Vukovar posle 16 godina

bogart
molim te jos jednom lijepo da mi navedes autora, izdavaca i godinu izdavanja knjige koju citiras...predpostavljam, da osim podataka koje ti navodis, ima vjerojatno jos i drugih zanimljivih....rado bih to pogledala, odnosno procitala
hvala unaprijed na trudu...

bogart
molim te jos jednom lijepo da mi navedes autora, izdavaca i godinu izdavanja knjige koju citiras...predpostavljam, da osim podataka koje ti navodis, ima vjerojatno jos i drugih zanimljivih....rado bih to pogledala, odnosno procitala
hvala unaprijed na trudu...

Josip Lakatoš, Narodna statistika. Dva izdanja. Zagreb 1914.

Ја податке које сам изнео имам само посредно, дакле из литературе која се позива на горњу. У питању су подаци за цео вуковарски срез, док (овако напамет) мислим да је сасвим могуће да се подаци које си ти изнела односе на сам град, или језгро градске територије, јер ми одмах пада на памет и демографија Србије у отоманско време, где је градско становништво било већински муслиманско, док је околина била православна, па је на сличан начин на нивоу градова постојала муслиманска већина, док су на нивоу градова са околином били у мањини.

meni je zaista nejasno zašto pokušavate išta objasniti osobama poput dolje citiranog.
razjašnjavati se s osobama koja cijeli narod naziva ustašama, cijelu državu "fašističko-povampireno-ustaško-ndh-bla-bla-bla", druge religije naziva sektama, vrijeđa poglavare drugih religija....... je krajnje neozbiljno.

Treba se shvatiti jedna stvar. takvi ljudi su poržavali a neki još uvijek podržavaju ratove protiv hrvata bošnjaka i albanaca, a danas-sutra će već naći novog neprijatelja srbije i srBstva. miljenik im je haški optuženik šešelj "četnički vojvoda" =što to govori o njima?
žive još uvijek u prošlosti. svako malo se pojave teme "prava istina o jasenovcu" na kojoj onda svršavaju.
generaliziraju poistovjećuju nas sa nečim što se desilo davno prije našeg rodjenja i na čega mi nikako nemožemo imati utjecaja, svi smo se nekoliko puta ogradjivali od strahota počinjenih od strana ustaša ali ne vrijedi. http://forum.krstarica.com/threads/182462

sa takvim ljudima ne želim imati nikakvu komunikaciju pa čak niti ovu virtalnu.

p.s. Salvantis tvoj post je uzet samo kao primjer.
odnosi se on i na tebe ali i na još neke

Nekom pokatolicenom otpadu, bez trunke mozga i morala, olosu koji se usudjuje da ovcaru i Jasenovac stavi u istu recenicu?! Maloumnicima koji na 15 strana ne mogu da shvate jednu prostu cinjenicu a to je da sa 'izuzetkom' trpislav-slavoguz varvarske horde, hrvatska NIKADA nije imala drzavu, da Vukovar NIKADA nije bio hrvatski grad, i da su potomci najgorih genocidasa, monstruma i ubica u novijoj ljudskoj istoriji.

Ako žena ne zeli biti sa tobom vise ,ako se ne trpis sa bratom , ako ti prijatelj ide na živce , nikako ga nečes ubiti mučiti i kasapiti. Svak svojim putem ako razgovor ne pali. Vukovar je tužni dokaz primitivizma i zamrznute evolucije balkana. Duše izgubljene u toj i drugim tragedijama samo su tužni podsjetnik da našim životima upravljaju duševni bolesnici ,psihopati sa traumama.
A ŠTO TO GOVORI O NAMA BJEDNICIMA KOJI IZLAZIMO NA IZBORE I MAŠEMO VESELO REPIĆEM DOK NAM BACAJU KOST

svako malo se pojave teme "prava istina o jasenovcu" na kojoj onda svršavaju.

sa takvim ljudima ne želim imati nikakvu komunikaciju pa čak niti ovu virtalnu.
'Svrsavaju na istinu o Jasenovcu?'
Dobro bre bolesniku dal je moguce da si tolika izopacena psihopata da napises tako nesto?!

A sto se tice vase 'komunikacije' (imas i temu o tome) znas kako me zabole za komunikaciju sa sljamom kao sto si ti...
....sto se mene tice mozete slobodno da odyebete u tri lijepe vase pm...

Josip Lakatoš, Narodna statistika. Dva izdanja. Zagreb 1914.

Ја податке које сам изнео имам само посредно, дакле из литературе која се позива на горњу. У питању су подаци за цео вуковарски срез, док (овако напамет) мислим да је сасвим могуће да се подаци које си ти изнела односе на сам град, или језгро градске територије, јер ми одмах пада на памет и демографија Србије у отоманско време, где је градско становништво било већински муслиманско, док је околина била православна, па је на сличан начин на нивоу градова постојала муслиманска већина, док су на нивоу градова са околином били у мањини.

hvala ti...pokusati cu da nabavim...mozda je greska u tome sto kazes( srez-grad), zbog toga ce biti zanimljivo to sve uporediti...u svakom slucaju potruditi cu se, a o rezultatu obavijestiti..u meduvremenu sam nabavila dvije knjige njemackih autora koji se bavr tom problematikom, ali nisam jos uspijela procitati...vidjet cemo..
u svakom slucaju hvala na podacima

'Svrsavaju na istinu o Jasenovcu?'
Dobro bre bolesniku dal je moguce da si tolika izopacena psihopata da napises tako nesto?!

A sto se tice vase 'komunikacije' (imas i temu o tome) znas kako me zabole za komunikaciju sa sljamom kao sto si ti...
....sto se mene tice mozete slobodno da odyebete u tri lijepe vase pm...

vecina tvojih postova govori o tebi i "jacini" i smislenosti tvojih "argumenata"
sve sto imas da kazes i sto si rekao je ispod "gürtellinie"
jadna Srbija ako vecina razmislja poput tebe..
ali kao i uvijek..
dok psi laju karavana prolazi..
nisi vrijedan cak ni opcije ignore..

Back