Vukovar

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
cudi me da niko nije odgovorio na temu...
imam vise clanova uze i sire porodice koji su ucestvovali u borbenim dejstvima u hrvatskoj i bosni. kao civil sam dozivela ratnog okruzenje, potom izbeglistvo itd.
ono sto je za temu zanimljivo jeste da nam je taj period odredio zivote na nacin na koji svaka jaka trauma utice na ljude, nasilno nam oderdio kako cemo i gde ziveti, rukovodio nasim emocijama, svakodnevnicom, izazvao kod nekih teska psihosomat. oboljenja itd.
sve u svemu jedna patnja, tuga i ogroman trud da se stvori (negde i nekako) novi zivot, koji danas prihvatamo sa zahvalnoscu ali je cinjenica da ga nismo birali:)

Jeste li imali nekog iz porodice a da je bio u ratu? Ako jeste, kako se taj period manifestovao na vas zivot i zivot ukucana.

Rado bih doznala zasto se tema o ratnim iskustvima zove "Vukovar"!
Zasto ne "Gospic 1991.", "Sisak 1991.g.", "Grubori 1995.g."?
Zasto ne jednostavno:" Kako je rat djelovao na Vas ili clanove Vase familije"?
Jer, ako postavljacu teme nije poznato, rat, a predpostavljam da govori o zadnjem, jer iz prethodnog je ostalo malo zivih svjedoka, se vodio i u drugim dijelovima SFRJ, ne samo u Vukovaru, istim, ili krvavijim sredstvima!

Rado bih doznala....

Jer, ako postavljacu teme nije poznato, rat, a predpostavljam da govori o zadnjem, jer iz prethodnog je ostalo malo zivih svjedoka, se vodio i u drugim dijelovima SFRJ, ne samo u Vukovaru, istim, ili krvavijim sredstvima!

Na temi se ne doznaje niti je tema o ratnim iskustvima. O Gospicu i Sisku imas na Politici i Avijaciji i Vojsci.

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back