WINDOWS 7 uputstvo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Ordinary Player

Iskusan
Poruka
6.040
3531thf.jpg

Ako zelite da instalirate Windows 7 a niste znali odakle da je skinete,kako se instalira,aktivira I jos mnogo toga ovo je mesto gde ce te sve to saznati. Mnogi forumi su zapoceli ovu temu I ostali nedoreceni ,a samo u ovom prvom postu ce te imati sva objasnjenja na ovu temu.

Ovaj tutorial nece biti za pocetnike gde cu objasnjavati gde se sta klikne,vec za one koji imaju vec neko predznanje o instalaciji nekog OS-a I propratnih tehnickih stvari a bili su uskraceni za bitne informacije.

Posto po pravilniku krstarice nije dozvoljeno postavljati linkove,a pogotovo za piratske OS-e I da se moderator ne bi mucio sa cenzurom, ko zeli da zna odakle se skida sedmica neka mi posalje poruku na private,veoma rado cu mu odgovoriti sa linkovima za skidanje.

O SAMOM WINDOWSU 7

Skinuo sam je sa sajta gde se nalaze 32-bitna I 64-bitna verzija Windows 7 Ultimate sa loaderom koji vam aktivira windows tako da se ne gasi nakon 30 dana,plus imate update sa microsoftovog sajta koji radi.
32-bitna verzija ima 11 partova po 200MB
64-bitna verzija ima 16 partova po 200MB
Da napomenem,nije u pitanju rapid na koji je nemoguce uci posle 4PM kao free user,a jos teze ostvariti vecu brzinu downloada od 50KB/S. Fajlove sam skidao u bilo koje doba dana bez problema maksimalnom brzinom koja je za moj paket od 1Mb/s iznosila oko 115kB/s. Jedina mana je to sto se izmedju partova ceka 30min(ako ste free user),a kome se zuri neka resetuje ip adresu svaki put.Sve u svemu jedan dan je dovoljan da se skine.
Dobicete odredjen broj rarovanih paketa,gde treba da ekstratujete prvi rar u prazan folder I dobicete ISO fajl velicine nekih 3GB. Na sajtu odakle sam skidao stoje uputstva koja treba procitati(eng.) al koja cu ja I onako ponoviti na srpskom,ono na sta treba obratiti paznju je uputstvo rezanja na sajtu koje je POGRESNO!!!

KAKO NE REZATI

-ISO fajl nemojte rezati preko nera po uputstvu sajta kao- Make UDF dvd
-Takodje nemojte otvarati ISO preko daemonda pa iz virtual diska u nero

U oba slucaja OS nece biti bootabilan

REZE SE OVAKO

Uzmete bilo koju verziju Nera – Start Smart,6,7,8,9… I ukljucite advance mod
Zatim odete u Copy and Backup-Burn Image to disk

10qlb40.jpg

1115bwh.jpg

Narezati brzinom od 2x(2,770KB/s),ukljuciti finalize dvd,I kad krene rezanje ukljuciti opciju da proveri narezan sadrzaj(verifikacija tako nesto)

Ovim se dobija butabilan Win7 koji je spreman za instalaciju.

STA TREBA ZNATI PRE INSTALACIJE

Ono sto vecina vec sigurno zna to su tehnicke zahtevnosti 7-ice:

Za 32-bitnu:
1 Ghz ili brži 32-bitni (x86) cpu, 1 GB RAM-a ,16 GB slobodnog prostora na hardu

Za 64-bitnu:
1 Ghz ili brži 64-bitni (x64) procesor, 2 GB RAM-a, 20 GB slobodnog prostora na hardu

DirectX 9 uređaj za grafiku sa upravljačkim programom WDDM 1.0 ili novijim
Neke igre i programi za optimalne performanse mogu zahtevati grafičku karticu kompatibilnu sa DirectX 10 ili novijom

2j1sr3n.jpg

--Napomena--

Ako imate 64bitni procesor a 1GB rama nemojte instalirati 32bitnu verziju zbog nedostatka rama,dokupite jos 1GB I osetite performanse 64bitnog OS-a. A onaj ko ima 32bitni procesor neka ne pokusava da ins. 64bitnu verziju 7-ice,sumnjam da ce ista uraditi.

PARTICIJE

Ko ima hard veci od 100GB pametno je da uradi dve particije, C: (na kojoj ce se nalaziti windows,ins.programi,igre) I
D:[ARHIVA] ( na kojoj ce drzati slike,video,muziku,neinst. Programe…).

U slucaju bilo kakvog otkaza sistema,virusa, u bliskoj ili daljoj buducnosti I potrebe da formatirate hard I instalirate ponovo OS,particija [ARHIVA] sa vasim vrednim podacima ce biti sigurna. Za pravljenje particija mozete koristiti bilo koji partition manager (u mom slucaju to je Paragon Partition Manager 8.5 Professional). Napravite particije u srazmeri 50:50;40:60 tj. prema svojim potrebama,treba imati u vidu koliko ce zauzeti windows,programi,igrice na C particiji

INSTALACIJA

Necu vas voditi bas korak po korak kroz instalaciju. Ako ste vec instalirali neki OS ovo ce biti I vise nego dovoljno:

1. Formatirali ste hard,odredili particije,il ce te to tek odraditi iz windows setup moda,nije bitno(ja vise volim da radim sa praznim hardom)
2. ISKLJUCITE modem,ruter iz struje kako ne bi mogao da se povezuje na internet
3. Podesite First Boot Device na DVD/CD Rom
4. Ubacujete DVD I krece instalacija koja ne bi trebala da traje duze od 20-40 min u zavisnosti od konfiguracije
5. Namestate uobicajene stvari kao sto su format particija ,sat,grad,ime usera,
6. Kada vam zatrazi da unesete seriall NE UNOSITE nista,a kvadratic ispod,kojim se aktivira auto update treba da bude UGASEN
7. Kada se windows podigne videcete u control panelu da za windows activation pise 30 dana

e16mjc.jpg

IZBACEN DEO O AKTIVACIJI od strane moderatora ( ok covek radi svoj posao,pozz za Pancevce :grudvanje2:

8. Idite na update I updatujte windows,ponudice nekih 13 fajlova oko 45MB + opciono jezik da izaberete(koliko sam ukapirao to je jezik na kome ce biti win7,srpski je na listi pa ko voli nek izvoli)

1234lsx.jpg

5tsajn.jpg

CESTITAM!!! Postali ste ponosni vlasnik novog cuda Microsoft 7 Ultimate

****kao sto sam napomenuo na private mi pisite I dobicete link ,a dalje vi mozete pisati kako je kod vas protekla instalacija,a posto vidite da sam novajlija na ovom forumu ne bi bilo lose da dobijem koji glas za reputaciju******

===E,da, I za kraj da budem jasan. Imao sam tu privilegiju da instaliram 7-icu al ne na mom kompu,vec kod drugara. Moja masina ce morati da saceka jos 1GB rama,tako da screenshot-ovi koje vidite su preuzeti sa drugih sajtova,inace OS sam licno ja skinuo,instalirao,aktivirao i RADI ===

### Kad budem instalirao kod sebe imacete priliku ceo postupak da vidite na znate vec kom sajtu zanimljivog video sadrzaja #### :hvala:

Poslednja izmena od moderatora:
cek da vidim,ne bi trebalo,a i slike su tu samo radi poredjenja okvirno

nemam pojma sto stoje linkovi a ne slike,stavio sam album na javni profil,vec sam negde postavljao sliku i radila je :think:

sta da se radi znam da nadjem 7-icu instaliram,objasnim a neznam da postavim slicicu na forumu :rotf:

Poslednja izmena:
Исто тако добро би било напоменути да сви који желе да пређу на виндовс седам, неби било лоше да претходно употребе виндовс 7 апгрејд адвајзор
како би сазнали да ли је њихова конфигурација компатибилна како са системом тако и са већ постојећим инсталираним програмима.

OK Tutorijal.

INFO:
Deo o tome kako se aktivira Win7 i naziv programa koji to omogucava:izbacen

Zadrzacemo se samo na legalnom delu tutorijala i da Win7 ima probu od 30 dana.

Ok izgleda da je cenzura ipak morala da radi. Nadam se onda da na private mogu nekom da odgovorim koji se to program koristi za aktivaciju,koji su linkovi za skidanje 7-ice i da je private stvarno private. :ceka:

Bitno je da program postoji i da radi posao. :super:

Исто тако добро би било напоменути да сви који желе да пређу на виндовс седам, неби било лоше да претходно употребе виндовс 7 апгрејд адвајзор
како би сазнали да ли је њихова конфигурација компатибилна како са системом тако и са већ постојећим инсталираним програмима.

4ql8i1.jpg

Da,to je sasvim na mestu,ali koliko sam upucen Upgrade moze samo ako imate Vistu pa prelazite na 7-icu,u slucaju xp-a mora se ici clean install sto u svakom slucaju preporucujem.
Upgrade moze trajati po nekoliko sati (cak i 20 ) sve zavisi od broja instaliranih programa na vasem sistemu.

Без обзира да ли ће те вршити апгрејд на новију верзију или ће те радити инсталацију од самога почетка, уз помоћ горе поменуте алатке можете осим хардверске компатибилности исто тако проверити и верзије програма са којима тренутно радите да ли су исте компатибилне за рад на новој платформи виндовс 7 ос-а.

Da,to je sasvim na mestu,ali koliko sam upucen Upgrade moze samo ako imate Vistu pa prelazite na 7-icu,u slucaju xp-a mora se ici clean install sto u svakom slucaju preporucujem.
Upgrade moze trajati po nekoliko sati (cak i 20 ) sve zavisi od broja instaliranih programa na vasem sistemu.

Може. Ево мало опширније о самоме апгрејду са виндовс експириенса на виндовс 7.
Не траје 20 сати.

izgleda da ce i ovaj put biti nedoreceno

Sto :think: ,sta ti nije tacno jasno,ako ocekujes bezbroj pitanja na ovu temu koja se vrte u krug toga ocigledno nema. Ko zeli proverenu 7-icu koja funkcionise u svakom pogledu,a nije imao predstavu odakle da je skine i kako da je aktivira a to zeli,taj mi je pisao na pp.

Da se ne bi mucili oko torenta,neproverenih download-a i laznih aktivatora ja sam to uradio,prvenstveno zbog sebe, a sto da to i ne podelim sa drugima.Tutorial ako se tako moze nazvati ,je samo kratak osvrt na sta treba obratiti paznju oko instalacije i aktivacije (to je saznao ko mi je pisao)

Toliko od mene... :gace:

Ovo je dosta zastarelo,tada nisam bio svestan da se sa upload servisa cesto brisu linkovi piratskog sadrzaja tako da sto je nekada bilo tu vise nije :) ,a i naknadna aktivacija se vise ne radi,odavno postoji pre-activated w7
imas poruku na zidu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back