Windows 7 - Problem sa zvukom

Poruka
3.913
Danas sam instalirao Windows 7 (x86), instalirao sve drajvere, i sve radi ok, osim zvucnika.
Proverio sam sve moguce. Nije 'muted', instalirao sam normalno drajver, sve je ok u device manageru.
Zvucnici su ispravni. Kada pustim muziku, nista se ne cuje, a kada pogledam dole u notification bar-u, pomera se onaj kao progress bar, kao da se muzika reprodukuje.
Stvarno mi nije jasno sta bi moglo biti problem. Maticna mi je Asus P5PL2 (Socket 775).

43495db321b94ab8ac2b40e676ff84d6.png

Ако имаш звучну картицу као хардвер, погледај у БИОС-у да ли је искључен звук на интегрисаном звучном чипу. То је услов да ти звук "изађе" на звучнике преко звучне картице. Ово се мени дешавало, па увек о томе водим рачуна.

Понављам: ако је излаз преко посебне аудио картице, у БИОС-у треба да стоји "HD Audio Controller: Disabled". Подразумева се да је инсталисан регуларан драјвер. У супротном, кабл за звучник може да иде и на интегрисани излаз, али у том случају драјвер за аудио картицу (хардверску, ако је има!) можда буде правио проблем.
Иначе, напомена да се индикатор покреће доказ је да звук ради, само му треба на горе описан начин омогућити да дође на звучнике.

Da ne otvaram novu temu, Imam problem sa zvukom na kompu.
Naime, zvuk se prenosi preko HDMI kabla, ali nece preko zvucnika.
Imam zvucnu karticu, a probao sam i bez nje na integrisane ulaze.
Kada ugasim komp dva elektrolitska kondezatora su zagrejana zesce(Na maticnoj)
Kao i tri komponente sa oznakom R30(cije ne znam ime, da su tranzistori ili sta vec).
Moze savet?

Back