Windows 7

I da jos me interesuje da li ovaj lap top moze da podrzi Vistu ?

Posto ja kad sam odneo komp da mu ugrade sistem jer nisam znao da je 7ica vec ugradjena ja sam trazio Vistu (jer sam cuo da 7ica zna da baguje) i posle 2-3 sata me zovu da dodjem po lap top sistem ugradjen ali mi majstor kaze kako nije mogao Vistu da ugradi jer ne moze da podrzi jer je Vista za profesionalne racunare kao ?
Pa pretpostavljam da je to rekao da se ne bi mucio da obara vec postojecu 7icu pa da instalkira Vistu ... pa mi je na vec ugradjenu 7icu uzeo 15 jevreja c c c

Ha,ha,ha tako to zamislja i mali Perica....
Vista je shit, sto su potvrdili i ljudi iz firme koja ju je i napravila. A 7-mica moze da radi na racunarima sa manje RAM-a i sporijim procesorima. To pricam iz licnog iskustva. Na nekim racunarima je ,na Visti, trebala manja vecnost da samo otvore folder a 7-mica je ok radila.

E sada jedno pitanje za razmisljanje!
Na ovom desktopu sa koga kuckam bila je sedmica, i posto meni juce bilo dosadno resih da ju reinstaliram. Radila je sve ok, i tako reinstaliram ju sa cd-a sa kog sam ju i ranije instalirao. I sve super sem sto ne vidi mrezu, a u device manageru mi zuti upitnicici pored mreznog kontrolera i jos nekih komponenti. Kazem pre je sve ok radilo. Uzmem i instaliram Linux mint 11 i pingvin sve lepo odradi. Tako da se sada sa pingvina i javljam. Nagradno pitanje glasi STA SE DESILO? Da napomenem da sam ponovio reinstalaciju ali bez uspeha, pa sam odustao od prozora i zakljucio da mi je komp zeljan slobode FREEWARE-a. Ali salu na stranu da li neko zna sta se zaista desilo?

Na ovom desktopu sa koga kuckam bila je sedmica, i posto meni juce bilo dosadno resih da ju reinstaliram. Radila je sve ok, i tako reinstaliram ju sa cd-a sa kog sam ju i ranije instalirao. I sve super sem sto ne vidi mrezu, a u device manageru mi zuti upitnicici pored mreznog kontrolera i jos nekih komponenti. Kazem pre je sve ok radilo. Uzmem i instaliram Linux mint 11 i pingvin sve lepo odradi. Tako da se sada sa pingvina i javljam. Nagradno pitanje glasi STA SE DESILO? Da napomenem da sam ponovio reinstalaciju ali bez uspeha, pa sam odustao od prozora i zakljucio da mi je komp zeljan slobode FREEWARE-a. Ali salu na stranu da li neko zna sta se zaista desilo?

Pa idi na stranicu proizvođača matične ploče i skini drajvere......Fale ti drajveri za mrežnu kartu....

A 7-mica ih je ranije sama instalirala sa inst. DVD-a. Zasto sada nece?

Ako je isti racunar i isti disk mora da radi, ako je ranije radilo. Cudi me da nece... Jedino ti preostaje da vidis model maticne (tj. mrezne kartice) i da nadjes drajvere na netu. Ako zelis da i dalje imas Windows. E sada. Ti ne moras ponovo da snimas linux kako bi nasao drajvere. Dovoljno je da podignes sistem sa diska (ako je live verzija) i da skines drajvere i probas...
Jesi li probao da ubacis instalaciju 7-ice u dvd rom i da namestis u device manageru da potrazi drajver na disku?

Ljudi ja vec imam pola godine windows 7 a pre toga sam imao xp.Jest da je mnogo dobar i moderan ali je mnogo zajeban za igrice za windows 7 ako ocete da igrate dobre igrice treba vam i jak komp. tj. treba vam dosta ghz.Ako ste nekad za neku igricu gledali sistem sta sve treba sigurno ste videli da za windows 7 treba mnogo vise ghz nego za xp.Ja sam se tu dosta zajebo.

Ako je isti racunar i isti disk mora da radi, ako je ranije radilo. Cudi me da nece... Jedino ti preostaje da vidis model maticne (tj. mrezne kartice) i da nadjes drajvere na netu. Ako zelis da i dalje imas Windows. E sada. Ti ne moras ponovo da snimas linux kako bi nasao drajvere. Dovoljno je da podignes sistem sa diska (ako je live verzija) i da skines drajvere i probas...
Jesi li probao da ubacis instalaciju 7-ice u dvd rom i da namestis u device manageru da potrazi drajver na disku?

Ene, nije live verzija a probao sam da sam potrazi drajvere na disku, nemoze da ih nadje. I dalje mi nije jasno?! Ranije kada instalira sistem odmah nadje i mrezu a sada jok?!

Ili si menjao/dodavao mreznu kartu ili je drugi win 7 disk bio u pitanju... Posto je nemoguce da nesto sto je radilo sad ne radi vise, a sve je isto sto se tice hardvera/softvera.... Pozdrav!

wreme ti je za još jednu čistu instalaciju windowsa

Pozz ekipa...imali neko win 7 ultimate 64 ali da radi dobro..bez nekih doataka...naravno piratski ....i pitanje moze li to da radi na amd 2800+sempron ovde mi pise da ima podrzani set instrukcija 86x 64 bit...na 1.6 radi sa 1gb rama i graficka ati radeon x1050/9550 128mb/128 bit...hvala

Pozz ekipa...imali neko win 7 ultimate 64 ali da radi dobro..bez nekih doataka...naravno piratski ....i pitanje moze li to da radi na amd 2800+sempron ovde mi pise da ima podrzani set instrukcija 86x 64 bit...na 1.6 radi sa 1gb rama i graficka ati radeon x1050/9550 128mb/128 bit...hvala

Hardal je pre oko pola godine preporučivao Windows 7, koji se mogao skinuti sa warez bb foruma i stvarno je vrlo dobro to izdanje ima aktivator, samo izabereš koju ćeš verziju i ide do kraja sam, ne računajući ona neobhodna podešavanja, ukucaj na warezu "faxcool" u pretragu, originalna tema je izbrisana, ali su drugi postavili nove linkove te verzije

Poslednja izmena:
Pre par dana sam na nekoj temi okacio odakle moze legalno da se skine cita verzija WIndows 7-ice. Videcu da potrazim pa cu ponovo da okacim linkove. Jedino morate sami da se snadjete za kljuc...

imam jedno glupo pitanje na brzaka :D
ovako, hocu da instaliram win7 na racunar, na njemu je xpsp2, necu da formatiram hard, znaci hocu da mi ostane sve sa c particije, posto na njoj trenutno nisu samo programi, vec ima jos fajlova (losa raspodela prostora na particje u servisu pa sam morao i c da koristim) e sad kad pocnem instalaciju sedmice, kakvu instalaciju treba da picim, da bi sedmica pregazila samo xp a sve ostalo ostavila na particiji????

jel moze neko da mi pomogne imam windows 7 i kada ukljucim ADSL on pocinje da koci i prestaje da radi i moram da idem na Safe mod with Network(ZIVO SR**E) da bi radio, jel zna neko zasto mi neradi ADSL u normalnom modu

opet problemi, ima li kakve sanse instalirati win7 bez butovanja, jer seljak od kompa nece da mi butuje cd na kom je win7, izbacuje naravno code 5 gresku

Raspakujes ISO fajl bilo na kojoj particiji, preporucujem ti u svakoj samo ne u C: .
Kad si raspakovao, imas setup.exe, kliknes na njega i zapoceces instalaciju. Restartovace ti se racunar i samo rokaj onda, sve ce odraditi lepo.
Kako znam? Upravo sam ja tako i uradio, raspakovao u particiju D i samo pokrenuo setup.exe :)

jel moze neko da mi pomogne imam windows 7 i kada ukljucim ADSL on pocinje da koci i prestaje da radi i moram da idem na Safe mod with Network(ZIVO SR**E) da bi radio, jel zna neko zasto mi neradi ADSL u normalnom modu

Nije do 7-ice i ja sam imala istih problema i na kraju se ispostavilo da ADSL nije bio dobar, tacnije, ruter. Trazi paket ADSL-a za windows vistu.

Windows 7- moze sve, moze i sto ne moze, ali ne mogu da prenesem sliku (znam i engleski, ali je sve prevedeno na sprski) pokusam kopy, pokusam sto nacina, nece pa nece, zapravo ne mogu OVDE da prenesem, jedino sto mogu u datoteku Moje slike, ali ni odatle- nigde.:dash:

Ako neko moze da pomogne (Sale je pokusao ali meni nije isto kao sto je on dao uputstva) sve se razlikuje, dakle, ako neko moze i ima stpljenja- stavku po stavku molim i najlepse zahvaljujem, unpared:)

Back