West Coast Vs. East Coast

Ovog dodgemea (ili kako vec) k'o da su tukli prangijom u mali mozak. Pa ako je BlackWall Street grupa, aj mi navedi clanove i bilo koju pesmu... I po cemu je "rat" izmedju istoka i zapada ako se kace samo 50Cent i The Game.

LG, gde spada MC Juice. East ili West ?

@LG floyd

Slažem se da beef između obala kao takav nikad nije postojao, već da su ponekad sukobe imali pojedinci! Ali ne slažem se da je podela na obale čisto geografska! Svaku obalu karakteriše određeni stil! Hoću reći, kao što ti reče - dirty south je dobio ime po karakterističnom stilu, to jest crunk-u i prljavim bitovima, sa druge strane predstavnik west coast tradicije svakako je dreov g-funk, a sa druge strane, na istočnoj obali se u isto vreme razvija tvrdi, underground - wu-tang, nas, rakim, krs, gangstar... Tako da - hoću reći... Ta podela je nešto višeg značaja od geografskog! Svaka obala/predeo je vukao na svoju stranu, i ti pod tim nazivima imaš smernice, na koju stranu da razmišljaš! Kad ti recimo kažu west - prvo ti padne napamet g-funk i lagane melodije, zujalice, gin & juice! (:

MC Juice mu dodje Midwest....

Da se razumemo, nije toliko bitno ko je odakle, te podele su radi lakseg raspoznavanja, obicno reperi iz jednog kraja "gaje" zvuk koji je karakteristican za taj kraj, pa se samim tim i taj reper moze lakse raspoznati, makar ti i ne znao odakle je...

@ Thruo
Ne poricem da sam malo banalizovao stvari (vezano za geografiju)... Nervira me to sto ljudi nikako da ukapiraju neke stvari, pa stalno "tvrde" (claim-uju :) ) East ili West, kao da ti ne mozes da slusas izvodjace s "druge" strane... Valjda se razumemo... :)
U potpunosti se slazem s tobom u vezi sa karakteristikama koje svaka strana vuce s sobom (i primerima kojie si naveo), to sam negde pokusao da kazem na pocetku posta, al nesto nemam inspiracije i strpljenja trenutno da sve to lepo srocim... :)

Mir

@ /I/I@Ī@
Izvini Mato, ja procitah Maja.... Rispekt! :)

@hit
Cemu te generalizacije? Mora da postoji bar nesto sto ti se svidja na Istoku! :)

nije los, ali mi je zapad mnogo bolji, opusteniji... pogotovu LA i San Francisko, rep je tamo bolji, hipiji su tamo, metalika i ratm su tamo :), klima je lepsa, predeli lepsi, muzika je lepsa, ljudi su kul i imaju bolje fore. istok je sav tmuran, njujork jedino ima tu neku melanholiju koja moze nekad biti ok i jazz, jazz im je do jaja... ostalo je sh-it, rep, vasington dom one bagre koja kalja ugled te nacije u svetu, losa obala...

zeka:
otkud dirty south i midwest?
:lol: sta ti tu nije jasno, reci mi :-P
lg:
Pac i Biggie.. Pac je rodjen u Njujorku, ti je i poceo da repuje... Bio je ortak sa Bigijem.. 1994 je ranjen u studiju, prilikom pokusaja pljacke, uspeo je da uleti u lift, onako ranjen, stigao do ne znam kog sprata gde su bile prostorije Bad Boy-a i tamo zatekao Bigija , Pafa, Loon-a itd i po Pakovim recima svi ga gledali u cudu, sto je ziv i niko nije hteo da mu pomogne... Tupac je tad ocenio da mu je sve namesteno (pokusaj ubistva) od strane BB i otada je imao beef sa celim Bad Boyem... Usput je prozivao svakog ko je bilo sta ikada lose rekao o njemu: Chno XL, Moob Deep, JayZ......
Lil Kim :lol: u spotu 'gangsta party' opisana je otprilike ta scena..
zeka:
E a koliko je tacna sad prica da je Biggie "organizovao" ubistvo PAC-a zbog pesme Hit 'em up?
kako mislis da lg zna dal je biggie organizovao pac-ovo ubistvo? :lol::-P
zeka:
BTW zar Pac nije ranije presao iz NY u LA, jos kao mali, zato sto su mu majku "proterali" zato sto je bila vodja "Crnih Pantera"?
jao zeko ubijas me! :lol::-D:lol: proterali su je? iz baltimora u kaliforniju? to kao goli otok, sta? :-D
dodgeme:
Mene je nasao magarac da uci o bandama i hip-hop-u.
a ti si neki opasan baja a? :-P game i fifti nikad nisu dissovali ceo coast, vac samo jedan drugog.. primera radi, fifti ima beef-ove sa d-block-om koji je sa, east coast-a,
a povezan je sa dre-om i ekipom sa zapada, dok ti je recimo game imao beef sa yukmouthom (west) i saradjuje sa d-block-om i diplomatsima itd.. to su samo neki primeri, gde ti tu vidis sukob te dve strane?
thruo:
Slažem se da beef između obala kao takav nikad nije postojao, već da su ponekad sukobe imali pojedinci! Ali ne slažem se da je podela na obale čisto geografska! Svaku obalu karakteriše određeni stil! Hoću reći, kao što ti reče - dirty south je dobio ime po karakterističnom stilu, to jest crunk-u i prljavim bitovima, sa druge strane predstavnik west coast tradicije svakako je dreov g-funk, a sa druge strane, na istočnoj obali se u isto vreme razvija tvrdi, underground - wu-tang, nas, rakim, krs, gangstar... Tako da - hoću reći... Ta podela je nešto višeg značaja od geografskog! Svaka obala/predeo je vukao na svoju stranu, i ti pod tim nazivima imaš smernice, na koju stranu da razmišljaš! Kad ti recimo kažu west - prvo ti padne napamet g-funk i lagane melodije, zujalice, gin & juice! (:
covek koji zna o cemu prica :-D

inace @tema
sad kad pogledam ovako, mislim da nekih 90% muzike koju trenutno slusam eastcoast ili southside, mada kada sam pocinjao da slusam hop bio je west.. mada nikada na to nisam obracao paznju, slusam ono sto mi se slusa..

brte,koliko sam se ovde sad sranja nacitao toliko u zivotu nisam is*****o :D
@dodgeme 2Pac nije poceo u NY,niti je tamo bio poznat kao Makaveli,vec je tamo predstavio svoje ime kao MC New York,iako je to bilo ono iz zajebavanja..Posto se selio s mesta na mestu poceo je u Marin City-ju,gde je sa Ray Luv-om radio prve stvari koje mozes naci u albumu the Beginings:the lost tapes.. West je uvek bio bolji sa mnogo kvalitetnijim reperima,East imao samo Biggija,(Diddy is fuckin Pussy :) ) ..sta da kazem:
NOW FOLLOW AS WE RIDE,
MUTHERFUCK THE REST,2 OF THE BEST FROM THE WEST SIDE..
Thug Life be the craziest :D

Back