LG Floyd, moram da ti cestitam. Castim pice
Nego samo dva pitanja: Zar nije Blackwall street izdavacka kuca koju je Game sa ekipom osnovao 2004?
I koliko ja znam NAS spada u East Coast, a mLogo je bolji od gore pomenutih pola dolara i p.diddy-ja. Ispravi me ako gresim...
I jedno pitanje, koliko je tacno to da je do podele na East i West doslo zbog sukoba oko prodavanja "ploca" izmedju Pac-a i Biggie-a?
I otkud Dirty South i Midwest?
P.S. Najtacniji odgovor oceqjuem od LG Floyd-a i cala
Pa pazi Blackwall Street ti je neki pandan G unit-u, pocne kao ekipa ortaka, onda preraste u izdavacku kucu, pa nastave sa clothing line-om etc... Dakle izmedju ostalog jeste i izdavacka kuca...
East Coast ima/imao je,po meni, mnogo jace repere od pomenutog 50 (Diddy-ja ne smatram reperom): Nas ,Az, DMX, Rakim, Jay-Z, Biggie,Black Thought, Big L , Big Pun, Chino XL, KRS 1, Prodigy... (mozemo ovako do sutra..)
Jednom za svagda: podela na East, West, Dirty South, Midwest je CISTO GEOGRAFSKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pocelo je na Istoku, nastavilo se razvojem gangsta rap-a na Zapadu, pa su ljudi usvojili nazive EAST i WEST Coast, kako odrednicu ko odakle dolazi, koji grad, koje "hood" predstavlja... Razvijanjem rap scena na Jugu (pre svega u Atlantu, Hjustonu..) i srednjem zapadu (Cikago, Detroit..) ustanovljeni su nazivi Dirty South i Midwest opet kao geografske odrednice, "prefiks" dirty je uzet zbog karakteristicnog stila...
Pac i Biggie.. Pac je rodjen u Njujorku, ti je i poceo da repuje... Bio je ortak sa Bigijem.. 1994 je ranjen u studiju, prilikom pokusaja pljacke, uspeo je da uleti u lift, onako ranjen, stigao do ne znam kog sprata gde su bile prostorije Bad Boy-a i tamo zatekao Bigija , Pafa, Loon-a itd i po Pakovim recima svi ga gledali u cudu, sto je ziv i niko nije hteo da mu pomogne... Tupac je tad ocenio da mu je sve namesteno (pokusaj ubistva) od strane BB i otada je imao beef sa celim Bad Boyem... Usput je prozivao svakog ko je bilo sta ikada lose rekao o njemu: Chno XL, Moob Deep, JayZ......
U beef su se ukljucili neki reperi sa Zapada, cisto radi svoje promocije, da bi se i o njima pricalo.. Dakle, beef izmedju East-a i West-a kao takvih nikad nije postojao! ! !
Kad je zaglavio u zatvoru, kauciju (koja je bila ogromna) mu je platio Suge Knight osnivac Death Row-a, Pac se tad obavezao da ce snimiti, valjda 3 albuma za DR.... Preselio se u LA, po izlasku iz zatvora odmah je snimio Heat Em Up... Te price o prodaji su progurali Suge i Diddy jer je njima kao CEO-ima odgovaralo da sto vise albuma proda, vise albuma - vise para...
Ostalo je istorija...
Al sam se raspisao.. Ako sam nesto konfuzno napisao, a verovatno jesam, jbg, umorio sam se kucajuci... Pitajte ako nesto nije jasno....
Poz