WANTED: Тражи се лидер опозиције!

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/522735/WANTED-Trazi-se-lider-opozicije

U srpskoj opoziciji nema osobe kojoj bi ljudi verovali, koga bi sledili i koja bi u nekom trenutku mogla da bude protivteža aktulnoj vlasti, a pre svega lideru SNS Aleksandru Vučiću.

554947_04_ff.jpg

Njega, ili nju, verovatno će iznedriti neko buduće vreme ili situacija jer, kako kaže prof. dr Vladimir Goati, “lidere stvaraju situacije”. [/SIZE]

- To su prelomne situacije, kada lider argumentima i ponašanjem uspe da promeni tok stvari i u partiji i u političkom životu. Zoran Đinđić je primer toga, ali čini mi se, bar za sada, da nekoga poput Đinđića ne možemo očekivati - priča Goati.

Kako kaže, lider nije samo čovek koga masa sledi, već i onaj koji predvodi masu. Morao bi da bude politički fleksibilan, pristupačan i spreman da prihvata i argumente drugih strana ako su dobri i valjani. Goati kaže da je za lidere vrlo važna i jedna, možda i najteže objašnjiva osobina - harizma.

- Mi imamo vrlo slabu, izlomljenu i posvađanu opoziciju, gde svako misli da bi baš on morao da bude lider. Možda bi to trebalo da bude neko novo lice, a ne ona koja gledamo poslednjih 15 godina. Ne čini mi se da vidim na horizontu takvu osobu. Lider u Srbiji će biti onaj ko je u stanju da se suprotstvi dominaciji SNS - objašnjava Goati.

Da situacija, vreme i okolnosti stvaraju lidere, saglasan je i dr Đorđe Pavićević sa Fakulteta političkih nauka.

- Oni koji su trenutno opozicija, ili su istrošeni ili im je manevarski prostor sužen jer nemaju medije iza sebe, a nemaju ni toliko novca da se promovišu. Koliko god paradoksalno zvučalo, u vreme Zorana Đinđića bilo je lakše jer je bilo i nezavisnih medija i podrške sa strane - navodi Pavićević.

Pokojni premijer je, kaže, primer osobe koja je bila spremna da okupi opoziciju, a da sebe ne stavlja u prvi plan, već je to učinio sa Vojislavom Koštunicom.

- Ta osoba bi trebalo da ima sposobnost da okupi veliki broj političkih profesionalaca, da ih organizuje, i da oni budu spremni da ga slede - priča Pavićević. Prema njegovim rečima, možda bi bilo dobro da ta osoba ne bude političar.

“Lidera opozicije nemamo, a treba nam neko ko će se suprotstaviti ovom čudu u kome smo se našli”, kaže sociolog Ratko Božović, koji kroz šalu priča da je Aleksandar Vučić, opoziciji kakvu Srbija trenutno ima, najbolji lider.

- Za mene lično, lider bi mogao da bude neko a la Boris Tadić, pod uslovom da se ne bavi previše psihoanalizom, da ne miri nepomirljivo i da ne pravi kompromise tamo gde ne mogu da budu napravljeni. Ta osoba bi morala da ima veštinu da u ovoj ludoj kući bez zidova harmonijom i identitetom osvetli prostor, da tihim glasom, a ne vikom i vriskom, pokaže šta je dobro - objašnjava Božović.

Mašti na volju

“Dajte mašti na volju i izmislite da sam izjavio nešto što meni nikada nije palo napamet, a mogao bih da vam pošaljem i najnoviju fotografiju kako bi sve izgledalo ubedljivije”, predložio je akademik i književnik Matija Bećković.
- Sutradan bi mogli da se aktiviraju komentatori, ili samo jedan ali pod različiti imenima, koji bi mogao da reaguje i pre i posle pomenute izjave. Onaj ko bi sve to ćutke mogao da podnosi ispunio bi jedan od najvažnijih uslova za lidera opozicije - kaže Bećković.

Prava opozicija su jedino dveri/SRS svi ostali vise-manje saradjuju sa SNS-om :)

srecom tih izdajnika nema ni 5%.

Није ни СРС права опозиција јер се сарајевски бисексуалац Вјекослав по изласку из Хага нагодио са 'Алеком' (стара љубав заборава нема) да напада Диплому, а 'Алека' да не дира.

Није ни СРС права опозиција јер се сарајевски бисексуалац Вјекослав по изласку из Хага нагодио са 'Алеком' (стара љубав заборава нема) да напада Диплому, а 'Алека' да не дира.

Одакле ти ове информације?

Gospodin Seselj je dobio fantastican prostor u Kuriru, Blicu, Nasim Novinama i ostalim prozapadnim medijima.

Dovoljna implikacija.
Јел прешао војвода цензус у четничкој Мионици, подно Равне горе?
Ако није, онда би требао да се самоиницијативно врати у Хаг.

- - - - - - - - - -

Одакле ти ове информације?

Причао ми један јуловац из Милошевићевог дебеа.

Ispušene muštikle trče zadnji krug...

Vidi ovako... imaju preko 30 godina života što znači da su matori
Evo tako kažu prograerima pogotovo ako doguraju do 40 - vaš mozak ne radi kao onaj od 20 mrš sa posla

a ovi svi matori
njima mozak ne radi više
mada nikad nije ni radio kako treba

sve se svodilo na jajarisanje

Триес година је превише за тебе. Посао политичара може да се ради и са 85.

Војвода ће ићи у коалицију на Вуом.

Неће ићи у званичну предизборну коалицију, али ако метастазирани Вјекослав доживи ванредне изборе, Ву ће средити да Вјекослав пређе цензус да би га у Скупштини бранио од опозиције.

Šta kaže Goati kad lider argumentima promeni tok...
buhahahahaha

Napuni mi se stomak sa dobrim argumentima...
To ti je ko ono kad kažeš - dajte nam pare da smršate ili da ostavite cigarete, imamo argumente

To se zove - ŠUPLJA GLAVA gospodine Goati - ŠUPLJA GLAVA KOJOJ LEVAK TREBA

Svi ovi funkcionišu na udvoričkoj politici strateškom cilju MMF-a
Slepci koji gledaju da zloupotrebom i mahinacijama obezbede samo svoje makar sve okolo uništili KAO ŠTO JESU
a MMF svoju igru igra prema pravilima kuće - kad ti pozajmim pare u kuću stavljam svog člana da bude pri pozajmljenom novcu
a ako nemate da vratetie - lako ćemo, jer imate MMF za prijatelja
Dajemo vam rok od 30 godina da napustite prostorije...

Šta kaže Goati kad lider argumentima promeni tok...
buhahahahaha

Napuni mi se stomak sa dobrim argumentima...
To ti je ko ono kad kažeš - dajte nam pare da smršate ili da ostavite cigarete, imamo argumente

To se zove - ŠUPLJA GLAVA gospodine Goati - ŠUPLJA GLAVA KOJOJ LEVAK TREBA

Svi ovi funkcionišu na udvoričkoj politici strateškom cilju MMF-a
Slepci koji gledaju da zloupotrebom i mahinacijama obezbede samo svoje makar sve okolo uništili KAO ŠTO JESU
a MMF svoju igru igra prema pravilima kuće - kad ti pozajmim pare u kuću stavljam svog člana da bude pri pozajmljenom novcu
a ako nemate da vratetie - lako ćemo, jer imate MMF za prijatelja
Dajemo vam rok od 30 godina da napustite prostorije...

Ајде немој да си накрај срца, можда ти 'Алек' и уведе Прашка у владу после "реконструкције" исте.

Пријава због "сабахајрала мујице". Сто пута сам ти рекао да ја нисам Муслиман, већ атеистички фундаменталиста, КОМУНИСТА (ТИТОИСТА), Југословен из Параћина, и сто пута ти рекао да ћу тебе и твоје колеге да пријавим сваки пут када ме називате "мујом", мујицом" и слично. Као атеисту то ме лично вређа и зато иде пријава сваки пут.
Сваки фундаментализам је друштвено непожељан, а атеизам има смисла док фундаменталистички не
заступа друге идеологије. Твој "атеистички фундаментализам" подсећа на онај фундаментализам из
са 4. конгреса у Дрездену који је под паролом "братства-јединства" залагао се за насиље, а такође
читаву једну нацију прогласио хегемонистичком, а њену државу ставио на листу за одстрел!

Образац и онда и сада у твом случају је исти - Лицемерна прича о правди, а позивање на глобалистичко
и антисрпско гласило Der BLITZE. Све скупа и у функцији неправде и мегакорпорација.
Капираш нешто, друкаро?

Неће ићи у званичну предизборну коалицију, али ако метастазирани Вјекослав доживи ванредне изборе, Ву ће средити да Вјекослав пређе цензус да би га у Скупштини бранио од опозиције.

До тада ће обојица радити за руско-немачке лобисте.

До тада ће обојица радити за руско-немачке лобисте.
Па то је већ сада тако.
Само што Шешељ игра улогу "противника ЕУ", а свако ко га ЛИЧНО зна, зна да Шешељ изузетно цени Адолфа Хитлера, и најомиљенија књига му је Хитлеров "Мајн Кампф".

Ајде немој да си накрај срца, можда ти 'Алек' и уведе Прашка у владу после "реконструкције" исте.

kakve veze ja imam sa LDP-om?
Vidi, ovde na politici observira par pandura
kad procene da je kritična masa priglupe stoke logovana na forum
prvo odvale da sam gej, moderacija ne kažnjava jer znaju šta rade, ja se ne bunim jer šta reći za budalaštinu
onda odvale da sam LDP, moderacija ne kažnjava a trebala bi, nije mi svejedno jer izmedju dva zla biraj manje

nisu ti panduri mnogo pametni nego su samo procenili da je kritična masa priglupe stoke na forumu
ono retardi kojima dovoljno dva šamara da promene komplet mišljenje o celokupnoj istoriji i političkoj sceni
ono, debili iz kancelarija što glodju papire, češu anus i gledaju na sat kadje kraj adnog vremena da ne ostanu minut duže jer su onda na šteti.

Uvek me fascinirala ne manipulacija glupom masom nego kako se odredi pravi momenat za glupu masu

kakve veze ja imam sa LDP-om?
бла бла бла

Пардон. Извињавам се и теби и форумашима. Ти си разочарани LDP гласач, и гласаћеш за LDP поново само у случају да 'Алек' уведе Прашка у владу по реконтрукцији исте; значи само под тим условом на следећим изборима гласаћеш опет за твоје.

a i ovi lideri opozicije, uveli nam ideal da smo matori sa 30
da samo lepi i mladi treba da rade
ništa pamet, ništa iskustvo

što je najgore ovi lideri imaju preko 40, ne treba da žive...
ako imamo neke mlade i atraktivne kandidate
naravno, mogu i lideri da se kandiduju
obavezno ćemo ih kontaktirati ako nam udju medju najuže
Прашак је још увек млад човек.
Још ћеш ти заокруживати његову листу. Није све пропало.
Можда Прашак заиста уђе у владу по реконструкцији исте.

Back