislio si na fajl, zar ne ? ima tu neke male razlike ... :)

anyway, nikodim ti je lepo rekao, prochitaj i primeni. A mozesh i da markirash ime fajla bez ekstenzije (recimo kod fajl.txt obrishesh samo fajl, a ekstenziju ostavish) poshto u total commanderu uvek pokazuje ekstenziju (zadnja slova posle tachke) .

Imao sam ja taj problem i dan danas ga imam, kako ja razmisljam problem je u registar bazi, naime kad hocu da promenim "evo primer" obican tekstualni fajl "tekst.txt" i sad ja pritisnem F2 ili desni klik rename ili sta vec, pocnem nesto da pisem "tekst.txt obrisem sve, i napisem samo teks bez ekstenzije txt" Windows sada ne zna cemu taj fajl pripada i sada postavlja pitanje koje je navedeno gore (f you change a file name extension,the file may become unusable) to jest, Windows ne zna kako da ga otvori. Znaci treba mu dati do znanja da tekstualni fajl pripada skupu txt-ova i da ga tako zapamti,po meni, procenjujem da je problem isti sa folderima i da je sam problem unutar registry baze. Sta vi mislite?

E ako te to jos muci ajd uradi rename windows foldera :P :D :lol:
Nekad davno ja koristio windows i pokupim neki wirus. I sta cu kud cu instaliram kasperski da se resim gamadi. Medjutim kasperski pola win foldera prepoznao kao zarazene virusom i gospodin uzme sve i izbrise posle restarta win nije hteo ni da cuje da se pokrene :D
Ne znam sto sam vam ovo ispricao ali ne skodi a kad ne skodi znaci da koristi :P
A mozda mi se samo kuckalo ili nije ma jeste mi se kuckalo nisam kuckao odavno pa da vidim jesam li jos uvek brz :p
Deco nemojte da pijete ne isplati se onda ce te kucati ovako bzvz kao ja ::D
E sad mislim da je dosta mozda a mozda i ne mislim
Aj bez zayebancije dosta je ;)

Back