Windows 10

U pravu si :ok: Lubuntu je bio u pitanju i dalje mi pravi neke probleme sa audio drajverima, mada i to se da srediti.
Srecom probleme sa misom, tj. dvoklikom su sve ispravili u novoj verziji.

Nisam imao problema sa terminalom, nego tutorijale koje sam gledao kako menjati .conf fajl kazu da ih moras otvoriti iz terminala, tj. treba ti administratorske privilegije.
E sada, ja sam se tada prvi put sreo da Linuxom i VIM editorom, pa sam bio kao pogubljen, ali sve se to sredi. :)

i ja zbog slicnih stvari odustajem od linuxa .

pa probam opet , pa opet naidjem na prepreku.

zasto ne dodaju liniju kod drajvera koja im kazuje gde da idu a ne preko terminala.

pa nadjem jedno uputstvo pa nije dobro nego mora na drugi , treci nacin .

sve mi se cini da je to lako resiti ali se ne resava . zato je windows i dalje broj jedan .nadjes drajvere ili program i kliknes na njega , on se instalira i mozes da ga koristis.

linuxu trebas reci sa cim da ga otvoris pa sudo - mudo , batali me.

zasto ja da kucam sudo , nek program ili drajver sam ode gde treba .

Nekada se desava da ni sudo ne radi pa mu treba i -f da ga "silom" nateras da radi.
Da je Linux slozeniji, bas zbog terminala jeste, ja nisam video da negde ima da odes da skines drajvere, setup i install, mada znam kada god sam trazio neki program, obicno pise "copy / paste ovo u terminal i instaliras ga" tako da nije toliko tesko.

U sustini mislim da je slozeniji od Windows-a jer ima ljudi koji ne znaju na Windows-u da obrisu drajvere recimo, iako je to samo 4-5 klikova, jednostavno ne bave se time, ne zanima ih, i to je ok.
Na Linux-u nema koliko ja znam Device Manager, nego lepo terminal, pa nadjes koji je driver, pa uninstall, sto jeste komplikovanije.

Да вам одговорим обома,

има инсталација на 1.клик. Него се сви занесемо са терминалоом, на основу нечијих савета са нета. Треба мало конкретније завирити у сам ОС, као и на матичним сајтовима Линукс дистрибуције које смо инсталирали. :)

snapshot13.jpg
snapshot14.jpg
snapshot15.jpg
snapshot16.jpg
snapshot17.jpg

Такође имамо - System setings, где нам се налазе разни алати за подешавање и инсталацију:

Pogledajte prilog 363851

Па онда имамо - System Profile and Benchmark:

snapshot18.jpg

И још много пригодних алата за подешавање, измену и надоградњу система, од којих је основни - Update Manager:

snapshot19.jpg

Driver Manager:

snapshot20.jpeg

У суштини има све, и ја незнам шта коме треба, ако некажете. :lol:

http://community.linuxmint.com/software

http://forums.linuxmint.com/

Poslednja izmena:
И за крај, Линукс нема проблема са вирусима, малвареима, шпијунима, тројанцима, и милион дежурних сметала систему и кориснику. :)

Такође, нема опасности од софтверског квара хардвера, као што је то код Виндовса... :)

Изволте, питајте. :)

Windows 10 Threshold 2 je spreman
Windows 10 Threshold 2 je na rasporedu za objavljivanje 10. novembra.

Prema izveštaju koji dolazi iz Kine a koji prenosi Neowin, Microsoft je već u potpunosti završio rad na Windows 10 Threshold 2 koji se takođe naziva i November Update, pa kompanija sada može da počne da radi na sistemu isporuke za sve članove kako bi proces protekao glatko.

Threshold 2 će biti isporučen baš kao i sva druga kumulativna ažuriranja pa bi trebalo da se pojavi u Windows Update-u. Nasuprot novim Windows 10 verzijama koje reinstaliraju operativni sistem od nule, Treshold 2 je ažuriranje koje će zahtevati restart, ali će se sve obavljati mnogo brže i bez ikakvih promena aplikacija ili fajlova. Još jedna stvar koju vredi istaći za Windows 10 Threshold 2 je da je namenjen samo RTM korisnicima, te članovi Insider programa neće videti šta donosi.

http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2015&mm=11&nav_id=1060729

Ce vidimo nasta ce da lici mada do sada nisam imao problema sa win 10 ;)

И за крај, Линукс нема проблема са вирусима, малвареима, шпијунима, тројанцима, и милион дежурних сметала систему и кориснику. :)

Такође, нема опасности од софтверског квара хардвера, као што је то код Виндовса... :)

Изволте, питајте. :)

Ni moj Windows nema problema sa virusima , malverima, trojancima .. niti koristim antivirusni.
Drugo Linux ni nema neki softwer koji bi izazvao kvar hardwera.
Teće što ti kao ljubitelj Linuxa juriš igrača koji ima loptu tačnije Windows 10 i troluješ :evil: Ovo je tema o Windowsu 10 a ne Linux :rtfm: idi na temu o Linuxu pa ga fali koliko oćeš. Živeo Windows 10.
Insajderi su već dobili sve te updejte i funkcionalnost zato je određen samo za RTM....:per:

Poslednja izmena:
Ni moj Windows nema problema sa virusima , malverima, trojancima .. niti koristim antivirusni.
Drugo Linux ni nema neki softwer koji bi izazvao kvar hardwera.
Teće što ti kao ljubitelj Linuxa juriš igrača koji ima loptu tačnije Windows 10 i troluješ :evil: Ovo je tema o Windowsu 10 a ne Linux :rtfm: idi na temu o Linuxu pa ga fali koliko oćeš. Živeo Windows 10.
Insajderi su već dobili sve te updejte i funkcionalnost zato je određen samo za RTM....:per:

Не лупај глупости.

Нејурим ја 10, већ одговарам на питања људима. Ако ти нешто смета, иди до чошка и погледај да ли сам тамо, па дођи да ми јавиш. :)

Hah, dete,

piškio si još u prašini kad sam se igrao sa Slakware, i za tvoju informaciju, nemam potrebe da ga koristim, jer on ima svoju namenu... :lol:

Ajde sinko, motiku u šake i na njivu, nije za tebe informatika... :lol:
nemaš ti pojma šta je slakwere
čim tebi nešto zaškripi i u grafičkom delu pa juriš po pomoć šta bi bilo kada bi sve morao da radiš u komandnoj liniji za koju si apsolutni duduk

nemaš ti pojma šta je slakwere
čim tebi nešto zaškripi i u grafičkom delu pa juriš po pomoć šta bi bilo kada bi sve morao da radiš u komandnoj liniji za koju si apsolutni duduk

Нисам ја експерт као ти, да инсталирам ХР у шпорет смедеревац, и да кријем тако страшну тајну... :hahaha:

Windows 10 postao treći desktop operativni sistem na svetu

Windows 10 nastavlja svoj rast, a preliminarni podaci za novembar 2015. godine pokazuje da je operativni sistem postao treća najkorišćenija desktop platforma na svetu, uspevajući da pretekne Windows XP i Mac OS X.

Pokrenut krajem jula, Windows 10 je imao rapidni rast ali i usporenje u septembru jer je više korisnika odlučilo da sačeka objavu Thresholda 2 i tek onda pređu na novi operativni sistem. Novi statistički podaci ukazuju da je Threshold 2 doveo više ljudi na operativni sistem, ali imajući u vidu da su podaci samo za prvih 15 dana novembra uticaj nadogradnje na tržišni udeo Windowsa 10 još uvek ne može u potpunosti da se izmeri.

Windows 7 je i dalje najjači operativni sistem sa udelom od 49,9 posto, a njega prati Windows 8 sa 13,1 posto udela. Ono što zabrinjava Microsoft je da je Windows 7 i dalje glavni izbor za svaki drugi računar na svetu i taj procenat veoma sporo ide dole. Windows 10 je ipak uspeo da dostigne zavidan tržišni udeo od 9,8 posto, ali se pod utiskom Threshold 2 nadogradnje očekuje da ove cifre narastu. Microsoft je naveo da je Threshold 2 dovoljan razlog da kompanije pređu na Windows 10 pa se i tu očekuje rast.

http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2015&mm=11&nav_id=1064145

Не лупај глупости.

Нејурим ја 10, већ одговарам на питања људима. Ако ти нешто смета, иди до чошка и погледај да ли сам тамо, па дођи да ми јавиш.

Mora da si u prošlom životu bio školjka pa sada prosipaš bisere. Pa šta ćeš ovde kada ne juriš windows 10. To bi ti trebalo da ideš do ćoška pa se javi ako se nađeš. Pored tvoje pomoće ne-pomoć nam neće ni trebati.

Poslednja izmena:
Hehehe, instaliram lepo Debian pa ćemo da vidimo dal' će da mi šalju oni spyware nje*ra zvano Windows 10 :p

- - - - - - - - - -

Linux i jeste trenutno najupotrebljiviji na super računarima i web serverima, a što se desktop računara tiče, tu će Windows još dugo da bude broj jedan zbog njihovog marketinga, ne zbog kvaliteta.

ne nego je win user friendly za razliku od lindze a ako ima neki lindza koji ima laksu upotrebljivost tu dolazi do izrazaja marketing

lakse je da neko pritisne install pa next ako treba nego pisati po terminalima

a trecoj zainteresovanoj strani nije u koristi da mora da potrosi suvise vremena i resursa da bi saznao šta klikće user i kave bolesne sajtove posecuje
a kod desetke je to sve lako ako je user lenj

Back