Вулин на ивици разума: "Беспомоћних ми је жао, али не осећам кривицу"

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/51...A-Bespomocnih-mi-je-zao-ali-ne-osecam-krivicu

Ministar za rad opet je iznenadio sve rekavši da nema razloga da se kaje zbog konkursa koji je poništio i tako osobe sa invaliditetom, decu i stare ostavio bez pomoći.

547524_aleksandar-vulin081214ras-foto-vesna-lalic12_ff.jpg

- Žao mi je što će nevladine organizacije sad morati da sačekaju iduću godinu. Potrudiću se da konkurs za te namene bude raspisan u najkraćem mogućem
roku u skladu sa narednom budžetskom godinom. Minimalizovaćemo štetu koju su proizveli oni koji nisu poštovali zakon i koje baš briga da li treba da dođe DRI i treba li da sačekaju rok za žalbu pre nego što sve proglase blatom i kriminalom. To mi je veoma žao i nemam ni oko čega drugog da se kajem - rekao je Vulin za „Blic“, napominjući da o njegovoj smeni odlučuje premijer Aleksandar Vučić.
Ministar je naveo i da se protiv njega vodi hajka koja ima malo veze sa propalim konkursom.

Hajka na mene je počela odmah nakon što sam govorio o ulozi SAD u puštanju Šešelja na slobodu, i to se jasno može videti po broju negativnih tekstova o meni pre te izjave i posle nje - izneo je svoju teoriju zavere Vulin.

Konkurs za razvoj usluga socijalne zaštite, po kome je trebalo da se izdvoji 1,8 miliona evra nevladinom sektoru, poništen je nakon saznanja “Blica” da su mnoge od organizacija kojima je prvobitno namenjen novac u sukobu interesa jer ih vode opštinski činovnici. Da bi sprao ljagu sa sebe, ministar Vulin je samoinicijativno rešio da novac preusmeri u Fond za lečenje dece koja boluju od retkih bolesti.
Protiv toga su ustale brojne NVO, ali i ombudsman Saša Janković, smatrajući da niko nema prava da se na takav način odnosi prema novcu poreskih obveznika.

547525_vesna-i-uros-autizam0530913ras-foto-nebojsa-markovic-014a1_f.jpg

Vesna Trajković sa sinom Urošem, koji ma autizam

I dok Vulin svoju krivicu pripisuje „zapadnim silama“, na hiljade osoba sa invaliditetom, te dece bez roditeljskog staranja i starih ostaće bez podrške.

- Vulin ima razloga da se kaje, jer je našu decu koja su već izolovana u društvu stavio u još veću izolaciju. Pozivam ga da jedan vikend provede sa našim autističnim sinom da bi shvatio šta je uradio - kaže Vesna Trajković, predsednica Udruženja “Autizam pravo na život”. Ona pojašnjava da ono što se u razvijenim zemljama podrazumeva u Srbiji mora da se prosi.

Ovo udruženje ostalo je bez radionice za decu sa autizmom, koja je prethodnih godina imala veliki uspeh u radu sa najmlađima

Zbog Vulina stradali nemoćni
„Njihovo je pravo da rade šta god hoće. Imali su puno propusta, a očigledno je da ministar želi da zaštiti nekoga iz komisije. Naša usluga trajala je osam godina, a od ministarstva smo tražili pomoć za 65 osoba sa invaliditetom koje bi posećivale gerontodomaćice. Sada je sve to propalo. Oni su očajni. Pošto su nepokretni, neće imati ko da im pomogne ni oko drva, a ne da ih presvuče i nahrani. Biće prepušteni sami sebi“, kaže Dušica Milutinović iz Centra za OSI Paraćin.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ВУЛИНЕ, ОСТАВКА!

Poslednja izmena od moderatora:
Ma to je Vučkova fora,
gistro oni gledaju svoj ( državni ) interes,
i očekuju da mi shvatimo da i mi treba da gledamo svoj.

A mi u zaletu,
pa sve komentarišemo kako država da profitira,
što jeste kretenski !

Gledam napise u novinama,
ili teme i komentare na forumu,
"tu država gubi toliko, tu toliko, ovaj utajio porez onoliko ..."

Ma gledajte bre svoj interes, manite se te kolektivne brige za državu !

Da on i kompanjoni mu imaju savest, otisli bi iz politike kad su bili sruseni 2000. Ali, dokazuju da nemaju savest. Dokazuju da su jednako brutalni kao i onomad. Jedino sto se promenilo je sto sada dezurni izgovor nisu nicim izazvane sankcije, nego prethodna vlada :roll:

Претходна власт није нимало била другачија, чак се садистички понашала према људима у Србији, дал је та њена садистичка црта последица утицаја њеног предедника ил су још неки томе допринели није ни важно, важно је да смо имали предедника који се извињавао хрватима за милионе покланих покатоличених и прогнаних у 20. веку, извињавао базнијанцима кољачима и шипцима трговцима људским органима и правио сличне одвратне пљувачке потезе по народу којем припада ова држава. Но, посао још, евидентно, није завршио, још је политички активан, може се само страховати шта би тек радио кад би неком несрећом поново постао утицајан. Тренутна власт није много другачија, ал бар не прави садистичке потезе према народу осим појединаца попут актуелног комунисте којима је претходни председник идеолошки ионако ближи него актуеални председник. Док се не ослободимо таквих случајева, док их не протерамо из Србије, или док се сами не врате у сарајевске и друге скојевске центре - нећемо се моћи похвалити да смо на добром путу, у том смислу је критика оправдана.

u normalnoj zemlji bi ovaj covek bio u instituciji zatvorenog tipa, sa kosuljom zavezanom iza ledja i pod redovnom terapijom...
jedino srbiji uspeva da na sve vazne drzavne pozicije uvek postavi teske psihicke bolesnike...

Ма то је нова експериментална терапија коју наши психихолози и парапсихолози тесирају пре него што је објаве и згрну силне паре на њој - бар по томе колико је вулина у овој влади, почевши од првог човека исте.

- - - - - - - - - -

На кога е Бљуц окоми (к'о пит бул) тај је нај.ебо.

Невезано за новину, јер нешто речено нетачно? Жалосно је само што је вулина много више у овој, а било их је и у свакој претходној влади.

Ovo nije neko čudo. Vulin je politički komesar doveden na čelo ministarstva za rad da uvede izmene u zakon o radu, a nesrećnom igrom slučaja (za socijalne slučajeve) to ministarstvo obuhvata i rešavanje socijalnih pitanja, o kojima Vulin ne zna ništa. U Srbiji se od 2000 radilo na prebacivanju brige za nemoćne sa državnih institucija na tzv organizacije civilnog društva koje su bile pomagane od strane države. Bez obzira na sve manjkavosti takvog sistema, većina tih organizacija je radila dobar posao jer su u njih bili uključeni i roditelji dece ometene u razvoju ili neke druge strane koje su imale ličnu vezu sa korisnicima, ali nisu mogli finansijski na sebi da drže teret obaveza prema tim licima i gde je troškove namirivala država.
Država će, verovatno iz budžetske rezerve, morati da nadoknadi ta sredstva koja je Vulin prebacio ne deci kojoj treba lečenje u posebnim uslovima, nego organizaciji koju sačinjavaju njegovi miljenici. Nažalost, siguran sa da će veliki broj dosadašnjih korisnika ostati uskraćen za pomoć, osim ako se ne učlani u SNS čime se približavamo jednopartijskoj državi.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/51...A-Bespomocnih-mi-je-zao-ali-ne-osecam-krivicu

Ministar za rad opet je iznenadio sve rekavši da nema razloga da se kaje zbog konkursa koji je poništio i tako osobe sa invaliditetom, decu i stare ostavio bez pomoći.

- Žao mi je što će nevladine organizacije sad morati da sačekaju iduću godinu. Potrudiću se da konkurs za te namene bude raspisan u najkraćem mogućem
roku u skladu sa narednom budžetskom godinom. Minimalizovaćemo štetu koju su proizveli oni koji nisu poštovali zakon i koje baš briga da li treba da dođe DRI i treba li da sačekaju rok za žalbu pre nego što sve proglase blatom i kriminalom. To mi je veoma žao i nemam ni oko čega drugog da se kajem - rekao je Vulin za „Blic“, napominjući da o njegovoj smeni odlučuje premijer Aleksandar Vučić.
Ministar je naveo i da se protiv njega vodi hajka koja ima malo veze sa propalim konkursom.

Hajka na mene je počela odmah nakon što sam govorio o ulozi SAD u puštanju Šešelja na slobodu, i to se jasno može videti po broju negativnih tekstova o meni pre te izjave i posle nje - izneo je svoju teoriju zavere Vulin.

Konkurs za razvoj usluga socijalne zaštite, po kome je trebalo da se izdvoji 1,8 miliona evra nevladinom sektoru, poništen je nakon saznanja “Blica” da su mnoge od organizacija kojima je prvobitno namenjen novac u sukobu interesa jer ih vode opštinski činovnici. Da bi sprao ljagu sa sebe, ministar Vulin je samoinicijativno rešio da novac preusmeri u Fond za lečenje dece koja boluju od retkih bolesti.
Protiv toga su ustale brojne NVO, ali i ombudsman Saša Janković, smatrajući da niko nema prava da se na takav način odnosi prema novcu poreskih obveznika.

I dok Vulin svoju krivicu pripisuje „zapadnim silama“, na hiljade osoba sa invaliditetom, te dece bez roditeljskog staranja i starih ostaće bez podrške.

- Vulin ima razloga da se kaje, jer je našu decu koja su već izolovana u društvu stavio u još veću izolaciju. Pozivam ga da jedan vikend provede sa našim autističnim sinom da bi shvatio šta je uradio - kaže Vesna Trajković, predsednica Udruženja “Autizam pravo na život”. Ona pojašnjava da ono što se u razvijenim zemljama podrazumeva u Srbiji mora da se prosi.

Ovo udruženje ostalo je bez radionice za decu sa autizmom, koja je prethodnih godina imala veliki uspeh u radu sa najmlađima

„Njihovo je pravo da rade šta god hoće. Imali su puno propusta, a očigledno je da ministar želi da zaštiti nekoga iz komisije. Naša usluga trajala je osam godina, a od ministarstva smo tražili pomoć za 65 osoba sa invaliditetom koje bi posećivale gerontodomaćice. Sada je sve to propalo. Oni su očajni. Pošto su nepokretni, neće imati ko da im pomogne ni oko drva, a ne da ih presvuče i nahrani. Biće prepušteni sami sebi“, kaže Dušica Milutinović iz Centra za OSI Paraćin.

ВУЛИНЕ, ОСТАВКА!

Pa dobro.
Sta je sa tom kucom.
Jel je kupio to ili nije.
I sta je sa tim kamerama.
Jel kupljeno to ili nije?.
I sta je sa tim Hajatom i bazenom.
Jer bio tamo ili nije?
Da li su one slike fotomontaze ili originali?.

Poslednja izmena od moderatora:
Претходна власт није нимало била другачија, чак се садистички понашала према људима у Србији, дал је та њена садистичка црта последица утицаја њеног предедника ил су још неки томе допринели није ни важно, важно је да смо имали предедника који се извињавао хрватима за милионе покланих покатоличених и прогнаних у 20. веку, извињавао базнијанцима кољачима и шипцима трговцима људским органима и правио сличне одвратне пљувачке потезе по народу којем припада ова држава. Но, посао још, евидентно, није завршио, још је политички активан, може се само страховати шта би тек радио кад би неком несрећом поново постао утицајан. Тренутна власт није много другачија, ал бар не прави садистичке потезе према народу осим појединаца попут актуелног комунисте којима је претходни председник идеолошки ионако ближи него актуеални председник. Док се не ослободимо таквих случајева, док их не протерамо из Србије, или док се сами не врате у сарајевске и друге скојевске центре - нећемо се моћи похвалити да смо на добром путу, у том смислу је критика оправдана.

Prethodna vlast je bila pod budnim okom kritike, retko je sta ostalo sakriveno - dok se ovima unapred veruje, bez obzira sta rade. Ovo drugo je mnogo opasnije.

I pokusaj da mi kazes sta znaci "prethodna vlast"? Vlada 2008-2012 je bila DS / SPS, a 2012 na dalje je SNS / SPS.

u normalnoj zemlji bi ovaj covek bio u instituciji zatvorenog tipa, sa kosuljom zavezanom iza ledja i pod redovnom terapijom...
jedino srbiji uspeva da na sve vazne drzavne pozicije uvek postavi teske psihicke bolesnike...

Лако им доказати да је црно у ствари бјело, и обрнуто. Битно да је раја задовољна са "елитом".

Velike sile udariile na Vulina:zcepanje:

sreda 10.12.2014 | 14:28
"Velike sile udarile na Vulina"
Izvor: Beta

Beograd -- Funkcioner Pokreta socijalista ocenio je da iza "kampanje NVO protiv lidera te stranke i ministra za rad Aleksandra Vulina" stoje velike sile.

"Da nije bilo izjave Aleksandra Vulina vezano za neke velike sile i potrebe preispitivanja politike prema njima, siguran sam da ne bilo ni ove kampanje", kazao je predsednik Gradskog odbora PS u Leskovcu Božidar Vučković na konferenciji za novinare.

Vučković, koji je i član Gradskog veća Leskovca, ocenio je još da se kroz udar na Vulina pokazuje odnos prema državi i narodu.

"Ovde se ne radi samo o statusu i integritetu jednog ministra i jedne partije, nego se radi o tome da je to odnos prema jednoj državi, prema jednom narodu koji bi želeo da ima svoj stav, status, integritet, da se za svako pitanje ne pita gazda s ove ili one strane bare", rekao je funkcioner Pokreta socijalista.

Nevladine organizacije zatražile su nedavno smenu ministra Vulina zbog sumnje da je bio namešten konkurs za pojekte u tom ministarstvu.

Ministarstvo za rad raspisalo je konkurs za raspodelu sredstava nevladinim organizacijama, ali su rezultati konkursa poništeni nakon pisanja u medijima o brojnim nepravilnostima.

Vulin je umesto ostavke odlučio da sredstva prebaci u Fond za lečenje dece, što je Vlada Srbije prihvatila u nedelju. Vulin je još kazao da su napadi na njega počeli kada je govorio o ulozi SAD u puštanju na privremenu slobodu haškog optuženika Vojislava Šešelja.

Premijer Aleksandar Vučić juče je rekao da se nije bavio konkursom, ali da će to uraditi čim bude dobio materijale.

Vulin je inače u poslednje vreme u žiži javnosti i iz drugih razloga, pa je tako rekao da bi Srbija trebalo da razmotri odnose sa SAD zbog puštanja Vojislava Šešelja, ali i sa Turskom nakon ubistva navijača Crvene zvezde u Istanbulu.

ВУЛИНЕ, ОСТАВКА!
ja sam postavio slična pitanja i na blicu -nisu se udostojili ni da puste post -smatram ih tendecioznima i ljudima koji previše seru i lažu pa se prenemažu kada se ispostavi istina i posle smirivanja strasti.
pitanja:
1. da li je konkurs za te pare poništen? odgovor - jeste - ne želim da ulazim u razloge poništenja , znači pare predviđene za ovu godinu 2014-u nigde ne idu onda je i to bolje da se uradi ono šta je vulin uradio nego da pare propadnu za 2015-u godinu su siguran sam predviđena nova sredstva za novi konkurs znači 2015-a je za 20 dana ko zna kako se raspisuju konkursi zna da za to treba barem dva meseca -najmanje.
2. smatram licemerjem izvlačenje organizacije koja je osnovana sredinom 2013-e godine i njihovom kuknjavom za novcima pored postojećeg saveza autista srbije i koja ji to faktor ta vesna što ima sina autistu kada se u srbiji barataju sa ciframa oko 10000 autista.

Back