S
str_8_er
Gost
Dosta se govori o warez sajtovima i o tome kako je nesigurno posecivati ih. Sta su ustvari warez sajtovi? 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Incognito:Sajtovi koji distribuisu nelegalni softver ili informacije o skidanju zastita sa komercijalnog softvera...
Nesigurni - zato sto moral osoba koje tako nesto prave i odrzavaju nije veci od nivoa paramecijuma, pa samim tim nije im nikakav problem da uz ono sto 'nude' nakace brdo trojanaca, virusa i cega vec...
Izbegavati u sirokom luku...
DabaMAN:Da, da, i ti hoces da mi verujemo da ti koristis sve legalne programe, da si licno dao 800 e za windows XP, 600 e za Office, da nikada nisi krekovao nijedno igricu (ili uopste da si pokrenuo nelegalnu kopiju), da nikada u zivotu nisi gledao film na DiVX-u (koji su takodje nelegalni) nego da si kao svaki posteni gradjanin kupio DVD, da nikada nisi ubacio neki serijal u program da ga registrujes, jer te mozda, ali samo mozda nerviraju oni baneri koji prate mnoge takozvane “freeware" programe, ili je nekom shareware programu istekao "rok trajanja".
Mozda I nisi, mozda ti koristis Linux, Open Office…. I sve ostale free cource programe, mozda gledas sve filmove u bioskopu posto za njih posteno platis... ako je tako ja ti skidam kapu! Ja jednostavno ne mogu tako, ali to je moj.... zivot.
Incognito:Hmmmm... '94-e sam imao 12 godina i tek pocinjao sa kompjuterima... To je bilo doba najvece inflacije, piraterije i poremecenog sistema vrednosti, i ozbiljno nisam imao pojma da neki softver kosta... Serijske brojeve koji su dolazili uz programe sam dozivljavao kao deo programa... Uostalom u to vreme mnogo programa je dolazilo i bez zastite, ili vec sa uklonjenom zastitom...
Tako da jesam koristio par godina pirateriju, sto ne znaci da je ispravno...
A placam za sve sto koristim... Kad naucite da je i softver sastavni deo racunara i da to isto vredi, i da treba neko da plati ljude koji pisu taj softver, i da je kompjuter samo gomila silicijuma, bakra i PVC-a bez softvera, onda mozda i shvatite zasto se to treba platiti... Sta ce ti graficka kartica ako nemas softver koji ce je pokrenuti?
A windows bi bio daleko manje od 180€ kad ne bi bilo piraterije, jer bi se troskovi proizvodnje (i planirana zarada kompanije) delile na daleko veci broj ljudi pa bi bio pristupacan... Ovako, ja moram da platim nekoliko puta vecu cenu kako bih pokrio vas nekoliko koji taj softver ne platite...
BMaster:Slusaj ja kad bih imao pare verovatno bi jedno 30% mog software-a bilo legalno! Ali ovako nema sanse! Jedino imam Tomb Raider 2 i Turok 2 origineale!
Incognito:BMaster:Slusaj ja kad bih imao pare verovatno bi jedno 30% mog software-a bilo legalno! Ali ovako nema sanse! Jedino imam Tomb Raider 2 i Turok 2 origineale!
Hmmmm, a sta ce ti onda softver, pogotovo komercijalni?
Ako ti ne umes da iskoristis racunar da zaradis pare za njegov softver, onda komercijalni softver i nije namenjen tebi...
BMaster:Sta mislis kako bi izgledalo kad bi svi koji imaju racunare zaradjivali pare na njemu?
Ok, posto si ti tako fin i vec mesecima drobish jedno isto....Kazes kriminal....Kazes " krademo"....Izvini, jel ti to mislis na nas koji koristimo crackov/krpljen istatijaznamkakavsve software, ili mislis na one raznorazne likove koji sede po kancelarijama velikih korporacija/kancelarijama microsoft-a/raznim medijima/ itd....koji isti taj software, razbijaju da bi smo mi mogli da ga koristimo?Incognito:Softver kosta i treba ga platiti... Ukoliko niste u mogucnosti, umesto da ga ukradete, nadjite nesto shodno vasim potrebama i mogucnostima..
........
Ne postoji opravdanje za bavljenje kriminalom!