WHO proglasila salame kulen šunku ...

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
43.044
I crveno meso kao izazivač raka

Da li je ta vest stigla i u srpske medije ?

Da li se stvorila diskusija oko toga ?

Da li pricate o tome sa ukućanima ?

Da li će da promenite način ishrane ili i dalje kuhati po starim srpskim receptima ?

Zatim

Čitala sam link bolnice u heidelbergu kao savjet već obolelim osobama gde je navedena i riža, krompir, slatko voće npr. Grožđe kao i sve vrste riba morskih plodova kao sami šećer kolače čokolade kao i mleko sve vrste sireva itd. Predlaže da se ne konzumira ... nikako

Koliko sam pohvatala u novinama razni komentari se mogu svesti na "pa svi će jednog dana da umremo" i shvata se proglašenje WHO poput mačjeg kašlja .

da,jako smo se poplašili,prestravio sam se sada kada sam jeo šunke i belog luka,djuskajući uz dobru muziku

- - - - - - - - - -

jel ni kuvani paradjz ne smemo piti?

- - - - - - - - - -

ti paranenormalna ako nešto budeš bacala,pošalji čiči ovamo:cool:

:lol:

A ne kažu da su kancerogene sve vještačke boje, aditivi itd. kojih ima u svim kolačima, sokovima, kečapu, majonezu, sosovima, o čipsovima i drugim grickalicama da ne pričam...

Znaš šta mene cudi najviše ?

Znaju i dozvoljavaju da se narod truje i sve to nekažnjeno niti ih ko tereti za bilo šta

Da li će da promenite način ishrane ili i dalje kuhati po starim srpskim receptima ?

Zatim

Čitala sam link bolnice u heidelbergu kao savjet već obolelim osobama gde je navedena i riža, krompir, slatko voće npr. Grožđe kao i sve vrste riba morskih plodova kao sami šećer kolače čokolade kao i mleko sve vrste sireva itd. Predlaže da se ne konzumira ... nikako

Koliko sam pohvatala u novinama razni komentari se mogu svesti na "pa svi će jednog dana da umremo" i shvata se proglašenje WHO poput mačjeg kašlja .

Jeste.
Jeste.
Šta ima da se priča,slaninica cvrči u tiganju a kulen ide uz fetu kao i dosad
ne...kuvaćemo i po srpskim i svim svetskim receptima i jesti ono što volimo

Da parafraziram Dijega Armanda Maradonu "Ako je kulen droga ja sam narkoman" :lol:

Ako coca cola koju možeš umesto domestosa da koristiš da otpušiš slivnike nije na listi WHO onda ne mogu uzeti za ozbiljno njihovo mišljenje da je slaninica adidaska otrovna :D

Poslednja izmena:

Zatim

samo su mi pljuge ostale one me nikad nisu izneverile<3

Zatim

Nema ništa o tome u Srbiji. Ispričaj nam šta je bilo.

Odavno je poznato da su oni koji jedu vise mesa izlozeni vecem riziku. Ali opet, primetio sam da je najzdravija hrana najcesce najmanje ukusna. Jedino mi med pada na pamet kao izuzetak. Kad bi jeli samo ono sto je stvarno zdravo morali bi se odreci mnogo toga. A gde je tu onda zivotni uzitak? Umrecemo svakako, s kulenom ili bez njega.

Odavno je poznato da su oni koji jedu vise mesa izlozeni vecem riziku. Ali opet, primetio sam da je najzdravija hrana najcesce najmanje ukusna. Jedino mi med pada na pamet kao izuzetak. Kad bi jeli samo ono sto je stvarno zdravo morali bi se odreci mnogo toga. A gde je tu onda zivotni uzitak? Umrecemo svakako, s kulenom ili bez njega.

Чега на пример? Није ваљда да су ти нека дрвенаста кобасица и пластични паризер ултимативна задовољства.

Pa sad ispade da je 50 grama salame dnevno isto ko i pljuga

vjerojatno je i gore
meni samo nije jasna ta navodna veza izmedju slanine i salame
imas mozda neki link gdje je to pojasnjeno za nas seljake, odavle...?

- - - - - - - - - -

e, caca donio neki kulen od mangulice prosli petak
eo ga nema vise, al ga se rado sjecamo
uz cvarke od mangulice
svojerucno topljene

OK, razumem one koji kazu da su to gluposti i da od necega mora da se umre, ali da li deci mirne duse dajete suhomesnate proizvode posle svega? (pitam ove sto kupuju po marketima, ne ove koji imaju domace proizvode)
Da li ste spremni da preuzmete rizik i u njihovo ime (i trenutno i u perspektivi, jer se u kuci formiraju ukus i navike)?

Poslednja izmena:
OK, razumem one koji kazu da su to gluposti i da od necega mora da se umre, ali da li deci mirne duse dajete suhomesnate proizvode posle svega? (pitam ove sto kupuju po mrketima, ne ove koji imaju domace proizvode)
Da li ste spremni da preuzmete rizik i u njihovo ime (i trenutno i u perspektivi, jer se u kuci formiraju ukus i navike)?

Одавно више не купујем виршле, паштете и паризере. Ту и тамо нека чајна кобасица и сланина. Избацићемо и то, никоме неће фалити.

Back