Web kamera

Ona Marge

Veoma poznat
VIP
Poruka
11.277
Trebalo bi da kupim svekru neku web kameru jer ovu što ima nervira i njega i nas. To je Trust Web Camera WB 3400T, ne znam u čemu je problem, ali kada komuniciramo preko skype, slika je mutna, žuta i mračna. U prostoriji ima prosečno osvetljenje sa nekoliko običnih sijalica.
Ide mu rođendan, on je stariji čovek i njemu uvek majstori uvale nešto bezveze od opreme. Sad bi mi to da ispravimo, znači , treba mi kamerica koja će se dobro ponašati u manje osvetljenom prostoru. Da nije mnogo skupa i komplikovana...on to samo za skype koristi i ništa drugo.
Mi kod nas imamo neku kinesku kupljenu za 500-600 dinara i odlično radi u polumraku, ali takvih više sada nema.
Pa, predložite mi nešto

Ljudi, molim vas za savjet...

Web-kamera (Eye 312) je radila kako treba (i video i zvuk) sve dok je nisam iskopčala (zato što su kablovi bili isprepleteni pa sam htjela da ih razmrsim). Nakon toga sam je utaknula na isto mjesto, ali se nešto poremetilo. Nema (moga) zvuka - kada uključim video chat sagovornik može da me vidi, ali ne može da me čuje. Vadila sam kabl od kamere i opet ga prikopčavala, ali nema efekta. I dalje isto. Restartovala komp. I dalje isto.
Jednom sam utaknula kabl na drugo mjesto, ali tada nisam imala ni video ni zvuk (sagovorniku bi na video-chat-u pisalo da nemam kameru)...
Do čega je...?
Šta da uradim...?
Hvala na pomoći... :bye:

Trebalo bi da kupim svekru neku web kameru jer ovu što ima nervira i njega i nas. To je Trust Web Camera WB 3400T, ne znam u čemu je problem, ali kada komuniciramo preko skype, slika je mutna, žuta i mračna. U prostoriji ima prosečno osvetljenje sa nekoliko običnih sijalica.
Ide mu rođendan, on je stariji čovek i njemu uvek majstori uvale nešto bezveze od opreme. Sad bi mi to da ispravimo, znači , treba mi kamerica koja će se dobro ponašati u manje osvetljenom prostoru. Da nije mnogo skupa i komplikovana...on to samo za skype koristi i ništa drugo.
Mi kod nas imamo neku kinesku kupljenu za 500-600 dinara i odlično radi u polumraku, ali takvih više sada nema.
Pa, predložite mi nešto

Ako je mutna slika probaj da je izoštriš, kod nekih modela se sočivo okreće i tako se oštri slika...
a to žutilo pokušaj u podešavanjima da doteraš :)

ako nije već kasno :)

Poslednja izmena:
Ljudi, molim vas za savjet...

Web-kamera (Eye 312) je radila kako treba (i video i zvuk) sve dok je nisam iskopčala (zato što su kablovi bili isprepleteni pa sam htjela da ih razmrsim). Nakon toga sam je utaknula na isto mjesto, ali se nešto poremetilo. Nema (moga) zvuka - kada uključim video chat sagovornik može da me vidi, ali ne može da me čuje. Vadila sam kabl od kamere i opet ga prikopčavala, ali nema efekta. I dalje isto. Restartovala komp. I dalje isto.
Jednom sam utaknula kabl na drugo mjesto, ali tada nisam imala ni video ni zvuk (sagovorniku bi na video-chat-u pisalo da nemam kameru)...
Do čega je...?
Šta da uradim...?
Hvala na pomoći... :bye:

treba da podesiš mikrofon na skype : tools/options/audio settings
ako ne pomogne onda u controle panel-u

treba da podesiš mikrofon na skype : tools/options/audio settings
Problem mi se javio na video chat-u na FB. Skype ne koristim.
ako ne pomogne onda u controle panel-u
Našla sam ''Sounds and Audio Devices'', ali ne znam šta bi tu konkretno trebalo da promijenim...:dontunderstand:

Problem sa kamerom mi se desio na video chat-u na FB. Poslije toga sam otišla na jedan sajt sa video chat-om da i tamo isprobam... Tamo takođe sagovornik nije mogao da mi čuje zvuk. Nekoliko sati kasnije kada sam opet probala na tom sajtu zvuk je radio normalno, iako ništa nisam dirala do kamere. Poslije toga sam opet ulazila na taj sajt, nisam imala ni videa ni zvuka iako ništa nisam radila oko kamere. Kada sam opet ušla na video chat u sklopu FB-a, videa je bilo, a zvuka nije. Nije me mrzilo pa sam opet otišla na sajt sa video chat-om i skontala da tamo sve radi kako treba. Naravno, ništa nisam dirala oko kamere...
Moj zaključak: Nakon što sam kameru prvi put iskopčala počela je da radi na svoju ruku. Čas hoće, čas neće.:dash:

Do čega je...?:dontunderstand:

Ma kakav drajver, to je standardni problem... moraš u podešavanjima Skypea da odabereš mikrofon kamerice (videćeš na listi ima bar dva komada, i kad si iskopčala kamericu, Skype je odmah odabrao default mikrofon, koji tebi nije ni uključen).

Dakle, 15 sekundi posla...

Da ne otvaram novu temu, pitaću ovde.

Imam web kameru Gigatech W-054. Sve je do juče radilo dobro, međutim danas upalim, ono slika skroz zamagljena. Brisao sam sočivo krpom, reinstalirao drajvere, ali nema pomaka. Šta bi to moglo biti?

Ako kamera ima autofokus, moguće je da je otišao motor. Ako ima infinity fokus, onda je verovatno neko fizičko oštećenje sočiva i/ili stakla. U svakom slučaju ne bi trebalo da ima veze sa drajverima. (viđao sam ovaj problem na kamerama mobilnih teleffona, i uvek je bilo jedno od ova dva što sam pomenuo)

Ako kamera ima autofokus, moguće je da je otišao motor. Ako ima infinity fokus, onda je verovatno neko fizičko oštećenje sočiva i/ili stakla. U svakom slučaju ne bi trebalo da ima veze sa drajverima. (viđao sam ovaj problem na kamerama mobilnih teleffona, i uvek je bilo jedno od ova dva što sam pomenuo)

vidi da li imas manualno da okreces prsten sociva,na nekima se tako izostrava pa proveri

Ne vidi se nikakvo fizičko oštećenje. Ne bi ni trebalo da ga ikako bude. Kažem vam, uveče kamera radila odlično, sutra upalim, ono zamagljeno.
Nema manualno okretanje prstena.

Ne vidi se nikakvo fizičko oštećenje. Ne bi ni trebalo da ga ikako bude. Kažem vam, uveče kamera radila odlično, sutra upalim, ono zamagljeno.
Nema manualno okretanje prstena.
Onda ako nemaš garanciju, pretpostavljam da ti je najbolje rešenje da se častiš novom (dobrom) kamericom, pošto nisam siguran da se popravka isplati ako je uopšte moguća?

Овако.. пресекао сам кабал од скајп камере и наставио сам га дугачким каблом од 6,7 метара и сад ми не ради. све исправно сам спојио. Кад спојим стандардно на кратко камера ради. Мислим да дугачки кабал није у прекиду, али опет нисам сигуран. Имам инструмент за испитивање прекида али сам лењ да скокнем до гараже..

ајд претпоставимо да кабал није у прекиду, да ли је могуће да због велике дужине кабла камера не ради. лично не верујем..

Овако.. пресекао сам кабал од скајп камере и наставио сам га дугачким каблом од 6,7 метара и сад ми не ради. све исправно сам спојио. Кад спојим стандардно на кратко камера ради. Мислим да дугачки кабал није у прекиду, али опет нисам сигуран. Имам инструмент за испитивање прекида али сам лењ да скокнем до гараже..

Zbog duzine kabla ;)

Nii morao da seces - postoji produzni USB kabal od 5m :mrgreen:

Pise gore da ne koristi skayp,nego chat i FB.Imas kada udjes na chat,setings.Udjes u setings i postavis redom i odaberes koja ti je kamera stikliraj,ako ti je mikrofon na njoj isto stikliraj i trece zvucnik t.j. spieakers opet stikliraj i posle imas komandu verifikuj komande i izaci ce tvoja kamera ako radi sa tvojim likom na njoj normalno i probaj govor ima sa strane isprekidane crtice i kada progovoris one pozelene,a za zvucnike imas strelicu i klikmi na nju i trebalo bi da se cuje zvuk na njima i opet zeleno na mikrofonu.Ako sve radi onda je ispravna,ako ne onda nesto nije u redu sa kamerom,

Back