win xp ili vista na mom racunaru ?

probao sam prije nekoliko,solidno je radio :) cak mislim da je brzi bio od XP.. jedini mi je problem bio drajver za graficku ( ne postoji drajver za windows 7 ,graficka je ati radeon A9250 128MB) ,dakle pojavljivao mi se blue sceen ,i nisam nikako mogo da iskljucim komp. pojavljivala mi se cini mi se ati2.......dll greska (nzm tacno kako je pisalo)

Poslednja izmena:
probao sam prije nekoliko,solidno je radio :) cak mislim da je brzi bio od XP.. jedini mi je problem bio drajver za graficku ( ne postoji drajver za windows 7 ,graficka je ati radeon A9250 128MB) ,dakle pojavljivao mi se blue sceen ,i nisam nikako mogo da iskljucim komp. pojavljivala mi se cini mi se ati2.......dll greska (nzm tacno kako je pisalo)
pre će biti da ti nisi stavio prave drajvere , inače skineš ih sa Amd-ovog sajta ima 100%

hvala bratic... uskoro cu intalirati win 7,pa cu da probam :)
a u slucaju da ne bude radio drajver ,win 7 moze da radi bez drajvera za graficku (probao sam)...posto ne igram igrice ,najvise koristim komp.za net,i radim neke klipove u sony vegas-u,pa me zanima da li ce raditi normalno raditi Sony Vegas Pro bez drajvera za grafičku?da li cu mozda dobijati losi kvalitet slike na tim klipovima? mozda glupo pitanje ali ajd' ...

hvala bratic... uskoro cu intalirati win 7,pa cu da probam :)
a u slucaju da ne bude radio drajver ,win 7 moze da radi bez drajvera za graficku (probao sam)...posto ne igram igrice ,najvise koristim komp.za net,i radim neke klipove u sony vegas-u,pa me zanima da li ce raditi normalno raditi Sony Vegas Pro bez drajvera za grafičku?da li cu mozda dobijati losi kvalitet slike na tim klipovima? mozda glupo pitanje ali ajd' ...

Nece raditi dobro :tajna: dobijaces zbog rendera ;) Graficka je potrebna za Video Editing programe

Mozda slajd show :rumenko:

sta mislite da li bi radila bolje vista od XP na mom racunaru ?
ram:1GB
graficka:128mb
HDD:80GB
CPU: INTEL(r) Celeron CPU 2.80Ghz 2.80Ghz

Sa ovom konfiguracijom XP
Bolje je imati regularan Windows XP makar Home sa sve apdejtovima nego "posebno aktiviran" bilo koji drugi Vista, 7,8,9,10...
Jedini razlog zašto imam legalan XP je taj što je išao sa samo jednom ograničenom serijom laptopova
Sedmica Starter mi nije padala na pamet a Home već nisu čašćavali...

mint13_10241.jpg

a ako ti trebaju aero efekti sa ovakvom konfiguracijom
onda lepo instaliraš Linux Mint 13 Maya (Mate ili Cinnamon prema želji)

Mislim ako ti kompjuter ne treba za najnovije igričice... Virus Free bato :D

http://www.linuxmint.com/oldreleases.php
http://www.linuxmint.com/release.php?id=18
http://www.linuxmint.com/edition.php?id=105 (favorit po mnogima)

p.s. one igrice koje se nalaze u samo jednom folderu a pisane za Windows možeš da instaliraš i na Linux-u
sa pratećim dodatkom za crossplatform aplikaciju Wine :bye:
Lepo je pikati Farm Frenzy 3 na Linuxu :D

Poslednja izmena:
nista ipak je najbolje resenje win xp sp3..dje da skinem najnoviji win xp sp3 (msl sa update-ovima)

Skidanje Windowsa sa torrenta nije kršenje zakona o autorskim pravima
Njih ćeš skršiti sa ubacivanjem "narodnog ključa" pa ćeš biti victim of piracy al će ti ipak malo blokirati rad ako si pokušao update :D

Kod mene serijski broj bio na nalepnici ispod pa se ogulila (pametnije su varijante nalepnice kod baterije laptopa)
I sad na preinstaliranom modelu jedan serijski broj (radili updateovi), na originalnoj nalepnici drugi serijski broj
a na pratećem CD-u koji je podešen za ovaj model laptopa pa ne pita za serijski broj dobijem treći serijalac...
Jedini XP koji samo pita za časovnu zonu i dodatne tastature tokom cele instalacije :D

Poslednja izmena:

Back