Web Designer Ponuda/Service

SlipSky

Početnik
Poruka
3
E prvo sto hocu da kazem je izvinite ako je ovo u pogresnom mestu jer stvarno nisam znao gde da postavim.

Ja sam web designer & front-end developer junior . Ja zelim da steknem iskustvo kao web designer i da stvorim neki portfolio kako bi napredovao u poslu.
Jer svi znamo za ovaj posao da moras da imas portfolio/resume u kojem imate zavrsene radove.

Ja sam danas dosao da dam predlog/ponudu *znam sta cete reci evo opet neke budale*.
Ja kako bi stvorio neki portfolio ja moram da uradim neki site pa makar bio naj jednostavniji barem je neki zato sam
danas dosao da ponudim 3-4 kompanije ili osobama da cu im uraditi site prvoj kompaniji/osobi besplatno jer tako se treba,
a sada cete reci pa kako on besplatno a mi ne ne brinite se jer se ja mogu dogovoriti sa vama do koje cene vi hocete da idete i nebrinite nece uopste biti skupo kao sto je poznato vec jeftino ako se o tome brinete.
Projekat cu ja obativi i radice kompletno kao sto ste zamislili i uvek cu biti tu da pomognem ako nesto zatreba.
Ako imate neki template u psd a hocete da pretvorite u site ili nesto slicno samo da se izmene neke stvari mogu i to.
Ja znam HTML & HTML5 , CSS & CSS3, jQuery , Jscript.
Svi sajtovi bice uradjeni u veoma brzom roku.
Ja ovo volim da radim i hocu da napredujem u poslu zato ovo radim kako bi stekao iskustvo jer je potrebno i korisno.
Hvala vam na vremenu.
Ako neko ima nekih pitanja slobodno posaljite poruku ili post u temi.

Reklamiranje je zabranjeno na Forumu, mada tema je dobra jer dosta pocetnika koji se bave web dizajnom imaju problema da izgrade portfolio, nadju klijente, tako da mozda ces dobiti neki dobar savet ovde.
Moj savet ti je da ipak pravis portfolio, sa nekim "laznim" projektima, naravno ispod napisi da je lazni projekat, da ne navlacis ljude bezveze, i tu pokazi svoje vestine ako vec ne mozes da nadjes ljude za koje ces da radis.

U Srbiji je tesko naci nekog, evo ja ako nadjem posao, to je na preporuku uvek, i to su ljudi koji me ovako znaju ili preko nekog. Nemaju ljudi ovde ni para a nisu ni racunarski pismeni, i sad se on misli "sta ce meni sajt od 150 eur za firmu", ili oni koji imaju sajt i misle da ce im musterije samo pristizati non-stop.
Moj savet ti je vezbaj i stavljaj te radove u portfolio, i u portfolio samo najbolje radove, a ne svaki koji si radio. Imam ja neke iz 2010 ili 2008, mrak na oci mi padne kada ih vidim, tako da kvalitet je bitniji nego kvantitet.

Ako ne uspes u Srbiji da nadjes ljude, uvek imas freelance sajtove, doduse tu je broj freelancera ogroman tako da je i konkurencija velika.

Aha uredu pa nisam znao a ne bi hteo da krsim pravila. A da li mogu ponuditi da uradim nesto za djabe ? onda nije reklamiranje ?
Da znam da ima mnogo web dizajnera , ja imam neko iskustvo nisam bas pocetnik u smislu da samo znam basic vec znam mnogo vise u svakom slucaju hvala :D ja volim da cujem neke savete kako naci klijente itd.
Vec imam site koji cu pretvoriti u portfolio ako me neko u nekom slucaju pita sta sam uradio prethodno.
Da li mogu tu staviti stvari koje sam nasao kao PSD templates koje niko nije pretvorio u funkcionisani sajt pa da to stavim u portfolio ? jer ako mogu onda cu imati dobar broj projekata koje sam uradio.
Razumem da prvo ide kvalitet pa onda kvantitet u ovom poslu.
I znam da je ovde kod nas bas tesko naci klijenta jer kada im kazes cenu 150 eur izbece oci kao da tvoje vreme i sve sto si utrosio nista neznaci.....
Probao sam freelance i covece ima previse ovih iz indije -.- pokradose sve projekte , ja neodustajem dokle god ne dobijem barem jedan projekat za sada jer je velika konkurancija.

Aha uredu pa nisam znao a ne bi hteo da krsim pravila. A da li mogu ponuditi da uradim nesto za djabe ? onda nije reklamiranje ?
Da znam da ima mnogo web dizajnera , ja imam neko iskustvo nisam bas pocetnik u smislu da samo znam basic vec znam mnogo vise u svakom slucaju hvala :D ja volim da cujem neke savete kako naci klijente itd.
Vec imam site koji cu pretvoriti u portfolio ako me neko u nekom slucaju pita sta sam uradio prethodno.
Da li mogu tu staviti stvari koje sam nasao kao PSD templates koje niko nije pretvorio u funkcionisani sajt pa da to stavim u portfolio ? jer ako mogu onda cu imati dobar broj projekata koje sam uradio.
Razumem da prvo ide kvalitet pa onda kvantitet u ovom poslu.
I znam da je ovde kod nas bas tesko naci klijenta jer kada im kazes cenu 150 eur izbece oci kao da tvoje vreme i sve sto si utrosio nista neznaci.....
Probao sam freelance i covece ima previse ovih iz indije -.- pokradose sve projekte , ja neodustajem dokle god ne dobijem barem jedan projekat za sada jer je velika konkurancija.

Ma nema problema, svi smo mi bili novi ovde jednom prilikom :)
Sto se besplatnih usluga tice, nisam siguran, moracu da proverim malo, ali linkovi ka sajtovima nisu dozvoljeni, osim ovde.

Naravno, podrazumeva se da je tu vise da ljudi traze kritiku a ne da se reklamiraju samo.

Sto se protfolia tice, nemoj templates, jer postoji verovatnoca je da ih je neko vec video, a i na kraju nije to tvoj rad "od nule" sto bi rekli.
Ja to ovako radim, hocu primera radi da probam da napravim responsive sajt, i lepo dizajniram PSD, iskodiram ga, kao da ga pravim za neku firmu, jednu ili dve stranice, ne stavim ni cak sve linkove da rade, tekst Lorem ipsum i postavim na portfolio.

Mozda i to nije dobro tako radim, jedna stranica, bez funkcionalnih linkova i sl. ali u opisu navedem da je to demonstacija responsive dizajna ili sta vec. Tako sam malo popunio portfolio, inace bi mi stojao prazan sa jednim ili dva radom godinama vec.

Sto se nalazenja klijenata tice misljenja su podeljena, neko kaze nemoj nikad za dzabe da radis, ceni svoj rad, mada kakva je situacija ovde u Srbiji, nema mnogo 'leba od toga, posebno za nas amatere.
Ja sam evo, pre jedno 3-4 godine odradio svoj prvi sajt za 30 eur (domen sam platio iz svog dzepa, hosting imao u to vreme), doduse bio je neki to neki poznanik, i to je bilo bogme do 10, ako ne i vise stranica cistog HTML-a i par jQuery skripti koje sam radio.
Sada sam digao cenu, mada i dalje je ispod proseka, ali eto kapne s vremena na vreme.

Evo i sada, ljudima tesko mozes da kazes 150 eur, posebno ako je neka manja firma. Ma ni za 100 nece (kako ko opet), jer sta zna "komsijin mali" da je neka profi firma pa i nekako.
Kako cujem najbolje je izgraditi network ljudi, evo mene angazuju s vremena na vreme ljudi sa kojima sam pre saradjivao na nekim poslovima, ili na preporuku nekog sa kim sam saradjivao ali to manje.

Sa freelance sajtovima nemam mnogo srece, mada nisam ih ni probao mnogo, obicno se njih 20 jave pre mene, svi sa boljim reputacijama, tako da dzaba mi.
I ja radim front-end, ali obicno oni traze i malo PHP, ASP, tako da je cisti front-end posao malo teze naci.
.

Back