WAREZ sajtovi

• Začetnik teme Začetnik teme str_8_er
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jako fin tekst INCO ali..

Vidi ako vec gledas na neku pravdu( koje nema) kazi mi samo ovo. Vidim u tvom profilu stoji 1982 godiste. Kazi ti meni Inco koju si ti to skolu zavrsio, da bi postao tako "mocan". Citao sam negde kazes, sve si sam naucio, sto znaci da nemas neku diplomu ili? E pazi sad. U Banjaluci gdje ja zivim ima tooolikooo puno ljudi sa fakultetom, koji sada prodaju krompir na pijaci. Pa jel to pravedno? Da jedan covjek sa fakultetom takvo nesto radi, a neko ko je zavrsio tek srednju skolu, sad radi kao neki programer ili sta ja znam sta. Ovime necu tebe da uvrijedim, nego ti jednostavno hocu da pokazem, da ovde nema buducnosti, da ovde nema pravde i da ovde jedan pametan covjek nema sta traziti. Budi sretan sto mozes, sto uopste mozes kupiti taj yebeni software za tih 5 eura. Nauci isti i bjezi odavde,iskoristi to znanje, a ovde se nikad nece nista promijeniti i to mi svi vrlo dobro znamo, samo sto se naravno NADAMO da hoce.Prvi bi otisao odavde kad bi imao gdje,prvi! 27 godina zivota ovde bi tako lako zaboravio, i otisao bi negdje, gdje bi imao nekakve mogucnosti. Ovde moje znanje apsolutno niko ne cjeni. Ako imas pare imaces i posao, ako nemas pare onda se yebi. Jednostavno si prisiljen na takav zivot i gotovo, pomiri se sa tim. To sto kazes da ljudi koji nemaju para za original software da taj software nije za njih, tu grjesis. Pa kazi mi Inco, jedan gradjevinac koji u prosjeku 200-300Eura zaradi i od tih 200-300 eura on mora da plati, stan, vodu,struju,telefon,hranu sve, kako on moze svom djetetu priustiti neku originalnu Igricu na primer, kad ta igrica kosta uzasno puno, kako? NIKAKO!Kako bi neko siromasan uopste naucio C++ kad on nema para da kupi isti, kako? Kako moze uopste postati programer ako nema odakle uciti? E zato je piraterija dobra. To sto ti pricas Inco, pricas u prazno, mozda ce te 10 od 1000000 ljudi poslusati. Nisu ljudi krivi, kriva je vlada. Pa kad vidim dole one Policajce. Pa dodje mi da se ubijem. Kakav je to policajac kad ga sa 5 eura mozes potkupiti. Piraterija je jedan od manjih problema kod nas, postoji puno vise problema sa kojima bi se mi prvo trebali pozabaviti. Naravno samo sto niko nece, pa sad zasto bi se ja digao i tjerao neku pravdu ako niko drugi nece. Na kraju bi opet ja ispao budala.

Pozdrav

Da bi neko bio dobar u bilo kom poslu kojim se bavi prvo mora postati `dobar covek` - ako ne zna kako neka procita 10 Bozjih zapovesti. Ali i tu postoji problem - ljudi su ``dobri`` iz razlicitih razloga i `losi` iz razlicitih razloga i zato nikoga ne treba osudjivati. Nekad je jedan gresnik miliji bogu od 99 pravednika/nekad je jedan korisnik piratskog programa miliji Bogu od 99 koji su taj program platili. :D Najvaznija lekcija koju ljudi sa ovih prostora moraju nauciti da bi se priblizili civilizovanom svetu je tolerancija.
Za GZ - ako ikad odes iz ove zemlje USPECES za razliku od mnogih ciji je zivotni moto: Ja pa Gospod Bog a onda ceo ostali svet.

E, inco....Mani me price tog " vizionara "....On nije izmislio toplu vodu, ni rupu na saksiji...To sto si ti citirao od njega, to je cinjenica, i sasvim logicna stvar....Ne treba meni jedan "vizionar" to da kaze...No,da ne davim a i nije mesto ni tema o tom vizionaru.
Jao sine,pa ti si 82` godiste?....
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Ulepshao si mi dan.....
Ti si nashao da pricash o kancerogenom drustvu,slobi, ratnih herojima itd......:))))))))))))))
Daj molim te....
Pazi,ja ti opet ponavljam, svaka tebi cast i na znanju, i na legalnom software-u i na svemu...Ali ti si sinak omashio dimenziju....Ti ces uvek nailaziti na odbrambeni zid, kada pocnesh da pricas ljudima o legalnom software-u, muzici...jednom recju ---autorskim pravima....
Zato bolje cuti...Sedi lepo u toj kancelariji ili gde vec sedish i uzivaj..Ako vec imash mogucnost da radish to sto volish, da radish legalno---cuti....Sta tebe koji moj, i ne samo tebe, mene, peru, ziku,lazu...interesuje da li neko sa ovog ili nekog drugog foruma,ili bilo odakle, briga da li ima i sta radi sa piratskim software-om?....

Ova tema nema kraja...O ovome moze da se prica godinama...I svi su u pravu...Zato, warez siteovi?...Jbga, dial up...:(

Sta tebe koji moj, i ne samo tebe, mene, peru, ziku,lazu...interesuje da li neko sa ovog ili nekog drugog foruma,ili bilo odakle, briga da li ima i sta radi sa piratskim software-om?....

Iz prostog razloga shto neko od tog softvera zhivi! Svaki primerak moje igre koja se ispiratizuje direktno udara na moju egzistenciju.
Poshto softver, jel'te, treba piratizovati, shto to ne pominjete za ostale branshe? Evo, kad budem reshio da sebi zidam kucu, oticicu do prvog arhitekte i jednostavno kopirati njegov projekat. Shto da mu placam kad mogu da dobijem i dzhabe, naravno! I, opet naravno, on nema prava da se buni zbog toga, isto koliko i programeri nemaju prava da se bune zbog piraterije softvera.

BMaster, kazes nemas 4000€ za AutoCAD... A sta ti to radis u njemu, ako nije tajna? Ako ti ne mozes da odplatis neki softver za najvise 6 meseci, onda isti i nije namenjen tebi... Znam ljude koji rade u AutoCAD-u i isti mogu da odplate od jedne svoje plate i jos da im ostane... Norton, sta ce ti to? ... Corel, isti mozes otplatiti i za manje od mesec dana rada u njemu... Ako nisi tog 'profila', program istog 'profila' nije namenjen tebi, i za tebe postoje manje robusna ali isto tako kvalitetna resenja sa dosta povoljnijom cenom...

Ako te bas interesuje crtam masinske cteze za mog caleta koji radi izradu kotlova i ostalih stvari kao sto su bojleri kolektori itd... Takodje radim i projektovanje nekih masina koje on treba da pravi posle! Ali vidis on ne moze za 6 meseci da zaradi 4000€ a da nepricam da mu preteknu tolike pare!

A obican covek i NE TREBA da da 4000€ (tacnije 2800€ ne znam odakle vam pade ta cena) za AutoCAD - taj softrver i nije namenjen njemu... Profesionalac ce lako dati za isti...

U casopisu 'svet kompjutera' posle opisa programa navedena cena je 3985 € ili neki euro manje vise ne secam se tacno a nadogradnja je oko 400€!

Dajte ljudi, ne tupite. Znam da je mnogo sta potrebno i posteno je, ali da li mi to mozemo? Znam ljude koji su sve srecni bili kada su kupili polovnu dvojku. Ej! I to skoro je bilo. Nema se para a ljudi hoce da nauce nesto, da se igraju...

Tupi incognito za porez za ovo za ono. Pa jedino se tako ovce vaspitavaju (procitajte zivotinjsku farmu od Dzordz Orvela). I ova drzava (politicari) moze da ucini za narod da svom narodu bude dobro (kada je vec taj narod glasao za njih) a ne drugome (vasim roditeljima je najpre stalo do vas a ne do mene). Da li vi zivite u oblacima ili ste nesvesni. Pa ljudi shvatite da su mnogi isterani sa posla, da se nema para, da se gleda samo najosnovnije! Svaki roditelj misli (a ta fama o kompjuteru kruzi i ha haj) da ce mu dete biti nesto vise ako ima kompjuter misli da ce dete postati genije (s jedne strane pomislite da je nekad postojala skola za daktilografiju a sada prosto uzmete program za slepo kucanje).

Slobodno momak idi na warez sajtove i skidaj ali uopste govoreci uvek ukljuci firewall, antivirus program i pop-up kad god se prikacis na internet.

Sto ne kazete coveku da i krstarica ubacuje pop-up programe? A ne dao Bog da jos instalira krstaricin toolbar.

Nadam se da ako postoji demokratije da zbog ovog zadnjeg pasusa ne izbrisete moj post.

I jos nesto, mnogi ovde koriste linux! Je l' zato sto je on jeftiniji ili zato sto je besplatan? Nemojte mi reci da je zbog stabilnosti ili sigurnosti.

BMaster:
Ako te bas interesuje crtam masinske cteze za mog caleta koji radi izradu kotlova i ostalih stvari kao sto su bojleri kolektori itd... Takodje radim i projektovanje nekih masina koje on treba da pravi posle! Ali vidis on ne moze za 6 meseci da zaradi 4000€ a da nepricam da mu preteknu tolike pare!

a sta, tebi je bas apsolutno neophpodan AutoCAd za to. A recimo varicad ne bi mogao da ti zavrsi posao????

http://www.varicad.com/

Inace kosta $319 sto je sasvim prihvatljivo i za nase uslove a otplatices ga od jednog kotla...:P

E da se i ja javim povodom ovog,

1. BMaster, nisi trebao pominjati da citas SK. Sad ce Incognito da te opljuje zbog toga, kao sto je i mene.

2. Potpuno je tacno da kompjuter ne pravi genija od deteta. Ja sam jos negde `95 cuo ovaj vic: Pricaju 2 komsinice, tek se jedna pohvali drugoj "Moje dete je kompjuterski genije, po ceo dan programira u nekom Mortalu" :D :D :D .

3. Takodje je tacno (iako ce se mnogi buniti) da su informaticari podjednako nekulturni, glupi, i smrdljivi, kao i ljudi drugih profesija i obrazovnih profila.

4. Jel se seca neko kad su se pokojni Djindjic i Bili sastali i kad mu je Djindjic poklonio flasu sljivovice??? Tad su furali onu reklamu sa onim resetkama koje se zaklapaju i muzikom iz Terminatora 2. Takodje su nudili 50000 dinara ko izda pirate. To je valjda bilo 2001. Sta se promenilo od tad? Skoro nista. Firme su pod pritiskom legalizovale softver.Piraterija ne moze da se nabavi na pijaci. I sta jos? Nista. Formirala se ona BSA, na cijem je chelu o5 Micro$oft. I takodje sam saznao da je bilo par slucajeva kad je inspekcija upadala i kaznjavala samo za nelegalni Win, dok je na tim kompovima bio i Flash, i Sound Forge, i jos mnogo stosta. To samo dokazuje koliko se Vlada uvlaci u * MS-u

5. Stvarno, Srbi imaju toliko puno strucnjaka za te specijalizovane programe, i sve to zahvaljujuci pirateriji.

6. U Srbiji realno ne moze toliko brzo da se otplati softver.

7. Sto se tice warez sajtova, kao i drugih rizicnih sajtova (XXX itd.), samo cu reci:KO NE PAZI, I ZASLUZIO JE DA ZAKACI VIRUS.

8. Pisao bih jos al me mrzi,
cekam vas odgovor.

Incognito nemoj me o5 opljuvati leba ti :( :( :(

Da bre...NEMOJTE citati SK!!!!
Citajte moj mikro,pc press itd...ALi NIKAKO svet kompjutera....taj mali,ofucani kvazi casopis koji kosta pishljivih 70 dinara...

Ljudi, jel vi stvarno mislite da su Microsoft, Adobe ili Autodesk toliko glupi i nesposobi da sprece nelegalno koriscenje njihovih programa? Naravno da mogu, ali NECE. Oni NAMERNO pustaju da se njihovi programi koriste da bi osvojili trziste. Zamislite da je recimo od pocetka bilo nemoguce instalirati Photoshop besplatno. Pa niko ne bi ni cuo za njega, kada firma kojoj je potreban neki softver, uvek ce da kupi program za koji ne mora da od nule obucava ljude, umesto nekog softvera za koji niko ne zna. Windows je osvojio svet time sto se MS nije stisnuo da svako mora da ga kupi. Mislite li da oni nisu mogli da naprave da ne mozes da se updatujes ako nisi platio? Naravno da su mogli, ali im nije u interesu da se njihov OS ne koristi. Idu logikom: Bolje je i da piratuju moj softver, i da se naviknu na njega, nego da koriste konkurentski.

Pozdrav svima...

Ovo je bila tema pomocu koje sam shvatio stosta.. Prvo, ovde je bio jedan protiv svih... Drugo, svi su imali skoro indenticno misljenje o pirateriji sem mladog gospodina Inca.. Dalje, toliko ste se ljudi napljuvali jedan drugom da me je skoro bilo sramota da citam dalje. Nisam neki postenjakovic ali imam norme postovanja ljudi.. Dakle.. Rece negdje Inco da nije shvatio sta sam htio reci pa se uhvatih u moment za jezik..
Odjednom mi bi zao sto sam uopste stavljao ikakav svoj komentar za sve to.. Jer izgleda da ponekad covjek izgubi tlo pod nogama i da ne moze da shvati jednostavne stvari.. Ne zamjeram mu, mlad je momak i dosta je prosao za razliku od mnogih pa i mene..
Optuzen sam i za gramaticke kreske, mada sam ih svjesan jer prilicno brzo kucam svoje osgovore i ne provjeravam ih..
No nije bitno samo mi je zao sto se desavaju ovakva prepucavanja koja ne vode nicemu.. Dosta sam puta rekao u nekim svojim odgovorima da svako za sebe uzima ono sto misli da je najbolje i da se sluzi s tim..
A na kraju svih krajeva ko ce moci da iskontrolise sve te silne stvari koje se vezu za pitateriju i ko ce tome da stane u kraj i kako... ??? Poz.

koliko vidim i po posecenosti i po odgovorima ovo je bila jedana veoma zanimljiva tema. mnoge poruke su obrisane, uglavnom one koje sadrze adrese WAREZ sajtova ali ko bas zeli da ih nadje, nacice ih. mozda su previse revnosni moderatori izbacili neke poruke koji bi izazvale jos vise varnica. Inco, hvala na odgovorima, boris se kao lav decko, samo nastavi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back