Wikileaks (Vikiliks) - Sumnja. Ko zapravo stoji iza toga?

Demister

Domaćin
Poruka
3.290
Zanimljivo mi je (koliko i sumnjivo) kako Asanz preko svoje tvorevine Vikiliks izbacuje sve poverljive informacije, slike, prepiske, prisluskavanja itd bez ozbiljnih posledica.

Stavimo na stranu smesna hapsenja i pustanja, ovaj covek to radi vec duzi vremenski period a ne fali mu dlaka s glave... Kako je to moguce? :think:

Bili smo svedoci tokom svih godina da neistomisljenici vodece politike nestaju bez traga, ili ipak taj nestanak ostavlja trag ali nikog "nije briga za to".

Dakle nije mi jasno kako to Asanz plasira sve te stvari a i dalje nije zavrsio pod zemljom poliven krecom.

Covek ocigledno ima zastitu i ocigledno je da neko stoji iza njega, a to mora biti neko dovoljno mocan da ga zastiti od svetskih mocnika, ne pada mi nijedan drugi scenario na pamet.

Dakle ko stoji iza Asanza, da li isti oni protiv kojih se "borï" ili ipak neka druga struja uticajnih ljudi? :think:

Zanimljivo mi je (koliko i sumnjivo) kako Asanz preko svoje tvorevine Vikiliks izbacuje sve poverljive informacije, slike, prepiske, prisluskavanja itd bez ozbiljnih posledica.

Stavimo na stranu smesna hapsenja i pustanja, ovaj covek to radi vec duzi vremenski period a ne fali mu dlaka s glave... Kako je to moguce? :think:

Bili smo svedoci tokom svih godina da neistomisljenici vodece politike nestaju bez traga, ili ipak taj nestanak ostavlja trag ali nikog "nije briga za to".

Dakle nije mi jasno kako to Asanz plasira sve te stvari a i dalje nije zavrsio pod zemljom poliven krecom.

Covek ocigledno ima zastitu i ocigledno je da neko stoji iza njega, a to mora biti neko dovoljno mocan da ga zastiti od svetskih mocnika, ne pada mi nijedan drugi scenario na pamet.

Dakle ko stoji iza Asanza, da li isti oni protiv kojih se "borï" ili ipak neka druga struja uticajnih ljudi? :think:

Demi, moje je misljenje da se tvorac Asanza ne bori protiv nikog...Namerno mu daju informacije koje u sustini ne sluze nicemu sem da zaplase ili ostvare neki cilj mocnika....Sve je lazirano.....

Demi, moje je misljenje da se tvorac Asanza ne bori protiv nikog...Namerno mu daju informacije koje u sustini ne sluze nicemu sem da zaplase ili ostvare neki cilj mocnika....Sve je lazirano.....

Sve je to priprema za uvođenje svetske vlade.

Meni su iskreno sve te (ajde neka bude 99%) informacije nista sto ljudi nisu znali, mozda nije bilo u medijima ali su znali. I nista toliko senzacionalno Asanz preko Vikiliksa ne izbacuje.

Ali cemu to? :think: Kako bi to doprinelo formiranju svetske vlade?

Meni su iskreno sve te (ajde neka bude 99%) informacije nista sto ljudi nisu znali, mozda nije bilo u medijima ali su znali. I nista toliko senzacionalno Asanz preko Vikiliksa ne izbacuje.

Ali cemu to? :think: Kako bi to doprinelo formiranju svetske vlade?

Pa lako...Kod obicnog sveta se stvara iluzija da nema 'vlade u senci' da se sve sazna, da je demokratija jaka, i da i ako se stvori svedtska vlada ne kotrolise sve(OSIM LJUDSKIH UMOVA)

Wikijeve informacije su bitne samo novinskim trac senzacijama, nista znacajno niti bitno nije ni iscurelo. Snimak onog ubijanja koji je toboze zastrasujuc zapravo nije nista novo, takvi i jos gori snimci pojavljuju se non stop. Licno mislim da su namere bile totalno banalne i cini mi se da vladari iz senke ovaj put nisu umesali prste jer je sve samo prenaduvano. Vecinu tih informacija o nekom politicaru mozete nabaviti i ako se druzite sa njegovim vozacem ili sekretaricom a neretko i oni sami trtljaju oko sebe kad malo popiju.
Jedino sto me stvarno interesuje su toboze informacije koje treba da budu objavljene koje se ticu NLO/a

можда је на њемуу превише светла, па му не могу ништа

Wikijeve informacije su bitne samo novinskim trac senzacijama, nista znacajno niti bitno nije ni iscurelo. Snimak onog ubijanja koji je toboze zastrasujuc zapravo nije nista novo, takvi i jos gori snimci pojavljuju se non stop. Licno mislim da su namere bile totalno banalne i cini mi se da vladari iz senke ovaj put nisu umesali prste jer je sve samo prenaduvano. Vecinu tih informacija o nekom politicaru mozete nabaviti i ako se druzite sa njegovim vozacem ili sekretaricom a neretko i oni sami trtljaju oko sebe kad malo popiju.
Jedino sto me stvarno interesuje su toboze informacije koje treba da budu objavljene koje se ticu NLO/a

Te NLO informacije, su izbacili i UK vlada i FBI i ti podaci se mogu naci na internetu (ne sa nekih X sajtova, vec sa zvanicnih). Nisam sad pri svojim bookmarksima, ali ti saljem sve detaljno.

Dakle jos jedna stvar koju zna vecina.

Demi, mislim da je odgovor veoma prost.
Čovek se eksponirao onako sve u full-u, tako da, kada bi njegov nestanak postao evidentan, njegova saznanja bi dobila na težini; postao bi mučenik, a vlada (ameri) bi se suočili sa krženjem onoga na ćemu počivaju. Narod bi totalno izgubio poverenje, mnogi bi na izborima pali.

можда је на њемуу превише светла, па му не могу ништа

OK, razumem na sta ciljate, ali... Uvek postoji ALI, mogao je da se ucutka, pa koliko njih je davalo informacije i bilo medijski eksponirano pa nije zavrsilo srecno kao on. Dakle, i dalje mislim da ako zele, mogu da ga sklone.

A mozda je iza svega pokvarena zamisao skupljanja para od raznih donatora, na osnovu davanja povrsnih informacija. Klasican piggy banking.

Dobra tema, i ja sam se isto pitala, samo ima ljudi koji su mnogo pametniji od mene pa mi bez ikakvih dokaza i argumenata stave do znanja da nisam u prvu.
Ja mislim da SAD svesno to plasira, ko zna i tu koliko ima istine. Znam ja da ima ljudi koji se bore za dobro ali budimo svesni da oni ne traju dugo, i da u svetu ima mnogo zla.

Dobra tema, i ja sam se isto pitala, samo ima ljudi koji su mnogo pametniji od mene pa mi bez ikakvih dokaza i argumenata stave do znanja da nisam u prvu.
Ja mislim da SAD svesno to plasira, ko zna i tu koliko ima istine. Znam ja da ima ljudi koji se bore za dobro ali budimo svesni da oni ne traju dugo, i da u svetu ima mnogo zla.

Ovo je tako pogresno. Ne dozvoli ljudima da ti se ucine pametnijim od tebe i da odustanes samo zato sto imaju agresivniji stav. ;) A pametnu si hipotezu iznela. Upravo ono o cemu smo pricali. ;)

Poslednja izmena:
I ja mislim da su to svesno plasirane, "žrtvovane" informacije. I zaista je pitanje njihove tačnosti, valjanosti i, pre svega, kompletnosti. Verujem da je svaka plasirana informacija pošla od sasvim tačne činjenice, ali...par se detalja ispusti, par se detalja pogrešno interpretira, par se detalja smesti u drugi kontekst, i vest je potpuno druga i drugačija od one početne, a zapravo je, u osnovi, istinita! :rtfm: Pa, na tome, verujem, radi čitava armija stručnih ljudi. Plasiraju dobro odvagane informacije, obradjene i tek u trenutku kada nisu realna pretnja ili kada već za njih imaju kontraargumente i protivotrov, takoreći. Nekog relatvno krupnog tu i tamo i žrvuju, ali to je obično osoba koja i treba da bude sklonjena, koja je počela da smeta, ili na bilo koji drugi način nepoželjna.
I zaista verujem da smišljeno plasiraju sam vrh, vrhnati vrh ledenog brega, a gro informacija je - top secret. I dugo će još biti tako...

Zar je moguće da pitaš tako nešto?

Mislim da iza Asanza i njegovih informacija stoje tajne sluzbe.Ne direktno,naravno,vec to rade po nalozima svojih sefova.Ako je sluzba tajna onda su njihovi sefovi tajna drustva.Plasiraju se informacije koje nemaju nikakvu stvarnu tezinu vec su pre proizvod javnog pogovaranja.Takve informacije imaju za cilj da malo uzburkaju javnost i da skrenu pogled s pravih problema.Nikada se ne desavaju slucajno i odjednom vec se planiraju i u odredjenom momentu puste u javnmost.
Doci do pravih saznanja je vrlo tesko a pustiti ih u javnost skoro nemoguce.Cuvari tih informacija ih stite na svaki moguci nacin.Od pretnji i iucena do ispiranja mozga i nekih jos radikalnijih metoda.Ipak,pazljivom posmatracu ne moze da promakne sablon i matrica kojima se sluze.Gotovo uvek iza neke informacije stoji nesto skroz drugo.

Back