windows mobile 6.0

verovatno se radi o kuvanim romovima...

JA ne koristim "cooked" ROM iz nekoliko razloga.
Prvi je da recimo nisam na istoj talasnoj dužini sa "kuvarima" pa ili nesto izostave ili dodaju nešto sto ja ne želim i modifikuju ga.
Ustvari, želim imati oficijelni ROM jer je ovaj "coked" više izraz ličnog unošenja u to, što meni ne odgovara.

cooked ROM nije ništa drugo nego kombinacija oficijelnog gdje su "enabled ili disabled" neke funkcije i dodatnih aplikacija...

to su originalni romovi koje ljudi prepravljaju.Otprilike kao o xp koji mozes da nadjes u razlicitim verzijama.Uglavnom su olaksani,tj nemaju neke standardne app tipa office player itd.Oni zauzimaju manje memorije,a ti posle dodajes sta zelis.Ili su unapredjene verzije standardnih.To neki put moze da bude i problem,pogotovo ako su neke test ili beta verzije.Ali se one non-stop unapredjuju.Ja licno preferiram standardne,fabricke.

Pozdrav
zavisi sve od nas samih! Ako nisi spreman da nosis rizik koji donosi promena ROM-a onda ces voziti oficijelni ROM koji dolazi uz aparat i zavideti nekome ko ima aparat ko tvoj al su mu funkcije i izgled (recimo) mnogo korisnije i lepse.
Postoji mnogo dobrih kuvara koji prave strasne ROM varijante da se cudimo dal je to moguce ali ostaje rizik dal smo spremni ( tj. imamo li znanja da se upustimo u izmene Roma i postanemo deo zajednice koja unosi promene ) ili cemo ostati konzervativni i koristiti ono sto dobijemo gotovo!
Bilo kako bilo (ne navijam ni za jednu stranu mada koristim kuvane romove i prezadovolan sam) moj savet je ko se upusti u modifikacije neka ne dira RADIO
:)

Poslednja izmena:

Back