White Lies

Poruka
18.529
Bild-1.jpg


White Lies je britanski post punk bend, čiji su počeci vezani za 2005. godinu, kada su tri ortaka Harry McVeigh, Charles Cave i Jack Lawrence-Brown osnovali bend po imenu Fear Of Flying, koji je dve godine kasnije promenio ime u White Lies.

Već prvim albumom To Lose My Life osvojili su naklonost britanske publike, kojoj je očito prijao taj mračni post punk zvuk na tragu Joy Divisona, pa i ne čudi što je ovaj album jedno vreme bio vodeći na top listama u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Nakon odličnog albuma prvenca i uspešne turneje širom Evrope, White Lies se vraća u studio i 2011. godine objavljuje svoj drugi album Ritual, sa kog se izdvojila pesma Bigger Than Us. Nedugo zatim usledio je i treći album Big TV, koji su mnogi muzički kritičari proglasili za njihov najbolji i najmelodičniji album

Četvrti album Friends iz 2016. godine doneo je zaokret ka sint-pop zvuku, ali je i pored toga dobro prošao kod vernih fanova benda. Pesme poput Hold Back Your Love ili Is My Love Enough doneli su bendu naklonost šire publike, koja je očigledno više bila sklona tom retro pop zvuku.

Ovim putem bend je nastavio i na naredna dva albuma, Five iz 2019. i As I Try Not To Fall Apart iz ove godine, koji su takođe imali solidnu prođu kod publike, uz nekoliko hit singlova kao što su Time To Give, Tokyo, Am I Really Going To Die i I Don't Want To Go To Mars.

 

Back
Top